Blogolj!

Bonyolult helyzet: Lewandowski karrierje legnehezebb szakasza előtt áll

Cserny Szilárd

Robert Lewandowski sok mindent felégetett maga mögött az FC Bayernnél. Azonban jövő héten a csatárnak a Säbener Straße-n színt kell vallania.

München-Cristiano Ronaldo a Juventushoz, Eden Hazard és Thibaut Courtois valószínűleg a Real Madridhoz- a nyári átigazolási körhinta nagyobb sebességi fokozatra kapcsolt, de egy valaki nem ül benne, pedig azt a benyomást keltette, hogy mindenképpen Madridban szeretne kikötni. Robert Lewandowski nincs rajta a körhintán, még a vásártérre sem hívták meg, ha nem lesz elég körültekintő, akkor nem, hogy körhinta, de még vattacukor vagy néhány szem pirított mandula sem narad neki. Jövő hét szerdán, miután a lengyel csatárnak lejár a szabadsága a világbajnokság után, újra az FC Bayern edzőpályáján lesz. Mi lesz vele Münchenben? Legutóbb felégette maga mögött a földet.

Visszafogott Lewandowski gólöröm

Még ha ő nyilvánosan soha nem mondta, a tanácsadójától gyakran lehetett hallani, hogy el szeretné hagyni az FC Bayern Münchent. Már a szezon végén kegyvesztett lett a szurkolóknál, a góljainál is nagyon visszafogottan ünnepelt. Az emberek kifinomult adóvevőkkel rendelkeznek, különösen egy büszke szabad államban és máshogy viszonyulnak ahhoz, ha valaki azt mondja, máshol szeretne élni. Persze, csakis a pénzről szólhat a dolog, de nem mellékesen: Bajorországba kevés ember panaszkodik a rossz fizetés miatt, legkevésbé az Isar parti rekordbajnokok.

Lewandowski körül csend van, aki egy óriás borítékkal felpáncélozva a világbajnokság alatt a saját csapattársait is felbosszantotta. Ő úgy látta magát, mint egy csúcs csatár, aki azonban eltévedt valahol a Kárpátokban messze az európai csúcsoktól. Ha folytatni szeretné az útját, akkor először kénytelen lesz újra megművelni a Müncheni földet. A klubban értékelik a képességeit, ahogyan eddig is, a jó napjain Lewandowski kétségkívül a világ egyik legjobb csatára. Azonban a klubban azt is mondják: hogy az utóbbi időben ebből nem sok volt.

Lewandowski elhagyatottnak érzi magát

A Bild beszámolója alapján Lewandowski úgy érzi, hogy már nem olyan megbecsült, de az elmúlt hónapokban sokat tett ezért a helyzetért. Ha valaki folyamatosan azt jelzi, hogy el szeretne menni, az nem követelheti az otthon melegét. A vezetőség egész évben az egyik lehetőség után adta a másikat neki, de egyiket sem fogadta el, sőt a tanácsadóit is bajba keverte. Most először bizonyítania kell, már eleget udvaroltatott magának, mondják a Säbener Straße-n.

Természetesen nem szeretnék őt elijeszteni. Azonban, hogy Lengyelországnak a világbajnokság hasonló blama volt, mint Németországnak is, ebben van valami jó. Egy pár magányos nap a Kárpátokban nem ártott, hogy újra átértékelje Münchent. A körhintázás egyébként itt is lehetséges. Az Oktoberfest közeledik, beleértve a vattacukrot és a pirított mandulát is.

Forrás: https://www.merkur.de/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/55853/pics/lead_800x600.jpg
Átigazolási hírek,BAYERN HÍREK,Játékosaink,robert lewandowski
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?