Blogolj!

Löw: Draxler fog kezdeni

Tóth Renáta

Joachim Löw és Julian Draxler képviselte a szombati sajtótájékoztatón a német válogatottat, ahol szó esett a várható kezdőcsapatról és a csapaton belüli hangulatról is.

Minden játékos bevethető, Löw még átgondolja a kezdőcsapatot

Joachim Löw...

... Julian Draxler: Azt elmondhatom, Julian fog kezdeni. Tavaly a Konföderációs Kupán ő volt a csapatkapitány. Úgy gondolom, akkor ott nagy lépést tett előre, átvállalta a felelősséget a fiatal játékosokért, jót tett neki ez a szerep. Rajongója vagyok a képességeinek. A válogatottnál is nagyon jó formában volt az elmúlt hónapokban. Sokat tud nyújtani a válogatottnak.

... a válogatott jelenlegi helyzetéről: Minden játékos egészséges. Mesut Özil kétszer is edzett a héten, be lehet állítani őt is. Még két-három helyen kell gondolkodnom, de a felállást először a csapattal fogom megbeszélni.

... az első mérkőzések mérlege: Minden nyitó mérkőzést megnyertünk. Amióta szövetségi kapitány vagyok, egy pár alkalommal nem mindig a tervek szerint sikerült a felkészülés, de mindig az első mérkőzésünkre koncentráltunk. Mindig jó teljesítményt nyújtottunk, és ez önbizalmat is adott nekünk. Remélem, ez holnap is így sikerül, még ha egy hihetetlen erős ellenfél is vár ránk.

... Manuel Neuerről: Figyeltem őt a héten. Az edzőtáborban végig velünk edzett, nyugodt, stabil és magabiztos benyomást keltett. Fizikailag is nagyon jó állapotban van, minden olyan, mint a sérülése előtt volt. Mindkét barátságos mérkőzés segítette őt a felkészülésben.

... a világbajnoki címvédők rossz statisztikája: Nagyon sok éve nem sikerült a címvédés egyetlen csapatnak sem, mivel minden más csapat fejlődik tovább, egy világbajnoknál pedig általában egy törés alakul ki. Nálunk a sikeréhség és az ambíció megvan, ahogy közeledik a mérkőzés napja, egyre izgatottabbá válunk. És ez arra a generációra is ugyanúgy jellemző, akik már 2010-ben is pályára léptek, mint a fiatalabb játékosoknál is. Nagyon motiváltak vagyunk. Holnap nyerni akarunk Mexikó ellen.  

 

Julian Draxler...

... a mexikói válogatott elleni mérkőzésről: Mindig fontos, hogy egy tornát jól kezdjük, és mindenképp győzelemmel akarunk kezdeni most is. Mexikó erős és veszélyes csapat, akiket nem becsülhetünk alá. De ha megmutatjuk, mire vagyunk képesek, nyerni fogunk.

... a tavalyi mérkőzésről a Konföderációs Kupán: A Konföderációs Kupa más, mint egy világbajnokság. A 4:1-es győzelmet az elődöntőben nem szabad túlértékelni. Ez egy új mérkőzés, új torna. Természetesen az ember párhuzamot von, de a két meccs teljesen különbözik egymástól.

... a csapaton belüli hangulatról: Nagyon koncentráltak vagyunk, jó a hangulat. Alig várjuk már, hogy számunkra is megkezdődjön a torna.

... két generációról egy csapaton belül: A legutóbbi világbajnokság után sok fontos játékost elvesztettünk de hihetetlen sok fiatal játékossal gazdagodtunk, akik a Konföderációs Kupa során kerültek a csapatba. Természetesen fontos a sok világbajnok tapasztalata. A válogatottban nem válunk két csoportra, egy csapatként állunk ki, és meglátjuk, milyen messzire jutunk el.

forrás: dfb.de

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/54286/pics/lead_800x600.jpg
2018 Világbajnokság,Bayernesek a válogatottban,Hírek a válogatottról,manuel neuer,NATIONALELF HÍREK
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?