Elvisszük az otthonodba a KŐFESZT-et! Kőfeszt-film 2019.09.29. 18:30 M5
hirdetés
Blogolj!

VB 2018: vereséggel kezdett Németország

Tóth Renáta

A világbajnokság F csoportjának első mérkőzésének végeredménye meglepetést hozott: Mexikó 1:0-ra győzte le a címvédő német válogatottat.

A németek mai teljesítménye nem volt elég ma még a döntetlenre sem

78.011 várta a moszkvai Luzsnyiki stadionban, a világbajnokság fő helyszínén a címvédő németeket és a mexikói válogatottat. Nagy elánnal kezdett mindkét csapat, mégis a mexikóiak voltak a bátrabbak. A 2. percben már Boatengnek kellett közbelépnie Lozano támadására. Az első 20 percben mindkét csapat oda-vissza támadott, próbálkozott kapura lövésekkel, Neuernek is többször kellett bravúrokat bemutatnia. A mexikói csapat többször megtalálta a lyukat a német védelmen, ahol áttörhetett.

Mexikóban a mérkőzés 35. percében földrengést mértek, nem véletlenül: Hirving Lozano góljával vezetést szerzett az El Tri, az otthon maradt szurkolók ugrálása pedig a Richter-skálát is megmozgatta.

Németország a második félidőben is tanácstalannak tűnt, a mexikói csapat pedig elpuskázta a lehetőségeit, így újabb gól nem esett.

Hiába mutatkozott be első világbajnokságán Marco Reus, és cserélte be Löw Mario Gomezt és Julian Brandtot, csodát ők sem tudtak tenni.

A németek ezzel hosszú évek után először kaptak ki első csoportmérkőzésük során a világbajnokságon, valamint a címvédők átka őket sem kerülte el: csatlakozott Olaszországhoz (1950), Argentínához (1982, 1990), Franciaországhoz (2002) és Spanyolországhoz (2014) a rossz kezdéssel.

Joachim Löw: Természetesen csalódottak vagyunk a vereség miatt, szokatlan helyzet ez számunkra, hogy az első mérkőzést elveszítjük. De szembe kell néznünk vele, messze még a torna vége. Az első félidőben nem játszottunk jól, sok labdát elvesztettünk. A második félidőben a mexikóiak gyorsan tudtak kontrázni. Csak félszívvel játszottunk, sok labdát elvesztettünk. A hozzáállás a mérkőzéshez az 100%-ban megvolt, de csak mentünk a játék után, bizonytalanok voltunk. Nem sikerült jól a kezdés sem, de emlékeznünk kell az erősségeinkre, és biztos vagyok benne, hogy következőben megmutatjuk a reakciónkat erre a mérkőzésre.

Toni Kroos: Az első félidőben nem találtuk a megoldást a mexikóiak megállítására. A második játékrész már jobb volt. Akkor Mexikó már kissé fáradtnak tűnt, és több teret engedett nekünk. Legalább egy gól lövésére jó lehetőségeink voltak. De ha ennyi labdát elveszítünk, nehéz gólt lőni. Most természetesen nyomás alatt állunk, a következő két mérkőzésen muszáj lesz a 6 pontot elhoznunk.

Mats Hummels: Nem volt egyszerű dolgunk ma. Sajnos ugyanazt a játékot mutattuk, mint Szaúd-Arábia ellen. Sok labdát vesztettünk el. Mexikó megérdemelte a győzelmet, mivel mi is megkönnyítettük a dolgukat. A következő mérkőzéseket meg kell nyernünk. Biztos vagyok benne, hogy Svédország és Dél-Korea ellen mást mutatunk majd.

Oliver Bierhoff: Túl keveset tettünk a győzelemért. A második félidőben próbáltunk fordítani, de nem voltunk meggyőzőek. Bosszantó, hogy ez kevés volt egy nyitómérkőzéshez. Tudjuk, milyen nehéz a világbajnoknak,  most már érezzük is. Várjuk a következő mérkőzéseket. Nem könnyű út áll előttünk, de meg kell tennünk. Teljes koncentrációval kell dolgoznunk, összpontosítanunk, át kell beszélnünk a dolgokat ahhoz, hogy Svédország ellen győzni tudjunk.

forrás: dfb.de

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/54337/pics/lead_800x600.jpg
2018 Világbajnokság,Bayernesek a válogatottban,Hírek a válogatottról,jerome boateng,joachim löw,joshua kimmich,manuel neuer,mats hummels,NATIONALELF HÍREK,thomas müller
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?