Blogolj!

Boateng: céltudatosabban kell játszanunk

Tóth Renáta

Jerome Boateng a Mexikótól elszenvedett vereséget követően adott interjút a dfb.de oldalának. Szóba került a következő ellenfél, Svédország, és hogy milyen lehetséges taktikát alkalmaznának ellenük.

Boateng elmondta, hálásak a szurkolóknak a támogatásukért

DFB.de: 1982 óra először kapott ki Németország a világbajnokság első mérkőzésén. Az Ön szemszögéből tekintve mik voltak a vereség okai?
Jerome Boateng: A párharcaink az első félidőben nagyon gyengék voltak. A mérkőzést megelőző napokban sokat beszéltünk arról, hogy csapatként kell együtt dolgoznunk, a szünet előtt mégsem így történt. Hiányzott a szenvedély. Lehet rosszul játszani, vannak ilyen napok az ember életében, de küzdeni akkor is kell. Ez nem volt meg vasárnap. A futball még mindig olyan játék, ahol két csapat mérkőzik meg egymással.

DFB.de: Volt olyan pillanata a mérkőzésnek, amikor fordíthattak volna, voltak lehetőségek góllövésre.
Boateng: Ez igaz. Toni szabadrúgását Ochoa parádésan védte. De így is nehéz volt, a szünet után is. A mexikóiak csak a kontra lehetőséget várták, jól álltak fel, nehéz volt áttörni rajtuk. Az első félidőben voltak nagy lehetőségei Timónak, de egy kicsi mindig hiányzott. Sokkal célirányosabban kell elöl játszanunk.
Azt mondtuk, Ausztria és Szaúd-Arábia ellen csak barátságos mérkőzések voltak, de vasárnap VB-mérkőzés volt, máshogy kellett volna játszanunk.

DFB.de: Hogy érzi magát most a mérkőzés után?
Boateng: A végére már fáradt voltam. A sérülésem után ez volt az első, hogy a 90 percet ilyen szinten végigjátszottam. Nem akartam cserét, de arra is gondoltam, hogy egy frissebb játékosban több erő van. Most van időnk szombatig felkészülni a következő mérkőzésre. Svédország ellen mindent bele kell adnunk, és egy teljesen más arcunkat mutatni. De biztosan nem lesz egyszerűbb dolgunk, mint Mexikó ellen.

DFB.de: Milyen nagy a nyomás a csapaton? Svédország ellen csak a győzelem jöhet szóba, minden más túl kevés lenne.
Boateng: Nem játszhatunk döntetlent. Mindenek előtt céltudatosabban kell játszanunk, a mérkőzés utolsó harmadában pedig több rizikót vállalni, akkor is, ha ez labdavesztéssel jár. Többször kell kapura lőnünk.

DFB.de: A lefújást követően a német szurkolók a stadionban maradtak, Önök odamentek hozzájuk, és meg is tapsolták a csapatot, a vereség ellenére is. Nagyszerű szurkolók, igaz?
Boateng: Én gyorsan visszamentem az öltözőbe, azt szerettem volna, ha mielőbb ellátnak. De a TV-n keresztül láttam ezt a pillanatot. Az egész csapat nagyon hálás a támogatásért.

DFB.de: 26 millióan látták a mérkőzést Németországban. Ez erőt ad Önöknek?
Boateng: Természetesen, mindenki itt van velünk lélekben. Ezért is kell most egy válasz a csapattól és boldoggá tenni a szurkolókat.

forrás: dfb.de

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/54437/pics/lead_800x600.jpg
2018 Világbajnokság,Bayernesek a válogatottban,Hírek a válogatottról,Interjúk, nyilatkozatok,jerome boateng,NATIONALELF HÍREK
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?