Blogolj!

Kovac: gyorsaság nélkül a labdabirtoklás semmit sem ér

Kun Béla

Az idei világbajnokság tele van olyan meglepetésekkel, melyekre senki sem számított - beleértve a német válogatott korai búcsúzását a tornától, a nehézségeket, melyet Irán és Marokkó okoztak csoportellenfeleiknek, Spanyolországnak és Portugáliának, illetve a tény, hogy Japán majdnem szertefoszlatta Belgium világbajnoki álmait.
Niko Kovac is elmondta véleményét a labdarúgás jelenlegi helyzetéről - szerinte a labdabirtoklás önmagában mit sem ér.

Kovac szerint a labdabirtoklás önmagában már nem sokat ér

Niko Kovac a Frankfurter Allgemeine Zeitung lapban megjelent saját rovatában foglalkozott azzal, hogy a VB favoritjainak tekintett csapatoknak miért kellett váratlan nehézségekkel szembenéznie.
Az angol válogatottat véve példának a 46 éves tréner elmondta, a védelem és a középpálya erős játékosai a csapat bástyái. A kis- és nagy csapatok sikereinek titka szerinte pedig csupán két dolog: gyorsaság és szenvedély.

Csak labdabirtoklás? Nem elég!

"Régebben a nagyok felfalták a kicsiket. De a tehetség mindenhol jelen van, a kisebb országokban is, mint Uruguay, Horvátország, Svédország, Belgium, és Izland is." - mondta Kovac, utalva ezzel arra, hogy egy ország földrajzi nagysága már nem játszik szerepet - valamint, hogy ezen országok tehetséges játékosainak a hazai bajnokság volt az ugródeszka karrierjük fejlődéséhez.

A mai futballban már a játékosok gyorsasága játszik nagy szerepet.
"Ma már a gyorsabb falja fel a lassabbat. Gyorsaság nélkül a labdabirtoklás manapság semmi sem ér. Különösen kiemelkedőek azok, akik technikás képességeiket a gyorsasággal tudják kombinálni. Azok a játékosok a meghatározóak, akik mindig minden körülmények között valamit alkotni tudnak."

A gyorsaság a kontrák során is fontos. Kovac azonban nem a Német Kupa döntőt hozta példának okaként, hanem a Belgium-Japán mérkőzést.
"Nem tartott 10 másodpercig, az, hogy a belga kapus Courtois által megfogott labda a japán kapuba kössön ki."


Szenvedély? Elengedhetetlen

A szenvedély példájaként Nacer Chadli gólját említette. Lenyűgözte, hogy 5 belga játékos is átfutott a teljes pályán. Kovac szerint a sikeres csapatok tűzzel a szemükben küzdenek az elejétől a végéig, nincs szükségük erőfeszítésekre."

És ha már szenvedélyről van szó, a dél-amerikai csapatokat sem hagyhatta ki az elemzéséből, akik a győzelemért minden temperamentumukat felhasználják.
"Úgy viselkednek, ahogyan azt otthon tanulták, ez is egy kifejezés módja a mentalitásuknak és kultúrájuknak."

Az Eintracht Frankfurtnál Niko Kovac már bebizonyította, hogy akarattal és szenvedéllyel sok minden lehetséges. Ha ezt pedig a Bayern klasszisokkal teli keretével párosítjuk, sokat elérhet - ha szavai meghallgatásra találnak.

forrás: 90min.de

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/55290/pics/lead_800x600.jpg
2018 Világbajnokság,BAYERN HÍREK,niko kovac
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?