Blogolj!

VB 2018: Németország számára véget ért a világbajnokság

Tóth Renáta

Nem sikerült megtörni a címvédő átkát a világbajnokságokon: Németország kiesett az F csoportból, miután Dél-Korea győzött 2:0-ra. A csoport győztese Svédország lett, miután 3:0-ra verték a második Mexikót.

Csalódást keltő szerepléssel búcsúzik a Nationalelf a világbajnokságtól

A svédek elleni mérkőzéshez képest 5 helyen változtatott Joachim Löw a kezdőcsapaton. Mats Hummels és Niklas Süle állt be a védelembe, Khedira és Özil a középpályára, és bemutatkozhatott a világbajnokságon Leon Goretzka is.

Közel 30 fok, és 41.835 néző várta a kazáni arénában a mérkőzés kezdetét. A németek a kezdéstől fogva nyomás alá helyezték az ellenfélt. Az első nagyobb német helyzetre a 14. percig kellett várni, Goretzka passzát Reusnak egy koreai játékos blokkolta.
A 19. percben kis híján vezetést szerzett Dél-Korea, Woo-Joung Jungs szabadrúgását Neuer ugyan megfogta, de a labda kicsúszott a kezei közül, viszont másodszorra sikerült a labdát Son elől mentenie.
A következő német helyzetig a 38. percig kellett várni: Young-Kwon Kim mentette szögletre Werner lövését, amiből Hummelsnek volt lehetősége a gólszerzésre, de a koreai kapus védeni tudta lövését.

A második félidőt rögtön két helyzettel nyitották a németek. A 48. percben Goretzka fejelhetett a kapura, pár perccel később pedig Özil beadását Werner lőtte a kapu mellé.
Ezt követően cseréltek a németek, Gomez jött Khedira helyére, Goretzkát pedig Müller váltotta.
Közben pedig a svédek szerezték meg a vezetést Mexikó ellen, majd azt még 2 további góllal be is biztosították - így még nagyobb volt a nyomás a németeken.
Az egyetlen továbbjutást jelentő gólt a 68. percben Gomeznek, a 70. percben pedig Kroosnak is lehetősége volt megszerezni, de ezek a lehetőségek is kimaradtak.
A mérkőzés utolsó 15 percében hiába támadták le a németek a koreaiak területét, hiába volt a sok beadás, a hosszabbításban, a 91. percben, a szögletet követően Kroos lábáról Kim Young-Gwon elé pattant a labda, aki Neuer hálójába vágta azt. Ezzel gyakorlatilag el is dőlt a címvédő sorsa, de a 96. percben még Son Heung-Min adta meg számukra a kegyelemdöfést, aki az üres kapuba gurította a labdát.

Németország ezzel történelmi vereséget szenvedett: a VB-k történetében soha nem estek ki a csoportkörből, most pedig utolsóként hagyták el a tornát.

forrás: dfb.de

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/54845/pics/lead_800x600.jpg
2018 Világbajnokság,Bayernesek a válogatottban,Hírek a válogatottról,NATIONALELF HÍREK
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?