Blogolj!

Sorg: Hummels újra bevethető

Tóth Renáta

A ma délelőtti sajtótájékoztatón a Nationalelf segédedzője, Marcus Sorg válaszolt az újságírók kérdéseire. Hummels állapota mellett szóba került Leon Goretzka is, akinek még nem volt alkalma bemutatkozni a világbajnokságon.

Sorg: Nem a világ vége, ha valaki nem játszhat

MARCUS SORG ...

...a csapat jelenlegi állapotáról: Azok a játékosok, akik játszottak szombaton, azok regenerálódtak tegnap, a többiek pedig edzettek. A játékosoknak nemcsak fizikailag, hanem szellemileg is frissnek kell lenniük. Sebastian Rudyt tegnap megoperálták, ma utóvizsgálatra megy, utána meglátjuk, hogy alakul, arra is fel kell készülnünk, ha esetleg nem játszhat még. Mats Hummels újra bevethető, teljes értékű edzést végez ma, szerdán játszhat is.

...taktikai felismerések az első két mérkőzésről: A legfontosabb felismerés az volt, ragaszkodnunk kell azokhoz a dolgokhoz, amik erőssé tesznek bennünket. Fontos a saját erőnkbe vetett hit, az ellenféltől függetlenül. Ha ez sikerül, hihetetlen erőssé válhatunk. Nincsen receptünk a sikerre, minden mérkőzésre meg kell újulnunk, ezért is van szükség mindig újabb játékosokra. Nekünk pedig vannak, ezért is vagyunk nagyon optimisták.

...az eddig "hiányzó" állandó kezdőcsapat: Csak akkor van ebből probléma, ha a kezdőcsapat változtatásával a csapat bizonytalanná válik, de ezt nálunk nem látom. A torna előre haladtával jobb, ha minél több játékosnak van lehetősége játékba állni.

...a döntésről, hogy Mesut Özilt és Sami Khedirát kihagyták a játékból: Számomra nem volt döntő jelentőségű, miért nem játszhattak. A döntés megszületett, és mindkét játékos példamutatóan állt hozzá. Láthatták, hogy örömmel ültek a padon, az edzésen a reakciójuk is példaértékű volt. Azon dolgoztunk, hogy egy széles keretet állíthassunk össze. Nem a világ vége, ha valaki nem játszhat.

...Leon Goretzka szerepéről: Biztos vagyok benne, hogy a torna során mindenkire szükségünk lesz. Az edzéséken határozottan erős teljesítményt mutat, és biztosan kap lehetőséget is majd. A végén a csapat és annak érdekei számítanak, nem mehetünk bele mindig az egyéni érdekekbe.

forrás: dfb.de

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/54712/pics/lead_800x600.jpg
2018 Világbajnokság,Bayernesek a válogatottban,Hírek a válogatottról,Interjúk, nyilatkozatok,leon goretzka,mats hummels,NATIONALELF HÍREK
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?