Blogolj!

Löw: megérdemelt győzelem volt

Tóth Renáta

A várva várt Svédország elleni győzelem után a német szövetségi kapitány mellett a két gólszerző, Marco Reus és Toni Kroos is értékelte a mérkőzést.

Joachim Löw pacsival és mosollyal üdvözölte a győztes gólt lövő Kroost

Joachim Löw: Egy szerencsés győzelem volt - a hosszabbításban, 10 játékossal, de úgy gondolom, megérdemelt győzelem volt, mert mindig is hittünk benne. Nagyon-nagyon jó morált mutattunk. A félidőben azt mondtam a csapatnak, nyugodjanak meg, még van elég időnk. Támadnunk kell, a svéd védelem mögé mennünk, így helyzetekhez juthatunk. A svédeknek mindössze két helyzete volt. Nagyon örülök, hogy Toni Kroosnak sikerült gólt lőnie. Ma kevesebb passzhibáink voltak, mint Mexikó ellen. Az ellenfelet óriási nyomás alá tudtuk helyezni, sok helyzetünk is volt. És az elkötelezettség is határozottan jelen volt. Mesut Özilre és a kreativitására továbbra is szükségünk van. Mats szívesen játszott volna, de az orvos azt mondta, veszélyes lenne. Természetesen rá is szükségünk van, egy tapasztalt klasszis játékos, és örülünk, hogy valószínűleg hamarosan újra játszhat majd.  Sebastian Rudy úgy tűnik, orrtörést szenvedett, a vérzés nem csillapodott, így cserélnünk kellett. De talán szerdán játszhat majd.

Toni Kroos: Mit is mondhatnék: ismét voltunk fent és lent is. Az első 10 percben már vezetést kellett volna szereznünk. Nyomást gyakoroltunk az ellenfélre, de ki is engedtünk. Elég tökösnek kell lenni ahhoz, hogy a második félidőre visszatérjünk a játékba. Harcoltunk és megérdemeltük a győzelmet. Úgy éreztem, Németországban örültek volna páran annak, ha már a mai nappal kiestünk volna, de nem tettük meg nekik ezt a szívességet. A következő mérkőzésig nem sok időnk van - és Dél-Koreát meg kell vernünk.

Marco Reus: Az utolsó 10-15 percben emberhátrányban voltunk, de nem adtuk fel, játszottunk tovább. Toni góljához mit lehet szólni? Egyszerűen világklasszis. A VB-n eddig sok kései gól született, ehhez szerencse is kell. Nehéz megmondani, miért ejtünk hibákat. De a labdarúgásban követnek el hibákat.

Thomas Müller: Mindent beleadtunk, de most a végén jutalom is járt érte. Emberhátrányban voltunk, ez igaz, de nem adtuk fel. Ez az, amiről álmodik az ember: a hosszú munka meghozza az eredményét. Természetesen pechesek is voltunk, Brandt kapufára lőtt, Gomeznek is hatalmas lehetősége volt. Nem csináltunk mindent jól, különösen a bekapott gólnál. A svédek sokáig nagyon jól helytálltak, de tudtuk, hogy el fognak fáradni. Szeretnénk mérkőzésről mérkőzésre egyre jobban játszani - reméljük, minél tovább. Minden lehetséges, a legrosszabbtól a legjobbig.

Reinhard Grindel: Kikapartuk a szerencsénket és a végén a jobb csapat győzött. Lényegesebben jobban játszottunk, mint Mexikó ellen, a csapat is sokkal elkötelezettebben játszott. Igaz, még mindig voltak bosszantó hibáink, de látszott az akarat.
Joachim Löw változtatásai bejöttek. Most a világ is kicsit másnak tűnik - de még nem biztos semmi sem. Most Dél-Koreára kell koncentrálnunk, de úgy érzem, egy ilyen élmény erőt ad a torna további részére is. A szövetségi kapitány nem hozott végleges döntést a kezdőcsapatot illetően, mindig az adott mérkőzés előtt dönt a megelőző edzések és elemzések alapján. Jerome Boateng helyett másnak kell játszania majd, de helyes döntést fog hozni. Ez egy nagyszerű este volt a számunkra.

Oliver Bierhoff: Egy ilyen mérkőzés után pozitívan látja az ember a dolgokat, de akadnak még hiányosságok, ma kétszer is elvesztettük a fonalat - a nyugalmunkat viszont így is meg kell őriznünk. A csapat által mutatott reakció, a morál, az akarat és a képességeink - mind azt mutatja, ez a csapat nagyon is él. A kispadról is mindig jó játékosokat tudunk felvonultatni.

forrás: dfb.de

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/54629/pics/lead_800x600.jpg
2018 Világbajnokság,Bayernesek a válogatottban,Hírek a válogatottról,Interjúk, nyilatkozatok,joachim löw,NATIONALELF HÍREK,thomas müller
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?