Blogolj!

VB 2018: a nemzetközi sajtó reakciója a német győzelemre

Tóth Renáta

A svédek elleni drámai győzelem nem hagyta szó nélkül a nemzetközi sajtót sem. Az olaszok már a németeknek adnák a VB-trófeát, a svédek pedig a sportszerűtlen viselkedésről írnak.

Így borultak egymás nyakába a német játékosok a győztes gólt követően

Spanyolország:

Marca: "Toni Kroos a Madridban nem lő szabadrúgást, ez Cristiano Ronaldo kiváltsága. De most bizonyította, kivételes specialistája ő is. A német játékosoknak - akik között többen Bajnokok Ligája győztesek és világbajnokok is - már megváltották a Berlinbe szóló jegyet, de végül megmentették a helyzetet. Kroos kolosszális szabadrúgása döntő fontosságú volt. Egy bajnok szíve soha nem áll meg."

AS: "Amikor egész Németország kétségbe esett, akkor jött a Real csillaga. A semmiből. Korábban hibázott, alig volt észrevehető a svédek jó védekezésének köszönhetően. A szürke teljesítménye feledésbe merült - köszönhetően a jobb lábának. És egy ország fellélegezhet - hála neki."

El Mundo: "Mindegy, mi történik a VB-n a továbbiakban, egy gólt lőtt az örökkévalóságnak, az országa pedig nem marad szégyenben, mint a korábbi megalázott világbajnokok Spanyolország, Olaszország, vagy korábban Franciaország - akik címvédőként búcsúztak a csoportkörben. Kroos ezt elkerülte, ő a csapata vezérembere."

El Mundo Deportivo: "Németország elmúlt évek Real Madridja. Címeket nyer a hosszabbításban lőtt gólokkal, nyernek a büntetőket illetően, és kihasználják az ellenfél vagy a bíró érthetetlen hibáit. Ez nem azt jelenti, hogy a győzelmet nem érdemelték meg, csak misztikus dolog, hogy olyan csapatok, mint a Real vagy a válogatott csapatok, mint Németország ilyen epikus helyzetekhez jutnak. Ironikus módon Kroos lőtte a győztes gólt. Gazemberből hőssé vált."

Olaszország:

Gazzetta dello Sport: "A VB-trófeát tegnap Szocsiban már odaítélték. Németország újonnan megnyerte azt, a játékosok a pályán egymásra borultak, Löw mindenkit átölelt - miközben a hős ezúttal nem Götze, hanem Kroos."

Corriere dello Sport: "A németek megmenekültek egy hatalmas blamától, a megmentő pedig az, aki bajba is juttatta őket: Toni Kroos, akinek eladott labdájából az ellenfél vezetést szerzett."

Anglia:

The Telegraph: "Toni Kroos hihetetlen, utolsó pillanatban lőtt góljával még élnek a németek VB-reményei. Egy drámai szabadrúgás rendkívüli visszatérést eredményezett."

BBC: "Németország fordulópontja."

The Guardian: "Ezen a mérkőzésen a németek ismét megmutatták a védelmi hibáikat. A fegyelmezetlenség példája Boateng, akinek idő előtt kellett elhagynia a pályát. A németek nagy elkötelezettséggel harcoltak. Kroos technikás szabadrúgása pedig hibátlan volt."

The Sun: "Gondoltuk volna, hogy ez megtörténhet? Amikor a szabadrúgásból a labda a kapuba landolt, akkor tudtuk: megtörténhet! Szenzációs lövés Kroostól. A svédek számára szívettépő volt. Micsoda este."

Daily Mail: "Rövid időre Németország búcsúzhatott a VB-től. Hátrányban voltak, kifogyva az ötletekből és a svédek úgy védekeztek, mintha az életük függött volna tőle. És akkor jött Toni Kroos."

Franciaország:

L`Equipe: "A frusztrációtól az eufóriáig. Ezen a szombat esti mérkőzésen Kroos minden érzelmet átélhetett."

Le Monde: "Németországnak javítania kell a védekezésén, ha minél tovább akarnak menetelni.“

Svédország:

Aftonbladet: "Svédország tombolt a mérkőzés után: undorító viselkedés."

USA:

ESPN: "Toni Kroos győztes góljával újra felélesztette a németekben a VB iránti szeretetet. Ismét van német remény és ez félelemmel tölti el az ellenfelek szívét."

forrás: bild.de

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/54644/pics/lead_800x600.jpg
2018 Világbajnokság,Bayernesek a válogatottban,Hírek a válogatottról,NATIONALELF HÍREK
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?