Blogolj!

Toni Kroos a Svédország elleni német győzelem után: nem fognak győztessé írni minket

Toni Kroos az utolós percben lőtt góljával lett nyerő ember Svédország ellen. A meccs után a német sajtóval kapcsolatban elégedetlenkedett. Az ő zseniális lövésének köszönhetően gyűrte le pár másodperccel a lefújás előtt Németország Svédországot az oroszországi világbajnokság második csoportmeccsén. Ezzel a címvédő elkerülte története első kiesését a csoportkörben, és maradt esélye a nyolcaddöntő elérésére.

Álom szabadrúgás gólja után az este hőse láthatóan megkönnyebbült volt és bizakodó a következő meccsekkel kapcsolatban, továbbá – ahogy már néhány csapattársa az elmúlt napokban – kritizálta az otthoni negatív hangvételű tudósításokat a csapatról.

Toni, milyen érzésekkel utazik egy ilyen feszült mérkőzés után haza?

Toni Kroos: Nagyon jó érzés, győztünk és jó játékot mutattunk, különösen a második félidőben. Sokszor sikerült a széleken érvényesülnünk és lapos passzokat középre tenni. A magas labdákat nagyon jól levédekezték a svédek.

Hogyan jött a döntés, hogy direktben rárúgja?

Kroos: A magas beíveléseket a svédek legtöbbször kifejelték. Marco Reus először azt tervezte, hogy direkt rárúgja. De én nem voltam teljesen biztos benne, hogy az jó lesz.

Mi járt a fejében utána?

Kroos: Az óriási öröm, de utána rögtön arra gondoltam: most jönnek a svédek hosszú labdái. Emberhátrányban voltunk, és Antonio Rüdiger és Mario Gomez kivételével sok kis termetű játékos volt a pályán, a svédeknél viszont inkább magasabbak voltak. Reméltem, hogy már sok eltelt a hosszabbításból.

Mit válthat ki ez a győzelem?

Kroos: Természetesen most nagyon boldogok vagyunk. Mindenki láthatja a csoport állását. Ha ma nem nyerünk, az nagyon rossz lett volna. Reméljük, hogy a győzelmet magunkkal tudjuk vinni a következő meccsre.

Megalapozhatja ez a győzelem a jó hangulatot is?

Kroos: Remélem, mert jó alap hozzá. Szerdán újra döntő meccsünk lesz. Azon múlik minden, és utána majd meglátjuk.

Sebastian Rudy játszott Ön mellett. Mit gondol erről a felállásról?

Kroos: Számomra nem jelent ez nagy különbséget. Nagyon jól és magabiztosan tette a dolgát az első fél órában. Csapatként összességében nagyon jól kezdtünk, de megint nem sikerült vezetést szereznünk, és a svédeknek már a góljuk előtt volt egy nagy lehetőségük, akkor jobban kellett volna védekeznünk.

Az Ön rossz passzából lőtte az ellenfél a gólját. Mennyire fájdalmas ez?

Kroos: Abszolút az én hibám volt, erről felesleges is beszélnünk. Normál esetben nem történik ilyen velem egy passznál, de előfordulhat, ha az ember 400-at passzol meccsenként, hogy kettő rossz helyre megy. Egy sajnos gólhoz vezetett. Egy ilyen hiba vagy tönkreteszi az ember meccsét, vagy megpróbál utána mindent beleadni.

Tizenegyest kellett volna kapnia Svédországnak?

Kroos: Ma már számos lehetőség van az eset vizsgálatára. És ha senki nem mondja, hogy tizenegyest kell adni, akkor valószínűleg nem volt az. Ahogy én láttam, volt egy lökés, de azt gondolom, hogy ez nem feltétlenül ér tizenegyest.

Hogyan értékeli a teljesítményét a góljáig?

Kroos: Érzésre 200 labdaérintésem volt, ezek közül egy passz sajnos az ellenfél góljához vezetett, utána megpróbáltam a csapat élére állni és hajtani őket.

Miért gondolja azt, hogy otthon sokan azt szeretnék, hogy ne jussanak tovább?

Kroos: Leszoktam arról, hogy mindent elolvassak, amit írnak. Annyian szólalnak meg manapság, és annyi mindent írnak! Nem a szurkolókra gondolok, de ott van bennem az érzés, hogy nagyobb örömet okoz rosszat írni vagy mondani rólunk. Ha téves ez az érzés, akkor sajnálom, de így vettem észre az elmúlt négy-öt napban. Azok, akik írnak, azok, akik kritizálják a testbeszédünket nem segítenek. Nem fognak minket győztessé írni. Azért mi magunk vagyunk a felelősek. Tudjuk, hogy sok szurkoló áll mögöttünk, de más segítséget nem kapunk.

Visszatér a magabiztosság a győzelemmel?

Kroos: Azt hiszem, hogy a meccs nagy részén uraltuk a játékot és ésszel játszottunk. A svédek az első pillanattól a védekezésre koncentráltak és húzták az időt, de természetesen egy ilyen késői gól lökést adhat a torna további meccseire.

Fordította: Frey Dóra

Forrás: http://www.goal.com/de

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/54723/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?