Blogolj!

Niko Kovac: újra itt vagyok

Tóth Renáta

"Egy kis idő után újra itt vagyok." Ezekkel a szavakkal nyitotta a hétfő délelőtti sajtótájékoztatót Niko Kovac, a Bayern München új edzője, aki 2001-2003 között volt a bajor csapat játékosa, valamint a horvát válogatott játékosa, később szövetségi kapitánya is volt.

Niko Kovac, a régi-új környezetben, immár edzőként a Säbener utcában

"Nagyon várom a feladatokat és örülök, hogy az FC Bayern engem választott edzőjének. Remélem, meghálálhatom." - mondta a 46 éves tréner.

A tegnapi nappal hivatalosan is megkezdődött a munkája Kovacnak a csapattal, az új edzőnek pedig rengeteg terve van.
"Vissza kell nyernünk a kondíciónkat, technikailag és taktikában javulnunk kell és talán egy új rendszert is kipróbálni. Sok munka áll előttünk" - mondta Kovac, aki az első napjait játékosai megismerésével tölti majd.

Kovac játékosként az FC Bayernnél töltött idejét a legjobbnak nevezi.
"Tudom, hogy gondolkodnak itt, és hogy sikeresnek kell lenni. Az edzői stábom és én magam is felkészültünk erre. Tudjuk, mit kell tennünk." - tette hozzá még Kovac, aki minden területen javítani kívánja csapatát, és ha ez sikerül, akkor egy-két kupát el is nyerhetnek.

Hasonló magabiztossággal várja az új szezont Hasan Salihamidzic is.
"Ott akarjuk folytatni, ahol abbahagytuk, ezért is hoztunk egy jó edzőt a csapathoz. Nagyszerű keretünk van, egészséges konkurenciaharccal. Optimista vagyok." - mondta a sportigazgató.

Salihamidzic és Kovac jól ismerik egymást a bajor csapatnál játékosként eltöltött időszakból:
"Akkor barátok voltunk, és ez meg is maradt, mindig tartottuk egymással a kapcsolatot."- mondta Salihamidzic.

Kovac játékosból edző lett, aki utolsó csapatánál, a RB Salzburgnál kezdte edzői karrierjét, utána először az U21-es, majd a felnőtt horvát válogatott irányítását vette át. 2016-tól pedig az Eintracht Frankfurt edzője volt.

Mit várhatnak a szurkolók Kovactól?

"Szeretem a munkát és elvárom a többiek támogatását." - így mutatkozott be az új edző, aki elég magabiztos benyomást keltett. A mosoly pedig egy pillanatra sem tűnt el a sajtótájékoztató ideje alatt Kovac arcáról. Alig várja a szezon kezdetét.

forrás: fcbayern.com

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/55125/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,niko kovac
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?