Blogolj!

Kroos: minden játékosnak a maximumot kell nyújtania

Tóth Renáta

Már csak 2 nap, és a német válogatott első mérkőzését játssza az oroszországi világbajnokságon – címvédőként. Az izgalom pedig fokozódik a csapaton belül – még a már világbajnok Jerome Boatengnél és Toni Kroosnál is, akik a csütörtök délelőtti sajtótájékoztatón álltak az újságírók rendelkezésére.

Jerome Boateng és Toni Kroos a sajtótájékoztatón

TONI KROOS...

... a siker receptjéről: Egy ilyen tornán az akarat döntő fontosságú. Minden játékosnak a maximumot kell nyújtania minden mérkőzésen. Ezenkívül fontos az önbizalom. Mindenkinek tudnia kell, hogy mit képvisel és önbizalmat kell nyernie. Biztos vagyok benne, hogy ez működni fog.

... a mexikói válogatottról: Úgy gondolom, nagyon jó ellenfél, nagyon jó csapat, és ez elég ok arra, hogy a mérkőzésre koncentráljunk. Jó tudni, hogy egy jó ellenfél vár ránk. Fontos, hogy fejben teljesen ott legyünk.

... Joachim Löw szövetségi kapitányról: Ugyanaz az ember ma is, mint amilyennek 2010-ben megismertem. Edzőként sokat fejlődött, abszolút top edző.

... Joshua Kimmichől: A Bayernben és itt is kulcsjátékosnak számít. Philipp Lahm helyébe lépni nem egyszerű feladat, de brilliánsan csinála. Az elkövetkezendő évek során vezető szerepű és világklasszis játékos válik belőle.

... a márciusi Brazília elleni mérkőzés utáni kritikájáról: Nem az egész csapatra vonatkozott, hanem csak a mérkőzésre. De úgy gondolom, Szaúd-Arábia ellen sem játszottunk jól, de akkor éreztem az akaratot mindenkinél. Tudjuk, min kell még dolgoznunk – és ezt is tesszük. Biztos vagyok benne, hogy a VB során nem érhet minket kritika.

... a csapat világbajnoki tengelye: Fontos, hogy olyan tengely alkossa a csapatot, melynek tagjai már fontos mérkőzéseket nyertek meg, de természetesen a képességek is sokat számítanak. És ha valaki ezzel rendelkezik, és bekerül hozzánk, természetesen tárt karokkal fogadjuk.

... vágy az új címek megnyerésére: A célok vezetnek. Egy BL-győzelem után szükség van pár napra ahhoz, hogy fizikailag és fejben is kipihenhesse magát az ember. Nekem sok időre nem volt szükségem, hamar megjött a kedvem és a sikeréhség, hogy elérjük azt, amit már 4 éve sikerült.

JEROME BOATENG...

... az első napokról Vatutinkiben: Jól érezzük itt magunkat. Az utazásunk zökkenőmentes volt, és már edzéseink is voltak. Örülünk, hogy végre elkezdődik a VB, és pozitívak vagyunk.

... a tesztmérkőzésekről: A barátságos mérkőzések teljesen mások, mint a világbajnoki mérkőzések. Tudjuk, hogy nem úgy játszottunk, ahogy azt elképzeltük. Előny, hogy vasárnap erős ellenfél ellen játszhatunk. Jó teljesítményre van szükségünk, és fontos, hogy nyerjünk. Egyfajta kapzsiság is kell a cél eléréséhez, ami több és keményebb edzéssel is jár.

... a sérüléséről: Jól vagyok, jól érzem magam, napról napra jobb lesz. A mérkőzések során tudom visszanyerni a ritmust – és ebben jó vagyok.

... Joachim Löw szövetségi kapitányról: Emberileg és edzőként is sokat fejlődött. A csapatot folyamatosan fejleszti, jó érzést ad át nekünk és bízik bennünk.

forrás: dfb.de

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/54214/pics/lead_800x600.jpg
2018 Világbajnokság,Bayernesek a válogatottban,Hírek a válogatottról,jerome boateng,joachim löw,NATIONALELF HÍREK
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?