Elvisszük az otthonodba a KŐFESZT-et! Kőfeszt-film 2019.09.29. 18:30 M5
hirdetés
Blogolj!

Ez szól Löw mellett és ellene

Tóth Renáta

Joachim Löw jövője a német válogatottnál még bizonytalan - a végleges döntésre még várni kell. A Sky Sport összegyűjtötte a pro és kontra érveket a szövetségi kapitány maradása mellett.

Menni vagy maradni? Löw döntésére vár Németország

Mialatt a játékosok többsége a sebeiket a nyaralásukon nyalogatják, Joachim Löw a jövőjéről a válogatottnál gondolkodik. A DFB ugyan már kijelentette, hogy ragaszkodnak Löwhöz, és szeretnék, ha kitöltené 2022-ig meghosszabbított szerződését - Löw még nem nyilatkozott a hazatérés óta ez ügyben.

Menni vagy maradni? A Sky Sport összeszedte a lehetséges pro és kontra érveket a végleges döntés meghozásához.

Ez szól Löw maradása mellett

1. Újrakezdés
Rövid ideig, mindössze 10 napig tartott a németek szereplése a világbajnokságon, és egy megalázó vereséggel ért véget Dél-Koreával szemben. Ez a csalódás mélyen érinthette Löwöt, de vajon ő olyan edző, akik elcsügged?
Új energiával és mélyreható elemzést követően a válogatottal a 2020-as Európa-bajnokságra koncentrálhat. A 2012-es kontinens tornáról kiesést követően sikerült a 4. VB címet 2 évvel később Rióban megnyerni.

2. Egy nagy cél - az európa-bajnoki cím
Löw vitrinéből már csak az ezüst UEFA trófea hiányzik. Két éve van felkészülni erre a feladatra, ezzel két legyet üthet egy csapásra: egy jó újrakezdés elérése és szövetségi kapitányi munkájának megkoronázása. Ezután dicsőséggel távozhat majd.

3. A játékosok bíznak Löwben
"Azon az úton vagyunk, amit Löw mutatott nekünk." - mondta Thomas Müller, ezen felül Joshua Kimmich és Mats Hummels is a folytatást támogatja.  Sami Khedira is Löw maradása mellett voksol "maradnia kell, éveken át nagyszerű munkát végzett." Löw pedig ismét kihozhatná a játékosokból a maximumot.

Ez szól Löw maradása ellen

1. Tudna Löw alkalmazkodni?
Joachim Löw 12 éve irányítja a válogatottat. A követelmények nem változtak vele szemben ebben az időszakban, igaz a VB-n világossá vált: szükség van egy B tervre is. A játékosok nem voltak 100%-os állapotban, a három csoportmérkőzés közül egyiken sem talált megoldást a védekező csapatok ellen. Makacsul ragaszkodott az eddig bevált módszerekhez, mivel egészen idáig ez működött is.

2. Hiányzó szigor és radikalitás
A nagy kérdés: van-e erős idegzete Löwnek a változáshoz. Az irányítása alatt mindig azok a játékosok kaptak lehetőséget a válogatottban, akik a helyüket már kiérdemelték korábban. Jó példa erre Bastian Schweinsteiger a 2016-os EB-n, aki a teljesítő képessége határán túl és vitatható állapotban is volt.
A szövetségi kapitánynak kissé kellemetlen döntéseket kell hoznia majd annak érdekében, hogy a fiatalok előtt megnyissa a kapukat. Egy érzékeny és emberséges edző számára, mint Löw, ez nem lesz egyszerű. A legtöbb játékos már több, mint 8 éve élvezi a bizalmát (Sami Khedira, Mesut Özil, Mario Gomez), logikus, hogy itt egy különleges kapocs van köztük.

3. Löw hírneve sérülhet
A 2014-es világbajnokság megnyerésével a válogatott az érzelmek legmagasabb pontján volt - most pedig teljesen más helyzetben. A folytatás esetén minden lépése figyelve lesz a szövetség által. És ha a Nemzetek Ligája torna során nem látható majd javulás, az frusztrációt és további rosszindulatot eredményezhet majd.
Amennyiben most lemondana, a hírnevén csak pár csorba maradna, és akár edző is lehetne egy klubnál, amit már régóta szeretne kipróbálni.
Viszont egy újabb botlás egy tornán tovább rontaná a hírnevét, és a jövőjét is befolyásolná.

forrás: Sky Sport

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/55040/pics/lead_800x600.jpg
2018 Világbajnokság,Bayernesek a válogatottban,Hírek a válogatottról,joachim löw,NATIONALELF HÍREK
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?