Blogolj!

Neuer: ezt együtt rontottuk el

Tóth Renáta

Az álom a címvédésről tegnap szertefoszlott a németek számára, a vártnál korábban kellett hazautazniuk az oroszországi tornáról. Manuel Neuer csapatkapitány a dfb.de oldalnak adott interjúban nemcsak a kiesésről beszélt, hanem a jövőjéről a válogatottban is.

Neuer szerint nem voltak elég veszélyes ellenfél egy csapat számára sem

dfb.de: Neuer Úr, hogyan értékelné a csapat teljesítményét?
Manuel Neuer: Természetesen ezt nyugodtan kell majd kielemeznünk. De annyit elmondhatok, nem érdemeltük meg. Egyik mérkőzésünkön sem lehetett látni, hogy egy olyan német válogatott áll a pályán, akit tisztelet illet. Svédország ellen a 95. percben nyertünk, a másik két mérkőzést elveszítettük, az ellenfelet nem tudtuk nyomás alá helyezni - nem érdemeltük meg a továbbjutást az egyenes kieséses szakaszba. A nyolcaddöntőben bárki szívesen játszott volna ellenünk. Hogy lehetnénk így veszélyesek bárki számára is?

dfb.de: Miért nem állt ott a csapat a pályán?
Manuel Neuer: Ott voltak. Csak azt nem lehetett látni, hogy egy olyan csapat áll ott a világbajnokságon, akit nagy tisztelet övez. Minden ellenfél, mindegy, hogy Mexikóról, Svédországról vagy most Dél-Koreáról van szó, a hibáinkra várt. Tudták, hogy megkapják a helyzeteiket és a lehetőségeiket. Az előző tornáinkon - mindegy, hogy Európa-bajnokságon vagy világbajnokságon - ez nem fordult elő velünk. Ezen a három mérkőzésen rossz képet mutattunk magunkról. Azt, hogy miért így történt, nem tudom megválaszolni. Vállalnunk kell a felelősséget. Elrontottuk, ezt együtt rontottuk el.

dfb.de: A szövetségi kapitány önelégültséget érzett a Mexikó elleni mérkőzés előtt. Ön is így érezte?
Manuel Neuer: Ja, igen. Úgy gondolom, hogy egy torna előtt senki nem tudja, hogy áll. Egészen a hajszálunk végéig motiváltak voltunk, és mindent a pályára akartunk vinni. Egy VB 4 évente kerül megrendezésre, és erre a nagy eseményre vár mindenki. Nagyon kemény munka van mögötte. Az, hogy ilyen teljesítményt mutatunk és a csoportkör után kiessünk - ilyet egy német csapatnál sem éltem még át.

dfb.de: Van valami, amivel önmagát, mint csapatkapitányt vádolná?
Manuel Neuer: Mindig megpróbáltam felelősséget vállalni. Megpróbáltam minden játékost és az egész csapatot a vállamon cipelni és motiválni, az öltözőben, az edzéseken és a pályán is. De persze én is a csapathoz tartozom, és én vagyok a felelős.

dfb.de: Meg tudja ígérni a folytatást?
Manuel Neuer: Nem akarom abbahagyni.

dfb.de: Lehetséges, hogy a csapatból egy kis könnyedség hiányzott?
Manuel Neuer: Túl lassúak voltunk, nem tudtuk az ellenfelet hatástalanná tenni. Pedig ez volt az egyik erősségünk. De ezt itt nem tudtuk bizonyítani. A selejtező során meg voltak a helyzeteink, gólokat lőttünk, de ezeket itt kihagytuk. Természetesen meg voltak a helyzeteink itt is, de nem volt elég meggyőző.

dfb.de: Hogy lehet, hogy a kapus az utolsó pillanatokban elöl a pályán volt, és nem a kapuban hátul?
Neuer: A 96. percben voltunk, egy gólos hátrányban. Még mindig hittünk benne. Oldalról akartam beadni a labdát. Ez az én hibám volt.

forrás: dfb.de

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/54891/pics/lead_800x600.jpg
2018 Világbajnokság,Bayernesek a válogatottban,Hírek a válogatottról,Interjúk, nyilatkozatok,manuel neuer,NATIONALELF HÍREK
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?