Blogolj!

Hummels nélkül lép pályára holnap a Nationalelf

Tóth Renáta

Egy nappal a németek számára sorsdöntőnek számító második csoportmérkőzés előtt Joachim Löw és Mario Gomez tartottak sajtótájékoztatót Szocsiban.

Joachim Löw szerint Hummels sérülése holnapra biztosan nem jön helyre

JOACHIM LÖW...

... személyi változásokról: Mats Hummels valószínűleg nem tud holnap játszani. A tegnapi edzés során megrándította a nyakcsigolyáját. Valószínű, ez holnapig már nem jön helyre.

...a csapat állapotáról: Fizikailag nagyon jó állapotban vannak. A Mexikó elleni vereség fájdalmas volt, de a hibákat átbeszéltük és túl jutottunk rajta. Megtettük az edzések során a megfelelő intézkedéseket. Ha az erősségeinket a pályán meg tudjuk mutatni, akkor jó válasz érkezhet a csapattól az előző mérkőzésre.

...a győzni akarásról: A két legfontosabb fegyverünk: más energia és más testbeszéd. Mexikó ellen nem az a magabiztos csapat játszott, melyet ismerhetünk. Ez egy világbajnokság - abszolút odaadásra, szenvedélyre van szükség. A hozzáállás nagyon fontos szerepet játszik. A teljesítmény a győzelem feltétele.

...a taktikáról: Rendszerint mindig nagyon védekező csapatok ellen játszunk, ez nem is újdonság számunkra. Mexikó ellen rosszul szerveztük meg a támadásainkat, túl nagy terek maradtak üresen. Vannak olyan mérkőzések, amikor semmi nem jön össze - ez is ilyen volt. Ezért is volt fontos, hogy az elmúlt napokban ezt a problémát kezelni tudjuk. A vereség ellenére nem kérdőjelezhetjük meg az egész tervünket. Korrekciókat kell végeznünk, hogy lássuk, hol a hiba.

…az esélyes szerepről: Világbajnokként és Konföderációs Kupa győztesként teljesen más a helyzet. Minden csapat a regnáló világbajnok ellen akar nyerni, ez plusz motivációs erő. Számunkra természetesen nem könnyű, de most kell reakciót mutatnunk erre. Ha holnap nyerünk, meglátjuk, hogy folytatódik a torna a továbbiakban. 

...az ellenfél erősségeiről: Nem egy-egy játékostól kell tartani, hanem az egész csapattól. Nagyon ígéretes egységet mutatnak a pályán, kihozzák a maximumot a képességeikből. Akkor sem engednek ki, ha hátrányba kerülnek. Mentálisan erősek, a védekezésük pedig megkülönbözteti őket más csapatokétól. 

...a győzelmi esélyekről: Az edzéseken a játékosok már mutattak reakciót a hétvégén történtekre. De az edzéseken ez magától értetődő. Biztos vagyok benne, hogy holnap is láthatják majd tőlük.

MARIO GOMEZ ...

...a csapaton belüli légkörről: A hangulat tegnap óta sokat javult. Kis időre szükségünk volt, hogy a Mexikó elleni mérkőzést fel tudjuk dolgozni. Először nem volt jó érzés, de magunk mögött hagytuk már. Még mindig egy nagyon erős csapat vagyunk, most javítanunk kell azokon a dolgokon, amiket Mexikó ellen nem csináltunk jól.

...esélyeiről a kezdő csapatba kerülésről: A meghívás a sajtótájékoztatóra egy jel lehet, de akár egy blöff is. Olyan mint a rulett: 50-50% az esély. Nem tudom még, kezdő leszek-e.

...a kilátásokról: Nem gondolok arra, mi történhet, és arra, mi lesz, ha rosszul sikerül (a holnapi mérkőzés). Jó csapat vagyunk és ezt a két mérkőzést meg fogjuk nyerni.

...a svéd taktikáról: Más Mexikói csapatot vártunk, megleptek bennünket. A svéd játékosok teljesen különböznek a mexikóiaktól. Jó védekezést fognak mutatni. Talán ismét meglephetnek bennünket, de valójában azt várjuk a svédektől, ahogy a legutóbbi mérkőzéseiken is játszottak ellenünk.

...a tapasztalatról: Úgy gondolom, hogy ezen a VB-n már a csoportköröknél láthatjuk, hogy a tapasztalat nem tesz különbséget a csapatok között. Az úgynevezett kis csapatok sok nehézséget okoztak az esélyesebbeknek. Holnap az a csapat győz, amelyik jobban akarja a győzelmet, és azok mi leszünk.

forrás: dfb.de

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/54582/pics/lead_800x600.jpg
2018 Világbajnokság,Bayernesek a válogatottban,Hírek a válogatottról,Interjúk, nyilatkozatok,joachim löw,mario gomez,mats hummels,NATIONALELF HÍREK
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?