Blogolj!

Löw: nem érdemeltük meg a továbbjutást


Kazánban tegnap este megtörtént az elképzelhetetlen: Németország vereséget szenvedett Dél-Koreától az utolsó csoportmérkőzésen, ezzel címvédőként kiesett az oroszországi tornáról. A német szövetségi kapitány, Joachim Löw a dfb.de oldalnak adott rövid interjút a csapata kiesését követően.

Löw a jövőt illetően még nem tudott választ adni, hogyan tovább

dfb.de: Joachim Löw, hogyan magyarázná a kiesést a világbajnokságról?
Joachim Löw: Jelenleg nehéz bármit is mondani, hatalmas a csalódottság. Mindkét továbbjutó ellenfelünknek csak gratulálni lehet. Mi nem érdemeltük meg, hogy ismét világbajnokok legyünk vagy hogy egyáltalán továbbjussunk.

dfb.de: Mi hiányzott?
Joachim Löw: Nem az akarat vagy akarás miatt veszítettünk, a csapat megpróbálta. Az egész torna során egyszer sem szereztünk vezetést. Tudtuk, hogy Svédország vezetést szerzett, és legalább egy gólt lőnünk kell. Mindent kockáztattunk. A csapatból hiányzott a könnyedség, a saját játékunk. Megérdemeltük a kiesést.  

dfb.de: Túl kevés volt az alázat a címvédéshez?
Joachim Löw: Felkészültünk arra, hogy világbajnokként és Konföderációs Kupa győztesként minden csapat minket akar megverni. Nem a saját játékunkat játszottuk a pályán. Nem sikerült a helyzeteinket gólokra váltani, ezáltal nyugodtabban játszani.

dfb.de: Ön fog hozzá az újjáépítésnek?
Joachim Löw: Ezt most nehéz megmondani, szükségem van pár órára, engem is sokkolt, hogy Dél-Korea ellen nem sikerült győznünk, veszítettünk. Arról, hogyan tovább, nyugodtan kell tárgyalni. Számomra ez most még túl korai, össze kell szednem magam. Nagyon csalódott vagyok a kiesés miatt.

dfb.de: A kereten belüli változtatások voltak meghatározóak? Hogyan látta Mesut Özilt?
Joachim Löw: Sérülések és eltiltások miatt kellett változtatnunk, ahogy 2014-ben és 2017-ben is. Ma nem Mesut Özilen múlott, más játékosok sem mutatták azt, amire normál esetben képesek. Enyém a felelősség és vállalom is. De úgy gondolom, ez volt a jó felállás ma. Leon Goretzka jól végezte az edzéseket, Thomas Müller nem volt túl meggyőző a két mérkőzésen.

dfb.de: Úgy gondolja, most sötét időszak következik a német futball számára?
Joachim Löw: Nem hiszem. Az a csapat voltunk, akik az elmúlt 10-12 évben mindig a legjobb 4 között voltak. Ez egy hosszú periódus volt, beleértve a 2014-es győzelmet és a tavalyi Konföderációs Kupát is. Most ez megtörtént velünk, ez szomorú és csalódást keltő, de fiatal fejlődőképes és nagyon tehetséges játékosaink vannak. Ilyen már történt más csapatokkal is. A helyes következtetéseket kell levonnunk, hogy javítani tudjunk.

forrás: dfb.de

1
https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/54875/pics/lead_800x600.jpg
2018 Világbajnokság,Bayernesek a válogatottban,Hírek a válogatottról,joachim löw,NATIONALELF HÍREK
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-06-28 14:01:17
Végre leckét kaptak ezek a mihaszna, nagyképű, felsőbbrendű semmirekellők, és mehetnek haza.
Otthon fogadjanak be még legalább egy millió léhűtő migránst, közben simogassák meg a hülye Merkel Mutti négyszögletes buksiját, és adják át neki a mérkőzéseik hivatalos jegyzőkönyveit. Tegye a lába közé !!!!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?