Blogolj!

A tizenhét éves játékos elbűvölte egész Kanadát, és az FC Bayernt is

Dávid Fanni

Úton van a debütálás a piros mezeseknél?  Alphonso Daviest (I.), a Vancouver Whitecaps játékosát, az FC Bayernnél is nagy becsben tartanák.

Egész Kanadát elbűvölte Alphonso Davies gyors cseleivel. Az FC Bayern is kivetné a hálóját a különösen nehéz gyermekkort megélt tehetségre.

München - Az FC Bayernnél minden idők legnagyobb generációváltása megy végbe. A két huszonkét éves játékos, Serge Gnabry és Kingsley Coman, akik ebben az évben érkeztek a Bayernhez és igazi nagykutyáknak számítanak, Franck Ribéry és Arjen Robben helyére pályáznak. Úgy tűnik, hogy az FC Bayern már egy lépéssel előrébb gondolkozik. Ugyanis a spanyol sportújság, a Marca tudósítása szerint a Manchester United, az FC Liverpool és a PSV Eindhoven mellett ők is erősen érdeklődnek Alphonso Davies után. A Toronto Sun szerint a Real Madrid is igényt tartana a tizenhét éves kanadaira, aki libériai gyökerekkel rendelkezik.

Fiatalabb korára már néhány dolgot megélt a ballábas játékos. Egy ghánai menekülttáborban jött világra, amelybe szüleit a második libériai polgárháború űzte az ezredfordulón. Amikor Alphonso ötéves volt, a családja Kanadába emigrált, ahol időközben szupersztár lett, és ahol egyre jobb futballkarrier esélye van számára kilátásban.

Már tizenöt évesen a profiknál debütált és három gólt rúgott a CONCACAF-aranykupán

Már tizenöt évesen az Észak-amerikai labdarúgó-bajnokság első osztályában debütált, novemberben lehet, elhagyja a Vancouver Whitecaps csapatát, akkor, amikor Davies a tizennyolcadik születésnapját fogja ünnepelni. Alig elképzelhető, hogy a hatszoros válogatott játékost, aki a CONCACAF-aranykupán négy meccséből háromszor a kapuba talált, még sokáig marasztalni tudná jelenlegi csapata. Mivel Kanada történelmének a valaha volt legnagyobb futballtehetségéről beszélünk, úgy tűnik, most a fiatal játékos kezében van a választás lehetősége.

Azonban Davies különös története miatt rendkívül kötődik Kanadához. A kanadai tévécsatorna a CBC felfedte, hogy min is múlhat a játékos választása.

„Mindig megpróbálok édesanyámmal szemben alázatosan viselkedni. Nem akarok neki csalódást okozni. Azt látni, hogy honnan indultunk, és hol tartunk most, segít mindent alaposan átgondolni."

„A labdával is olyan gyors, mint anélkül”

Még mielőtt a fiatal játékos maga döntene sorsáról, Carl Robinson, Davies aktuális csapatának az edzője egy nagy egyéniséghez hasonlítja.

„Rendkívüli képességgel vezeti a labdát”.

Majd visszaemlékszik ismert honfitársára:

„A labdával is ugyanolyan gyorsan fut, mint anélkül, valahogy úgy, mint Ryan Giggs.”

Hogy hogyan is néz ki ez a valóságban, azt a klubja következő posztja prezentálja.

Izgalmas lesz nézni, hogy a fiatal sportoló mit fog kezdeni a sok dicsérettel. Hatalmasak az elvárások egy olyan országban, ahol a foci érthetően a jégkorong, a lacrosse és a kanadai futball árnyékában él. Azonban a következő évek ezen változtathatnak – nemcsak a 2017-ben honosított szupertehetség miatt, hanem mert a 2026-os labdarúgó világbajnokságot az USA Mexikóval és Kanadával közösen rendezi.

Davies már érzi a rá nehezedő nyomást:

„Sok ember van - mindenekelőtt Kanadában, akiknek extrém nagy elvárásai vannak velem szemben, azonban én még csak egy gyerek vagyok, és sokat kell tanulnom még.”

A következő hetekben és hónapokban még mindenesetre Robinson mester kezei alatt edz a fiatal tehetség. Aki már nagyon izgatott:

„Gyors tempónál is irányt tud változtatni – ezért a védőjátékosok számára különösen nagy problémát jelent Davist megállítani.”

Ki ne gondolna rögtön Robberyra az edző ezen mondatánál?

Forrás: https://www.tz.de/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/55791/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?