Blogolj!

Müller: semmi mást nem akarunk, csak nyerni

Tóth Renáta

Három nappal a második csoportmérkőzés előtt tartotta első sajtótájékoztatóját Szocsiban a Nationalelf. Az újságírók rendelkezésére ezúttal Thomas Müller, Marco Reus és Oliver Bierhoff álltak.

Müller nem volt elégedett a saját teljesítményével Mexikó ellen

Thomas Müller...

...a Mexikó elleni mérkőzésről: Elég önkritikánk van ahhoz, hogy megfelelően kielemezzük a mérkőzést. Az elmúlt napokban ezt meg is tettük, a hibáinkkal együtt. A legfontosabb, hogy mindannyian előre tekintsünk. Még két fontos feladat vár ránk és mindkét meccset meg kell nyernünk. Semmi mást nem akarunk, csak nyerni.

...a gyakori labdavesztésről: Ennek az egyik oka a túlmotiváltság. Ezért is fontos a türelem és elszántság keveréke. Svédországtól védekezést várunk, ezért bizonyos helyzetekben gyorsan kell előre mennünk, de nem szabad kapkodnunk majd.

...a saját teljesítményéről: A mérkőzés nem úgy alakult, ahogy elképzeltem. A mexikóiak játékstílusa gyakran olyan helyzetekbe sodort minket, mely rávilágított a gyengeségeinkre. Nem voltam elégedett, de tudom, min kell változtatnom.

...az állítólagos csapaton belüli klikkesedésről: Az étkezések során több asztal van, általában azok a játékosok ülnek egymás mellé, akik pályán kívül is többet vannak egymással. Klikkesedésről viszont szó sincs. Ez nem olyan ok, ami negatív hatással van az eredményre, mert nem is létezik.

...a kispadon kezdésről Svédország ellen: Természetesen csalódott lennék, de ezzel így van minden játékos, ha a padon kell ülnie.

...friss impulzusokról: Nem számít, ki játszik majd szombaton, minden játékosnak teljesítenie kell majd a feladatait. És ha mindenki így tesz, győzhetünk majd.

 

Marco Reus...

...lehetséges játékba állásáról Svédország ellen: Sokáig voltam sérült, és most ismét megtalálom a saját ritmusom. Mindenkinek az a vágya, hogy pályára léphessen, ez az én célom is. A szövetségi kapitány ismeri a képességeimet és remélem, játszhatok majd és segíthetem a csapatot a játékommal. Az, hogy milyen poszton, nekem mindegy. A döntés a szövetségi kapitány kezében van.

Oliver Bierhoff...

...az elhibázott VB-kezdés okairól: Mindig könnyű egy pontot találni. Nem arról van szó, hogy a játékosok nem akarták, hanem valami hiányzott, különösen az első félidőben. Ez pedig egy láncreakciót indított be. Részben elvesztettük a fonalat, ez pedig még egyszer nem történhet meg. Azoknak a kritériumoknak, amiket felállítottunk magunknak az elmúlt években, nem sikerült megfelelnünk. De ha ismét így teszünk, sikeresek leszünk újra.

...Svédországról: A védekezés az erősségük. Nehéz mérkőzés lesz. Nekünk nyernünk kell, és ezzel a svédeknek is más lesz a helyzet. Ismét az ellenfelünkre akarjuk erőltetni a mi játékunkat. Ha ez sikerül, onnan már nem számít, ők hogy játszanak. Kemény meccs lesz, de ezek olyan dolgok, amiket egy torna során kell megtanulni és elsajátítani.

...számolgatásokról a nyolcaddöntőbe jutáshoz:  A helyzet egyértelmű: mindkét meccset meg kell nyernünk. Nem vállalhatunk kockázatot, minden a mi kezünkben van.

...arról, ami optimistává teszi őt: A tapasztalatok a csapattal, hogy a fontos pillanatokban mindig sikerült a legjobb teljesítményt mutatni. Mindenkiben ott az akarat, többet akar beleadni és csapatként a mérkőzést megnyerni.

forrás: dfb.de

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/54490/pics/lead_800x600.jpg
2018 Világbajnokság,Bayernesek a válogatottban,Hírek a válogatottról,Interjúk, nyilatkozatok,NATIONALELF HÍREK,thomas müller
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?