Blogolj!

Wriedt: a pont az i-re egy nagyszerű szezon után

Cserny Szilárd

Otschi Wriedt esélyt sem ad az ellenfélnek a villámgyors lefordulásival. Az FC Bayern amatőr csapatának csatára azt teszi az Obertsaufeni edzőtáborban, amit a legjobban szeret csinálni-gólt rúgni. A rekordbajnok tartalékcsapatának gólvágója (21 gól), megtette az ugrást a profikhoz, október végén debütált a német kupában az RB Leipzig ellen és egy hónappal később a Bundesligában a Borussia Mönchengladbach ellen játszhatott.

Májusban megélhette a következő csúcspontját is, hiszen első alkalmammal debütálhatott a ghánai válogatottban. A Japán elleni (2-0) és Izland elleni ( 2-2) felkészülési mérkőzéseken is pályára léphetett. Az fcbayern.com-ban egy interjúban beszél az amatőrökkel való felkészüléséről, a táncos képességeiről és a nyári szünetéről, ami nem volt.

fcbayern.com: Otschi jelenleg az amatőrökkel tartózkodik az Oberstaufeni edzőtáborban. Mennyire nehezek a lábak?

Wriedt: Már nagyon nehezek. Naponta háromszor edzünk, reggel erőnléti edzés és utána kétszer a pályán. Az edzői stáb úgy futásügyileg mint taktikailag kihívás elé állít minket. Ezért ez kimerítő a fejnek is. Nagyon intenzív, de ez is a felkészülés része.

fcbayern.com: Hogyan telt mostanáig az előkészület?

Wriedt: Nagyon jó. Sokat dolgozunk a fizikai területen, azonban egyre inkább a taktikával és a felállásokkal is. Észrevehető, hogy csapatként az újonnan érkezőkkel is egyre inkább összeszokunk, ami egy óriási előnye ennek az edzőtábornak.

fcbayern.com: Az elmúlt szezon nagyon különleges volt számodra. A Bayern profi csapatában való bemutatkozás után, májusban először hívtak be a ghánai válogatottba is. Milyen érzés volt, amikor először megtudtad?

Wriedt: Egy hatalmasa álmom vált valóra. A hazám nemzeti válogatottjában való bemutatkozás volt a pont az I-re egy nagyszerű szezonban.

fcbayern.com: Hogyan élted meg a szűk két hetet a válogatott körében?

Wriedt: Rengeteg új tapasztalatot éltem meg. Megpróbáltam mindent elraktározni és magammal vinni. A csapat remekül fogadott, így minden jól sikerült. A hangulat is nagyszerű volt.

fcbayern.com: Japán ellen ünnepelhetted a bemutatkozást. Milyen érzés volt?

Wriedt: Egy nagyon különleges pillanat volt. Minden, a rengeteg néző előtt (64520) és a mérkőzést is megnyertük - ez egyszerűen leírhatatlan volt.

fcbayern.com: Mennyire különböznek a folyamatok a Bayern amatőrök öltözőjében?

Wriedt: Termesztésen a mentalitás az nagyon más. A folyamatok teljesen másak. Például a nemzeti csapat minden edzés előtt és után imádkozik, mert nagyon vallásosak vagyunk. A meccsek előtt rengeteget énekelünk és táncolunk, ami a német labdarúgásban nem túl gyakori(nevet). Nagyon szép mindkét kultúrától valamit kapni, átvenni.

fcbayern.com: Az amatőröknél az újonnan érkezőknek énekelni kell - volt-e valami rituálé Ghánában?

Wriedt: Az első alkalommal jelölt játékosoknak táncolniuk kell a csapat előtt. A tánc egy kicsit könnyebb számomra, mint az éneklés(nevet). Nagyon vicces volt, a játékostársaim lelkesítettek és azt hiszem, hogy nem is csináltam olyan nagyon rosszul.

fcbayern.com: Volt még különleges pillanatod?

Wriedt: Rengeteg szép pillanat volt. Számomra minden egy kicsit új volt. Hosszú ideje nem voltam Ghánában, ezért a kultúra nagy részét sem ismertem. Nagyszerű dolog volt, új barátokat megismerni és új benyomást kelteni. A játék stílusa szintén más volt Ghánában, mint a Bayernnél, így ezen a területen is fejlődhettem.

fcbayern.com: Alapjában véve a nemzeti válogatottban való szereplés miatt szinte egyáltalán nem volt nyári szünet. Mennyire befolyásoló tényező ez?

Wriedt: Nagyon boldog voltam, hogy a válogatottban tapasztalatokat gyűjthettem, szívesen cseréltem el a tervezett szabadságot. Ameddig focizni tudok és egészséges vagyok, addig minden jó. Szívesen vagyok a pályán, és egyszerűen csak várom az új szezont.

fcbayern.com: Jó két héten belül kezdődik az új szezon. Mennyire magasak az elvárásaid?

Wriedt: Alig várom. Az egész csapat tűzben ég az új szezon miatt. Fent akarunk maradni és az első naptól igazolni akarjuk az esélyes szerepét.

fcbayern.com: Eddig mindhárom felkészülési meccset megnyertétek. Mennyire fontosak ezek a győzelmek a csapat számára?

Wriedt: Ezek fontosak, különösen az önbizalom miatt. Különösen, ha tapasztaljuk, hogy a felkészülés intenzív időszaka és terhelése a sikeres játékban kifizetődik. Minél több meccset játszhatsz és pozitív tapasztalatot gyűjthetsz, annál jobb lesz a hangulat a csapatban is. Ezt szeretnénk átvinni a szezon kezdetére is.

fcbayern.com: Mik a célok az új szezonban?

Wriedt: Tavaly túl sok pontot veszítettünk a szezon első felében. A szezon második fele nagyon jó volt, mindkét derbit sikerült megnyerni. Számunkra fontos, hogy az elmúlt szezon második felére támaszkodjunk és a tavalyi évhez képest gyorsabban felvegyük a ritmust és minél több pontot szerezzünk.

Forrás: https://fcbayern.com/de

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/55146/pics/lead_800x600.jpg
Bayern II és utánpólás,Interjúk, nyilatkozatok
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?