Blogolj!

Welzmüller: Az FC Bayern számomra szívügy

Dávid Fanni

Jó úton jár! Az első két tesztmérkőzésen valamint az edzéseken is vezető szerepet kapott az FC Bayern München II csapatában Maximilian Welzmüller és segített a fiatalabb csapattársainak, akik szinte azonnal befogadták. A 28 éves középpályás a VfR Aalenből jött cserejátékosnak a Bayern csapatába.

A müncheni születésű játékos összesen százhetvenkétszer lépett pályára a német labdarúgó-bajnokság harmadosztályában. Most pedig a Bayern utánpótlás csapatával is a harmadosztályba jutást tűzte ki célul. Welzmüllerrel az oberstaufeni edzőtáborban beszélt az fcbayern.com a Bayernhez igazolásának velejárójáról, a foci karrierje utáni kilátásairól, és a Bayernnél betöltött szerepéről.

Interjú Maximilian Welzmüllerrel

fcbayern.com: Maxi, alig két hete vagy az FC Bayern München II csapatánál. Milyenek az első benyomások?

Welzmüller: „Teljesen pozitívak! Nagyon jól befogadtak a csapatban, mind a csapattársak, mind a trénerek. Az edzésmódszerek és az edzés irányítása is nagyon nívós és magas szakmai szinten zajlik. Összességében nagyon jó az első benyomásom.”

fcbayern.com: Utoljára a Vfr Aalen játékosaként játszottál a harmadosztályban. Mi késztetett arra, hogy az FC Bayernhez igazolj?

Welzmüller: Elsősorban az, hogy közel lehetek a családomhoz, és hogy újra itthon játszhatok. Amikor megkeresett az FC Bayern, könnyű volt igent mondani nekik. Ezenkívül a focikarrierem utáni pályafutásomra is fel akartam készülni és elakartam kezdeni az egyetemet. Nagyon boldog voltam, hogy sikerült ez, és az FC Bayern számomra szívügy.

fcbayern.com: Szóba hoztad, hogy visszatértél a szülővárosodba, Münchenbe. Milyen újra itthon lenni?

Welzmüller: „Páratlan. Az utóbbi években csak ritkán volt lehetőségem itthon tartózkodni. Most minden sokkal spontánabb és könnyebb, rendszeresen tudok találkozni a szüleimmel és a testvéreimmel. Nagyon családcentrikus vagyok. Jelenleg is a fiútestvéremmel lakom együtt. Ez az átigazolásom kellemes velejárója.”

fcbayern.com:  Milyen területen szeretnéd magad a karriered után tovább képezni?

Welzmüller: „Mindig nagyon sokat gondolkoztam azon, milyen kilátásaim vannak a karrierem után. Sportközgazdásznak tanultam. Szeptemberben sportszakemberi képesítést szeretnék szerezni és közvetlenül ezután el szeretnék kezdeni egy alapképzést az egyetemen.”

fcbayern.com: Aalenben és előtte Unterhachingban összesen százhetvenkétszer léptél pályára a harmadosztály mérkőzésein és kétszer szerepeltél a másodosztályban. Milyen tapasztalatokra tettél szert ezeken a mérkőzéseken?

Welzmüller: „A harmadosztály rendkívül a javamra vált. Atlétikusság és futball, valamint a térbeli tájékozódó képesség szempontjából is. Minden területen tudtam fejlődni. Ez egy profi liga, amely évről évre erősebb lesz. Azonban az Aalennél a másodosztályban azt is megtapasztaltam, milyen is az, ha a dolgok nem alakulnak úgy, ahogy akartad. Ott csak keveset játszottam. Akkor ezt nehezemre esett elfogadni. De ebből is sokat tanultam. Magamról és azokról a játékosokról is, akik hasonló helyzetben vannak, mint én, hogyan tudom őket jobban megérteni és később segíteni nekik.”

fcbayern.com: A harmadosztályban főként olyanokkal vagy körülvéve, akik az első lépéseiket teszik meg a futball világában. Mennyire tudsz a tapasztalataiddal a fiatal játékosoknak segíteni?

Welzmüller: „Azon vagyok, hogy a srácok saját maguk szerezzék meg a kellő tapasztalatot, amelyekből később profitálni tudnak. A fiatal játékosoknak a fizikai igénybevétel szintjéhez hozzászokni a legnehezebb. Technikailag és taktikailag ezek a srácok magasan képzettek. Arról beszélek, hogy fizikailag is érvényesülniük kell. Ebben szeretnék nekik az edzés és a meccs közben is segíteni.“

fcbayern.com: A tesztmérkőzések során feltűnt, hogy rendkívül sokat beszéltél a csapattársaiddal. A csapatban neked, Nico Feldhahnnak és Otschi Wriedtnek vezető szerepetek van?

Welzmüller: „Ez a feladatunk, nekünk hármunknak, hogy a fiatalokat terelgessük és irányítsuk. A posztjainkhoz is jól passzol ez a szerep, hiszen mind a hárman középpályán játszunk és ezáltal a mi kezünkben van a döntés. Egy fiatal játékos néha még nagyon el van foglalva a saját teljesítményével. Ezért javukra válik, ha néha irányt mutatunk nekik.”

fcbayern.com: Már több edzésetek és két tesztmérkőzésetek is volt. Hogyan tudnád a felkészülés jelenlegi helyzetét jellemezni?

Welzmüller: „Még nagyon intenzív fázisban vagyunk. Edzéseken precizitást követelnek tőlünk. A tesztmérkőzéseken mindig jó, ha nyerünk. Ennek ellenére a taktika terén természetesen még van hová fejlődnünk. Az első két hét összességében teljesen rendben volt, mindenki jól közreműködött a játékban.

fcbayern.com: Jelenleg az oberstaufeni edzőtáborban tartózkodtok. Hogyan értékeled a helyszín szolgáltatásait?

Welzmüller: „A helyszín és a szolgáltatásai, a hotel, és az étel kitűnő. Remekül tudunk itt dolgozni.”

fcbayern.com: Min akartok még az edzőtábor hetében és a szezon kezdetéig dolgozni?

Welzmüller: „Úgy gondolom, hogy először még pár nap az atlétikáról és az állóképességről fog szólni. Azonban az edzőtáborban dolgoznunk kell még a taktikán, a játékrendszeren, a játék kidolgozáson és továbbá a játékelgondolásán is van mit csiszolni.”

fcbayern.com: Milyen célokat tűztél ki a mostani csapatoddal a következő szezonra?

Welzmüller: „Az a célom, hogy amilyen gyorsan csak lehet, feljussunk a 3. Ligába (harmadosztályba). A kiesésünk miatt természetesen nem lehet pontosan előre tervezni. Azonban, ha azt a minőséget, amellyel rendelkezünk, egész szezon alatt hozni tudjuk, jogos igényünk lehet a Regionalliga bajnoki címére.

Forrás: https://fcbayern.com/de

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/54844/pics/lead_800x600.jpg
Bayern II és utánpólás,Interjúk, nyilatkozatok
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?