Blogolj!

Löw: nem fogunk szétesni

Tóth Renáta

Hatalmas a csalódást keltett a német válogatott első világbajnoki mérkőzése: címvédőként kikaptak 1:0-ra a mexikói válogatottól – a német válogatott 36 év után először kezdett vereséggel világbajnokságon. Joachim Löw a dfb.de oldalnak adott interjúban beszél arról, milyen a hangulat jelenleg a csapaton belül és mik a tervei a következő két mérkőzésre.

Löw: mindenki nagyon csalódott, de előre kell tekintenünk

dfb.de: Löw Úr, mennyire kijózanító Önnek ez a vereség?
Joachim Löw: Valójában csalódást okoz. Elveszíteni az első mérkőzést – számunkra ez egy szokatlan helyzet. De mindig van egy első alkalom. A játékunk nem azt mutatta, amire képesek vagyunk. Erről beszélnünk kell majd, de nem fogunk szétesni. Le kell vonnunk a tanulságot, és a következő mérkőzésen jobban játszani.

Mi hiányzott, a hatékonyság?
Az első félidőben rosszul játszottunk, nem a tőlünk megszokott játékot mutattuk, sok labdát elveszítettünk. A második féliődben volt pár lövésünk, de a labda nem akart bemenni. És néha mi is elsiettük a dolgot.

Milyen a hangulat most a csapaton belül?
Most mindenki nagyon csalódott. De előre kell tekintenünk, és készülni a következő mérkőzésre. Van elég tapasztalatunk, hogy túl tudjuk tenni magunkat egy vereségen és ismét fel fogunk állni. De a következő mérkőzést meg kell nyernünk (szombaton Svédország ellen – a ford.).

Úgy tűnt, a csapat fizikai problémákkal is küzd.
Az első félidőben úgy tűnt, nem vagyunk olyan dinamikusak, mint amennyire tudnánk. A második félidőben nem éreztem azt, hogy könnyebben menne. A hozzáállás és az akarat ahhoz, hogy megfordítsuk a mérkőzést, nem volt megfelelő. Ahogy az erő és a fizikai állapot sem.

Most mindent meg kell változtatnia?
Biztosan nem dobjuk el az eddigi tervet! Ha mindent úgy csinálunk, ahogy tudunk, képesek is vagyunk véghez vinni. Mindenki jött és elvette a labdát tőlünk, ebből adódtak a problémák. Ezen javítanunk kell. Ettől még nem fogunk letérni az útról, ismét meg kell találnunk az erősségeinket.

Több fiatal játékost kellett volna hozni a tavalyi Konföderációs Kupa keretéből?
Relatív fiatal csapatunk van, nem túl öreg, attól messze vagyunk. Vannak olyan játékosok, akik régóta velünk vannak, magas szívonalú játékosok, sok tapasztalattal rendelkeznek, még akkor is, ha nem így látják.

A legutóbbi 4 világbajnokság győztesei közül háromszor kiesett a címvédő a csoportkör után. Önök lesznek a 4. csapat?
Ez nem fog velünk megtörténni. Minden lehetőség adott ahhoz, hogy javítani tudjunk. De javítanunk is kell.

forrás: dfb.de

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/54435/pics/lead_800x600.jpg
2018 Világbajnokság,Bayernesek a válogatottban,Hírek a válogatottról,Interjúk, nyilatkozatok,joachim löw,NATIONALELF HÍREK
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?