Blogolj!

Kovac: világos üzenet Lewandowskinak és Boatengnek


Nincs bajor fúvószenekar, a szolgálati autó nem áll indulásra készen az Allianz Aréna középkörében, Uli Hoeneß és Karl-Heinz Rummenigge szabadságon vannak: az FC Bayern most eltekintett az olyan körítéstől, mint Pep Guardiola és Carlo Ancelotti érkezésekor, mikor hétfő délelőtt bemutatta új edzőjét, Niko Kovac-ot. Ez nem feltétlenül rossz, az új edző első szereplésén laza, önálló és határozott ember benyomását kelti. Higgadt, de céltudatos.

A nap legfontosabb híre: Peter Hermann marad az FC Bayern edzői stábjában, de magánéleti okokból csak szeptember 1-től. Ennek ellenére Jupp Heynckes egykori segítője fogja július 25-től a vb-résztvevőket Münchenben irányítani, mivel ők Kovac-tól négy hét szabadságot kaptak, és felmentést az USA-ba tett marketing-túra (július 23-30.) alól.

Fehér ing, fekete zakó, magabiztos fellépés. Kovac a 35 perces bemutatás alatt nem maradt adós egy válasszal sem, következzenek a legfontosabb kijelentések:

A múltjáról Bayern-játékosként 2001 és 2003 között: „Ez előny, nem hátrány. Tudom, hogy hogyan gondolkodnak és hogyan kell itt eredményesnek lenni.”

Robert Lewandowskiról: „Beszéltem vele telefonon és elmondtam az álláspontomat. Nagyon jónak tartom, egy világklasszis támadónak, aki a jövőben is jól fog teljesíteni. Tudattam vele a nagyrabecsülésemet, amire miden játékosnak, minden embernek szüksége van.”

A német válogatottakról és a vb utáni csalódottságukról: „Nem lesz annyira nehéz, mert olyan játékosok, akik tudják magukat motiválni. Teljes odaadást és fejlődést várok tőlük, mikor visszatérnek.”

Jerome Boatengről: „Robert Lewandowskin kívül csak Manuel Neuerrel beszéltem. De Frankfurtban is volt már egy Boatengem. Amennyire jó volt ott Prince-szel, olyan jó lesz itt Jerome-mal.”

Renato Sanches-ről: „Szeretnék vele dolgozni. Olyan képességei vannak, amik a Bundesligában nem túl gyakoriak, remélem, hogy ezt meg is tudja mutatni.”

Származásáról: „Berlin egyik peremkerületében nőttem fel sok különböző kultúrával. Ez hatott rám. Küzdenem kellett mindenért, olyan ember vagyok, aki előre néz és szeret dolgozni.”

Céljairól: „Meg fogunk próbálni minden egyes játékost jobbá tenni. Ha ez sikerül, akkor látok rá lehetőséget, hogy az egyik vagy másik trófeát megnyerjük. Végül is azért vagyunk itt, hogy címeket nyerjünk.”

A játékstílusáról: „A Bayernnek Louis van Gaal óta megvan a saját játékstílusa. Ezt meg akarjuk tartani, de változtatni is rajta, például meccsek közben. Látnunk kell, mit csinál az ellenfél, a többi edző mindig kitalál valamit.”

Feszült Salihamidzic

Kovac-nál feszültebb benyomást keltett ezen a délelőttön Hasan Salihamidzic sportigazgató, aki az FCB vezetőségének képviseletében volt jelen. Csak akkor mutatkozott lazábbnak, amikor az új edzővel való kapcsolatáról kérdezték:

„Játékosként nagyon jól megértettük egymást. Akkoriban haverok lettünk, és ez máig is tart.”

Salihamidzic biztos benne:

„Sikeres időszakunk lesz”

Ez biztosan menni fog fúvószenekar nélkül is. 

Fordította: Frey Dóra

Forrás: http://www.kicker.de/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/55148/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Interjúk, nyilatkozatok,niko kovac,Szakvezetőről
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?