Blogolj!

Löw: vállalnom kell a felelősséget

Tóth Renáta

Csalódást keltő teljesítménnyel, a csoportja utolsó helyén végezve zárta a világbajnokságot a címvédő Németország - ezzel kiesett a tornáról. Így értékelték a látottakat az érintettek.

Hatalmas a csalódás a csapaton belül, természetesen Löw is csalódott.

Reinhard Grindel: Hatalmas csalódást érzünk. Legjobban a szurkolókat sajnáljuk, akik várták a világbajnokságot. Nem az elnök feladata, hogy ezt kielemezze, ez a menedzsment feladata, akiknek magyarázatot kell adnia, hogy a következtetéseket levonhassuk. Tudtuk nagyon jól a torna előtt, hogy a világbajnokságot követően eredménytől függetlenül változás jön majd. Nem a 2014-es VB volt a döntő, hanem a tavalyi Konföderációs Kupán nyújtott szereplés, ahol fiatal játékosokkal nyertük meg a tornát. Ezért esett a választásunk Joachim Löwre, akivel 2022-ig meghosszabbítottuk a szerződést. És emellett a döntés mellett továbbra is kiállok. Egy elnökségi tagtól sem hallottam még, hogy másképp látnák ezt.

Joachim Löw: Természetesen hatalmas csalódás, haláli csönd uralkodik a csapaton belül. Egy ilyen helyzetben nehéz is bármit mondani. Ezt most el kell fogadnunk. Gratuláció illeti Svédországot és Mexikót, akik legyőztek bennünket. Nem sikerült egy gólt sem lőni és elérni, hogy vezetést szerezzünk - ahogy az egész torna során sem. Nehéz megmondani, miért. Mindent megpróbáltunk a felkészülés során, alig láthattunk jó akciókat elöl. Jogosan estünk ki ebből a csoportból.
Feszülten játszottunk Mexikó és Svédország ellen is, és így volt ez ma is. Sok lehetőségünk volt, volt egy tervünk is, de megvalósítani nem tudtuk azt.
Hihetetlenül nehéz egy sikert megismételni. Nem tudom megmondani, miért. Talán a Mexikó elleni mérkőzés előtt túl magabiztosak voltunk. De az edzéseken láthattuk, hogy a fiúk más tempóra kapcsoltak. Tudtuk, hogy Svédország vezet, és erre reagáltunk is. Mindent kockáztattunk, mentünk előre, de ez lyukakat és rendezetlenséget is okozott.
Ma mindent elvesztettünk, az egész német futballt, amit az elmúlt évek során felépítettünk. 2006 óta legalább az elődöntőkig eljutottunk. Ezért csak elnézést kérhetünk. Én vagyok az, akinek ki kell elemeznie, mi ment rosszul. Erre aludnom kell egyet, most jelenleg elég frusztrált vagyok.
Túl korai még számomra, hogy a jövőről szóló kérdésekre válaszoljak. Szükség van pár órára ahhoz, hogy tisztán lássunk. A csalódottság nagyon erős bennem. Én sem tudtam volna elképzelni, hogy Dél-Korea ellen veszítsünk. Holnap beszélünk a folytatásról.

Mats Hummels: Nehéz szavakat találni. A végéig azt hittük, még az első gól után is, hogy fordítani tudunk, de ma egyikünk sem tudott a kapuba találni. Elég lehetőségünk volt rá, nekem is, a 85. és 86. percben. Nem használtuk ki a helyzeteinket. A VB-n már láthattuk, nincs könnyű ellenfél, a kis csapatok is nagyon jól szerepelnek. Mexikó ellen sodortuk magunkat ebbe a helyzetbe. Svédország ellen már jobbak voltunk, a védekezés és a labdabiztosság is. Ma a 65. percig nyugtalanul játszottunk, elvesztettük a felépítésünket. A legutolsó meggyőző mérkőzésünk 2017 őszén volt, kisség régen. Ez egy nagyon keserű este nekünk és minden német futball szurkoló számára.

Manuel Neuer: Úgy gondolom, mindenki szomorú és csalódott amiatt, hogy egy nagy lehetőséget ajándékoztunk el. Egy részről a saját kezünkben volt, és ismét nem sikerült egy jó teljesítményt nyújtani ahhoz, hogy az egyenes kieséses szakaszba jussunk. Az akarat és a felkészültség nem volt elég ahhoz, hogy megmutathassuk, hogy ezen a VB-n el akarunk érni valamit. Még ha ma sikerült is volna, a következő vagy az azt követő fordulóban megállítottak volna minket. Nem érdemeltük meg, ezt elmondhatjuk. Svédország ellen is elég későn lőttük a gólt, Mexikó ellen sem voltunk meggyőzőek, egyáltalán egy mérkőzésünkről sem mondhatjuk el, hogy úgy játszottunk, ahogy tudunk. Ezért mi vagyunk a felelősek. Ez keserű és szánalmas. Meg volt a lehetőségünk arra, hogy itt Oroszországban történelmet írhassunk, de ezt nem 100%-os felkészültséggel fogadtuk.

Sami Khedira: Ez egyike a legnehezebb pillanatoknak a csapatnak és nekem is. A VB előtt azt mondtuk, hogy a 2014-es világbajnokoknak kell a csapatot cipelni. Ez nem egyszerű több fiatal játékossal, de vállaltuk a felelősséget és ezt most is meg kell tennünk. Én vagyok az első, aki ezt megteszi. Megpróbáltuk, nem sikerült és most viselnünk kell a következményeket. Az elmúlt 10 év szenzációs volt. Aztán jön a semmiből egy törés, ez a fociban is így van, ez most megtörtént, és ez hihetetlen szomorú. Önkritikusan kell kielemeznünk a történteket, de biztosan nem a mai napon.

Oliver Bierhoff: Senki nem szól egy szót sem, mindenki csalódott. Minden a saját kezünkben volt, egy nehéz mérkőzés várt ránk, ezt tudtuk is. Hatalmas csalódottság uralkodik rajtunk. Reméltük, hogy a Svédország elleni mérkőzés egy szikra volt számunkra, de ez nem volt elég. Ma el akartuk kerülni a rossz passzokat, nem akartuk hagyni Koreát kontrázni és ki akartuk fárasztani őket. Voltak lehetőségeink, de ez túl kevés volt. Más csapatoknak is vannak nehézségeik, ezt láthattuk is. Joachim Löw nemrég hosszabbította meg szerződését, nem most van itt az ideje az elemzésnek. De biztos vagyok benne, hogy Jogi folytatja tovább.

forrás: dfb.de

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/54847/pics/lead_800x600.jpg
2018 Világbajnokság,Bayernesek a válogatottban,Hírek a válogatottról,Interjúk, nyilatkozatok,joachim löw,manuel neuer,mats hummels,NATIONALELF HÍREK
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?