Blogolj!

Két világklasszis: így tervez Kovac Robbennel és Ribéryvel

Cserny Szilárd

Bár Robbery-ként egy korszakot jelentenek az FC Bayernben, Franck Ribéry és Arjen Robben alighanem az utolsó müncheni szezonnak futnak neki. A világbajnokságon való részvétel nélkül még inkább a rajongók fókuszában vannak.

München: Franck Ribery szitkozódott és viccelődött az edzéseken a góloknál, Arjen Robben parancsai betöltötték a pályát. A Bayern vezető arcai az első csapatedzésen vettek részt az új edző Nico Kovac irányítása alatt, amelyet teljes elkötelezettséggel végeztek.

A valószínűleg az utolsó bayernes szezonjára készülő két sztár, a rájuk jellemző módon, már a bemelegítésen is a csapat élére álltak.

„Ők vezető egyéniségek, akiknek a fiatalokat magukkal kell vinniük. A fiataloknak fel kell nézniük ezekre a teljesen profi srácokra.”

- mondta Kovac.

A világbajnokság müncheni hiányzói hosszú évek óta a szurkolók látókörében vannak. Ribery(35) és Robben (34) egy újabb évben szeretnének helyt állni Kingsley Coman és Serge Gnabry (mindketten 22) szárnypróbálgatásainak árnyékában, újabb örömet szerezve ezzel a közönségnek. A felkészülési meccsek a jól csengő ellenfelek ellen, mint a Paris Saint-Germain, Manchester City, Juvetus vagy a Manchester United lehetőséget teremtenek a bizonyításra.

Niko Kovac így dicsérte Ribéryt és Robbent

Rib & Rob vagy ha úgy tetszik Robberyként ők egy korszakot teremtettek a rekordbajnoknál. Ők két klasszis játékos akik nagyszerű munkát végeztek karrierjük során, különösen az FC Bayernnél. Ők egy magas értékű minőséget hoztak a nagyszerű személyiségükkel, mondta Kovac a két nagy önbizalommal rendelkező nagyszerű játékosról.

A kezdő tizenegyben természetesen a hosszú évek óta a legjobbnak számítóként alkották, akiben egyébként a frusztráltság és harag programozva van.

„Impulzív emberek.”

- mondta Kovac. Ezt ő azért is érti, mert a német mentalitása mellett, horvát is.

„Én tudom, hogy a két ember, hogyan gondolkodik és hogyan érzi magát.”

2007 óta Ribéry a müncheni bal szárnyon pörög. Abban az időben 30 millió eurót fizettek ki az Olympique Marseille-nek. Az egykori Real és Chelsea játékos Arjen Robben 34 millió euróba került. A trükkök, gólok és címek azóta garantáltak. A két támadó játékos csúcspontja egy 2012-es öltözői veszekedést követően a 2013-ban elért Bajnokok Ligája győzelem volt.

Niko Kovac és az FC Bayern: „Szükségem van minden játékosra”

„Örömmel tölt el, hogy ilyen kapacitással tudok dolgozni”

- mondta Kovac akinek le kell vezényelni a generáció váltást a szárnyakon.

„Biztosra veszem, hogy mindkettővel beszélni fogok, ami arról fog szólni, hogy elmondjam, hogy ők mennyire fontosak.”

Fontosságukat Coman és Gnabry is bizonyítani szeretnék. A világbajnokságon gyengélkedő Thomas Müller szintén egy jelölt lehet a külső pozícióra, még ha nem is egy klasszikus szárnyjátékos. Coman újra jó formába szeretne kerülni, mint a szalag szakadás előtti időszakban, ami a szezonja végét és a világbajnokságról való lemaradását jelentette. Egy Hoffenheimi tanuló év után Gnabry is készen áll.

„Minden játékosra szükségünk van.”

- jelentette ki az U21-es Európabajnok.

FC Bayern: Gnabry és Coman sérülésre hajlamosak 

Gnabryt és Comant fiatal koruk ellenére már számos sérülés akadályozta. Ribérynél és Robbenél is nőnek a panaszok a koruk miatt.

„Ezek a srácok mindennap keményen dolgoznak, néha túl sokat is dolgoznak.” 

- mondta Kovac a két koros sztárról.

Kovac nem hiszi, hogy a mintaprofi Robben túlbuzgóságát csökkenteni tudja.

„Ő 34 éves és fél év alatt nem tudom megváltoztatni a gondolkodásmódját és viselkedését.”

- nyilatkozta a horvát szakember.

„Azonban megpróbálok elmagyarázni neki bizonyos dolgokat és remélem, hogy egyiket vagy másikat megfogadja majd.”

Niko Kovac: „Sebesség nélkül a labdabirtoklás semmit sem ér.”

Az FC Bayern-nél főleg Pep Guardiola által kulturált labdabirtoklásos labdarúgás, Niko Kovac irányítása alatt jelentősen módosulhat. A rekordbajnok új edzője egy csütörtökön a „Frankfurter Allgemeinen Zeitung” -ban megjelent cikkben beszélt arról, hogy a sebesség a játékban sokkal fontosabb szempont, mint a labdatartás.

„A gyorsabbak megeszik a lassabbakat”

- összegezte a horvát.

„Napjainkban sebesség nélkül a labdatartás mit sem ér. És ha a játékosok a végtelen kombinációkban túl messzire mennek, akkor a labdabirtoklásos játék még veszélyesebb lesz, mert labdavesztés esetén túl sok területe lesz az ellenfélnek.”

- mondta a 46 éves szakember.

„És a váltó játék, mind a védekező mind a támadó is természetesen a gyorsaságtól függ.”

A Münchennél a Guardiola érában a 2013-tól 2016-ig tartó időszakban a feltétel nélküli labdabirtoklás játszotta a domináns szerepet. Bár a spanyol háromszoros német bajnok lett, azonban a Bajnokok Ligájában háromszor is sikertelen volt az elődöntőkben.

Forrás: https://www.abendzeitung-muenchen.de/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/55365/pics/lead_800x600.jpg
Arjen Robben,BAYERN HÍREK,franck ribéry,Játékosaink,niko kovac
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?