Blogolj!

1000 labda a gyerekeknek

Tóth Renáta

A Német Labdarúgó Szövetség (DFB) 1000 labdát adományozott a vatutinki gyerekeknek.

Manuel Neuer a vatutinki gyerekekkel a labdák átadásakor

"A DFB és alapítványainak társadalom politikai keretprogramja végig kíséri a világbajnokságot. Szeretnénk, ha az oroszok és a németek az utolsó sípszó elhangzását követően is találkoznának egymással a stadionokon kívül is, amilyen gyakran csak lehetséges." - mondta Reinhard Grindel, a DFB elnöke.

Oliver Bierhoff, a csapat menedzsere pedig hozzátette:
"Fontos volt számunkra, hogy a vatutinki gyerekeknek örömet okozzunk, a kezdettől fogva, mióta itt vagyunk. Már az elmúlt nyáron is szívélyes fogadtatást kaptunk az oroszoktól."

80.000 Euró egy moszkvai német iskolának

Szerdán 1000 labdát adományoztak gyermekeknek: 100 Adidas labda került egy vatutinki iskolához, és szintén 100 a Filimonkowskij gyermekotthonhoz, ahol mentálisan sérült gyermekek, köztük árvák élnek. Több, mint 500 labdát adományoztak egy amatőr- és egy gyermekfutball ligának. A ligában 120 csapat van, a játékosok pedig 8 és 9 éves gyermekek.

A CSKA Moszkva utánpótlás részlege is kapott a labdákból; valamint egy moszkvai német iskolai is, utóbbit az elkövetkezendő 4 évben összesen 80.000 Euróval támogatja a szövetség.

Ezen felül a DFB támogatja a Goethe Intézet kulturális projekjét, mely a "Német nyelvvel a címhez" névet viseli. A DFB Kulturális Alapítványa az orosz szerzők által írtVB-utazási útmutatót adott ki, amit díjmentesen terjesztenek majd a csoportmérkőzések helszínein.

forrás: dfb.de

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/54120/pics/lead_800x600.jpg
2018 Világbajnokság,Bayernesek a válogatottban,Hírek a válogatottról,manuel neuer,NATIONALELF HÍREK
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?