Blogolj!

Löw: hittünk abban, hogy megfordíthatjuk a mérkőzést

Tóth Renáta

A Svédország elleni győzelmet követően Joachim Löw egy rövid interjúban értékelte a látottakat és beszélt a csapata erősségeiről.

Löw: Egy érzelmekkel teli krimi volt.

dfb.de: Joachim Löw,hogyan élte meg Toni Kroos drámai, utolsó pillanatban lőtt gólját?
Joachim Löw: Nagyon örülök, hogy sikerült neki, mert az ő hibás passza vezetett az ellenfél góljához - ilyen pedig ritkán fordul elő vele. Normál esetben 100%-os passzai vannak. Nagyon boldog voltam.

dfb.de: Mi tetszett Önnek a csapata játékában?
Joachim Löw: Az, hogy a második félidőben nem veszítettük el az idegeinket és nem kezdtünk el hektikusan játszani. Végig hittünk abban, hogy megfordíthatjuk a mérkőzést. Szerencse is kellett ahhoz, hogy ez a rendes játékidőn kívül sikerült. Ez a morál és a hit győzelme volt!

dfb.de: Egy győzelem, amely kevéssel a mérkőzés vége előtt sikerült...
Joachim Löw: Egy érzelmekkel teli krimi volt, különösen a mérkőzés végső szakaszában. Ott volt Julian Brandt kapufája, Mario Gomez fejese. Az utolsó 10 percben mindent megpróbáltunk, még úgy is, hogy egy emberrel kevesebben voltunk, ráadásul a védelemben. Tiszta dráma volt a végéig. De az egyenes kieséses szakaszban minden mérkőzés a penge élén táncol, nem először éltem át ilyent. A nézőknek pedig szép játék volt.

dfb.de: A nyolcaddöntőben akár Brazília is lehet az ellenfél...
Joachim Löw: Erről most még nem szeretnék beszélni, ott még nem tartunk. A másik csoportokban más felállások vannak, és nekünk most Dél-Korea ellen kell győznünk. Utána pedig az ellen, aki következik. Ez így van rendjén.

dfb.de: Hogyan állnak fel Dél-Korea ellen?
Joachim Löw: A játékosok fáradtak voltak a meccs végére, Marco Reusnak már 10 perccel a vége előtt görcsei voltak. Jerome Boateng nem játszhat, Sebastian Rudy eltörte az orrát. Egy-két nap regenerálódásra szükségünk van. Mats Hummels valószínűleg játszhat, így a védelemben van egy további lehetőségünk.

dfb.de:  A választék a kereten belül az Ön legnagyobb erőssége?
Joachim Löw: Vannak alternatíváink, így a keret is ahhoz igazodik, hogy minden lehetőséget kihasználhassunk. Azokra, akik még nem játszottak,továbbra is szükségünk van. Ahogy Mesut Özilre és Sami Khedirára is.

forrás: dfb.de

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/54645/pics/lead_800x600.jpg
2018 VB selejtezők és VB,Bayernesek a válogatottban,Hírek a válogatottról,Interjúk, nyilatkozatok,jerome boateng,joachim löw,mats hummels,NATIONALELF HÍREK
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?