Blogolj!

Neuer: mi vagyunk önmagunk legkeményebb kritikusai

Tóth Renáta

A szurkolók Manuel Neuert választották a Mexikó elleni mérkőzés legjobb játékosának. A német válogatott csapatkapitánya a mai sajtótájékoztatón válaszolt az újságírók kérdéseire.

Neuer cáfolja azokat a híreszteléseket, hogy klikkesedés lenne a csapaton belül

Manuel Neuer...
... a Mexikó elleni mérkőzésről: Most volt egy megbeszélésünk (reagálva az 50 perces késésre a sajtótájékoztatóról - a ford.). Átbeszéltük, min kell javítanunk. Szembe kell néznünk vele, ez is a munka része. Mi vagyunk önmagunk legkeményebb kritikusia. Dühösek vagyunk magunkra, és csalódottak is amiatt, ahogy Mexikó ellen játszottunk. Felszabadító érzés arról beszélni, min kell javítani, ez jót is tesz nekünk.

... a vezető játékos feladatairól: Olyan játékosok vannak közöttünk, akik már játszottak néhány tornán, így senki nem tud kibújni a felelősség alól. Sokat beszélgettünk és megpróbálunk kiindulási pontokat, megoldást találni. Most már csak a döntőkről szól minden, nem játszhatunk még egyszer úgy, mint az első mérkőzésen.
A testbeszéd nem volt megfelelő a pályán, nem hagyhatjuk, hogy ez még egyszer megtörténhessen. Biztosak vagyunk benne, hogy képesek leszünk rá, és Svédország ellen ezt bizonyíthatjuk majd.

... az állítólagos szakadásról a csapaton belül: Nem oszlott a csapat ketté, szó sincs erről. Egy csapat vagyunk, mindent megbeszélünk egymással. Azok a fiatalok, akik tavaly Konföderációs Kupát nyertek, fontos szerepet játszanak.

... az utazásról Szocsiba: Szerintem jó, hogy elutazunk. Várjuk, hogy más tájat, egy új várost és egy új stadiont láthassunk. Itt az ideje, hogy valami újjal szembesüljünk. Jó lett volna, ha a vereség után egy nappal Svédország ellen játszottunk volna, jóvátétel gyanánt.

... az elképzelésekről Svédország ellen: Fontos, hogy összetartsunk és 100%-ban azt a filozófiát valósítsuk meg, amit a szövetségi kapitány mond. Biztos vagyok benne, hogy egy másik arcunkat mutatjuk majd meg, ezen pedig dolgoznunk kell – a pályán és azon kívül is.

... lehetséges személyi változásokról: Mexikó ellen minden poszton tapasztalt és jó játékosok álltak, olyanok, akik már átéltek hasonló szituációt. Nem látom, hogy szükség lenne cserére. Azon a mérkőzésen nem azt mutattuk, ahogy játszani tudtunk volna.

... hasonlóság a 2014-es VB nyolcaddöntőjével: Akkor Algéria ellen gyenge teljesítményt nyújtottunk, és ez egyben ébresztő is volt számunkra. Az első félidő Mexikó ellen is erre a mérkőzésre emlékeztetett. Ennyire erős kommunikáció, mint most a mérkőzés után, soha nem volt közöttünk. Ez egy jó jel. Nincs szükségünk még egy ébresztőre. Úgy hisszük, hogy továbbjutunk az egyenes kieséses szakaszra. Biztosak vagyunk benne, hogy Svédország és Dél-Korea ellen győzni fogunk.

forrás: dfb.de

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/54438/pics/lead_800x600.jpg
2018 Világbajnokság,Bayernesek a válogatottban,Hírek a válogatottról,Interjúk, nyilatkozatok,manuel neuer,NATIONALELF HÍREK
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?