Elvisszük az otthonodba a KŐFESZT-et! Kőfeszt-film 2019.09.29. 18:30 M5
hirdetés
Blogolj!

Gareth Bale kikosarazta a Bayernt – vagy mégsem?

Regős András

Az angol lapok nem midig hozzák a tőlük várt hitelességet.

Jó ideje olvashatunk már az interneten Gareth Bale-lel kapcsolatos pletykákat, sok a találgatás a sorsával kapcsolatban. A walesi sztár számos neves klub radarjára felkerült, és állítólag ő is hajlana a távozásra a Real Madridtól. A legújabb hírek szerint a Bayern München is érdeklődik – igen, ez pont olyan valószerűtlen, mint elsőre hangzik.

A SportBild újságírója, Christian Falk – aki az egyik legmegbízhatóbb forrás a Bayernnel kapcsolatos hírekkel kapcsolatban – pontot tett a találgatások végére, és egyidejűleg odaszúrt az álhíreket gyártó újságíróknak is. Alább olvashatják a Twitteren közzétett bejegyzését:

„Sajnálom MirrorFootball, de a Gareth Bale-lel és az FC Bayernnel kapcsolatos hírek teljesen alaptalanok. Nem volt megkeresés se a klub, se a játékos részéről, tehát Bale nem is mondhatta, hogy nem akar a Münchenbe menni.”

„Nem volt megkeresés.”

Falk ezt a tweetet a Mirror egy cikkére válaszul írta, ami tehát teljesen nonszensz. De nem ez az első alkalom, hogy teljesen alaptalan átigazolási hírek jelennek meg a Bayernnel kapcsolatban a médiában.

Az angol média és a Bayern München

A Bayernről nem igazán ajánlott a brit lapokból tájékozódni. A legtöbb irományba beleolvasva azt a következtetést vonhatjuk le, hogy a Bayern csak egy apró hal a nagy európai tengerben. Volt egy jelenet a Westworld első évadjának első részében, ahol az alábbiak hangoztak el:

„A győzelem semmit nem ér, ha valaki más nem veszít. Tehát… azért vagy itt, hogy vesztes légy.”

Az angol média valami hasonló véleménnyel lehet a Bayern szerepéről az átigazolási időszakban – örök vesztes. A Bayern csak azért van hogy szóbahozzák valamelyik sztárral, akiről aztán „lecsúsznak”, így ugrik az elsőszámú kiszemeltjük, vagy egy fiatal, ígéretes tehetség inkább Manchestert/Londont/Liverpoolt választhassa a Bajor főváros helyett.” Mintha a Bundesliga csak egy „kocsmabajnokság” lenne, és a Bayern München nem múlta volna felül határozottan az angol klubokat a Bajnokok Ligájában az elmúlt 5 évben.

Elgondolkodtató, vajon mire lenne szükség hogy a Bayern is megkapja a neki kijáró tiszteletet? A Real Madrid és a Barcelona megkapja, attól függetlenül, hogy megérdemlik-e. Ha felmerül hogy ők igazolnának le valakit, rögtön úgy állítják be a lapok, hogy „jaj ne, a Real/Barca xy-t szeretné szerződtetni, így esélytelen, hogy a te csapatod megszerezze őt.” Érződik a különbség?

Csak remélhetjük hogy mielőbb végeszakad a Bayern örökös vesztesnek való beállításának. Rontja az üzletet, és nem számít hogy az olyanok mint Falk vagy Honigstein hányszor öntenek tiszta vizet a pohárba a megjelenő pletykák után, ez relatíve kevesekhez jut el, vagy nem is tulajdonítanak nagy jelentőséget ennek. Mi mindig arra törekszünk hogy csak valós hírek jelenjenek meg az oldalunkon, de ha a híroldalak nagy része alaptalan cikkeket hoz le, akkor ez már eleve elvesztett küzdelem.

Forrás: https://www.bavarianfootballworks.com/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/54168/pics/lead_800x600.png
Átigazolási hírek,BAYERN HÍREK
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?