Blogolj!

VB 2018: a nemzetközi sajtó reakciója a németek kiesésére

Tóth Renáta

Szégyen, a világbajnokok átka, abszúrd - ezekkel a címszavakkal illette a világsajtó a címvédő Németország kiesését a világbajnokságról.

A németek kiesése a világbajnokságról nem hagyta szó nélkül a nemzetközi sajtót sem

Ausztria

Kronenzeitung: "Szégyen a VB-n. Németországnak csomagolnia kell. Ezzel senki nem számolt a világbajnokság előtt. Németország történelmi megaláztatása."

Standard: "Németország kiesett a 2:0-s vereséget követően Dél-Koreától. A címvédő egy vérszegény bemutatkozás után hazafelé veszi az irányt."

Kurier: "Történelmi VB-kiesés: Németország kudarca Dél-Korea ellen. A világbajnok kiesett: a szégyenletes utolsó mérkőzés után utolsóként végzett a csoportjában."

Svájc

Blick: "Megaszégyen! Utolsóként a csoportban! A világbajnok Németország hazamegy. Dél-Korea 2:0-ra verte meg Németországot, a címvédőnek a csoportkör után csomagolnia kell."

Tagesanzeiger: "A címvédő kiesett. Minden erőfeszítés sem segített a bajban a világbajnoknak."

Neue Zürcher Zeitung: "Németországnak nem sikerült a generációváltás. A világbajnoknak a csoportkör után búcsúznia kell. Hiányzott a csapatból egy vezető játékos, és az ötletek is."

Aargauer Zeitung: "Történelmi szégyen az ötödik csillag helyett: Németország már a csoportkör után búcsúzik."

Belgium

De Standaard: "Német dráma Oroszországban. A címvédő egy fájdalmas vereséget követően kiesett. Micsoda vég, micsoda meglepetés."

Hollandia

Voetbal International: "Németország felsült és kiesett a csoportkötben. A címvédő kikapott Dél-Koreától. A világbajnok tempója kevés volt a koreai védelemmel szemben. Hiányoztak az ötletek is." "Mindennek vége, a világbajnokok átka a németeket is elérte."

De Telegraaf: "Mindennek vége, a világbajnokok átka a németeket is elérte." 

Dél-Korea

KBS World Radio: "A csalódás ellenére, hogy a VB-től korán kell búcsúzni, a dél-koreaiaknak jó befejezéssel ért véget: bizonyítottak a világranglista első ellen."   

JoongAng Daily: "A gólnélküli első félidő ellenére a koreaiak meghaladták az elvárásokat, akadályozták a németek gólszerzési lehetőségeit."

Anglia

The Sun: "Nem. Nem. Nem. A címvédő egy vereség után búcsúzik a tornától. Mindegy, hogy a Három Oroszlánosok számára hogyan folytatódik a torna - ez az eredmény örömöt okoz majd."

Portugália

A Bola: "Viszlát világbajnok. Dél-Korea gondoskodott a szenzációról. Németország a spanyolok sorsára jutott."

Spanyolország

Marca"A világbajnok történelmi veresége. Kroos csodája Svédország ellen nem sokáig tartott. Ez a VB-történelem egyik legnagyobb meglepetése."

AS: "Német hanyatlás. Olaszországot és Spanyolországot követik a sorban - őket is elérte a világbajnok átka. Ez a legnagyobb kudarc Németország VB-történetében."

El Pais: "Globális változás: Németország veszített Dél-Korea ellen és kiesett. Zsinórban harmadszorra esik ki az aktuális világbajnok a csoportkörből."

Mundo Deportivo: "Micsoda meglepetés! Németország kiesett a VB-ről. A Löw-csapat elhibázta a célt. Egy történelmi és fájdalmas bukás a német csapat számára."

Olaszország

Gazzetta dello Sport: "A világbajnok szenzációs kieséses, a németek hazautaznak."

Lengyelország

Fakt: "Sokk! Németország kiesett a világbajnokságról. Szégyen!`

Sport: "Dél-Korea győzött! Német katasztrófa! Özilt legyőzték és ez nem csendesítette el a kritikusokat."

USA

USA Today: "A kiesés a német történelem legkiábrándítóbb VB-jét zárja le, és nem tört meg a világbajnokokat sújtó átok."

The Washington Post: "Szinte abszúrd: a németek utolsó helyen végeztek a csoportjukban."

forrás: sportschau.de

 

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/54876/pics/lead_800x600.jpg
2018 Világbajnokság,Bayernesek a válogatottban,Hírek a válogatottról,NATIONALELF HÍREK
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?