Blogolj!

Hopfner: Ez egy nagyon pozitív meglepetés volt

Török Péter

Első pillantásra ez nyilvánvaló: Karl Hopfner ragyogóan csinálja. Fél évvel az FC Bayerntől való visszavonulása után, a hosszú ideig poszton lévő elnök, vezérigazgató szavait idézve a „legjobb hangulatban” volt, mikor a Német Érdemrend-díjat átvette Münchenben.

Karl-Heinz Rummenigge a következő szavakkal ismerte el Hopfner 33 évnyi elkötelezettségét az FC Bayernnél:

„Karl egy jó ember volt a csapatnál, nagy lelkiismerettel végezte dolgát.”

Egy mosoly mellett Rummenigge hozzátette:

„A stadionban mindig Uli és köztem ült, sokat tanult ebből. Kicsit az idegeire is mehettünk.”

Hogyan követi Hopfner a Bayern meccseket, és mit gondol a díjról? A 65 éves német ezekre a kérdésekre válaszolt az fcbayern.com oldalnak.

Gratulálunk a Német Érdemrend-díjhoz, Hopfner Úr! Hogy érez most?

„Úgy vélem, hogy ez egy nagy dicsőség, valami nagyon különleges. Amikor kapsz egy ilyen díjat hosszú idő után, és bekerülsz a díjazottak közé, az dicsőséggel tölt el, nagyon boldog vagyok. Nagyon örülök annak is, hogy a Bajor miniszter, Joachim Herrmann személyesen adta át a díjat. De hangsúlyoznám, hogy mindig a csapat része voltam. Most egyedül lettem díjazott, de sok más ember is megérdemelné.”

Hogyan értesítettek arról, hogy megkapod a keresztet?

„Májusban a Bajor miniszter, Joachim Herrmann küldött nekem egy levelet, hogy a német elnök Frank-Walter Steinmeier jelölt a Német Szövetségi Köztársaság Érdemrend-kersztjére. Ez egy meglepetés volt, egy fantasztikus meglepetés! Nem hallottam még semmit erről, nem, hogy még jelöljenek is!”

Mit fog csinálni a díjjal?

„Egy vitrinbe kerül otthon. Csak ma fogom viselni. Kaptam vele egy kis tűt is, amit tudok majd viselni később.”

Másfél éve intett búcsút a Bayernnek.

„Még mindig nem búcsúztam el teljesen. Még mindig az FC Bayern Hilfe eV. elnöke vagyok. De a meccseket már sajnos kívülről nézem. Legtöbbször azt gondolom magamban, hogy milyen jó döntés volt. Néha, hogy jó döntés volt. De néha viszont azt, hogy oh-oh (mosolyog). De őszintén azt mondom, hogy az FC Bayern elmúlt években nyújtott teljesítménye előtt meg kell emelni a kalapom.”

Ahol már évtizedek óta dolgoztál, gyakran nem könnyű elengedni. Milyen volt az Ön számára?

"Nagyon tudatosan megtettem ezt a lépést, már 2012-ben abba akartam hagyni, de alelnöknek szegődtem, 2014-ben pedig átvettem az elnökséget. Mostanra nagyon jól vagyok, sok szabadidőm van, sokat utazom, és otthon bosszantom a feleségemet (nevet). Amikor a Bayern meccseit nézem akár a stadionban, akár a tévében, mindig úgy érzem magam, mintha a csapat része lennék, úgy, mint azelőtt, és remélem, hogy soha nem fog változni! "

Forrás: https://fcbayern.com/en

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/54388/pics/lead_800x600.png
BAYERN HÍREK,Interjúk, nyilatkozatok
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?