Blogolj!

Löw: "Minden csapat meg akar verni minket"

Tóth Renáta

Joachim Löw német szövetségi kapitánnyal az Oroszországba utazás előtt készített interjút a dfb.de oldal.

Löw izgatottan várja a világbajnokságot

dfb.de: Löw Úr, milyen gyakran beszélt az olasz Vittorio Pozzóval, aki jelenleg az egyetlen edző, aki kétszer is világbajnokságot nyert?
Joachim Löw: Az elmúlt napokban és hetekben nem. Ő egy legenda.

dfb.de: Mit jelentene Önnek, ha 80 év után Ön lehetne az első edző, aki megvédi a világbajnoki címét?
Joachim Löw: Természetesen nagyon sokat jelentene nekem, történelmi dolog lenne a játékosoknak és az edzőnek egyaránt. Ezért minden erőnket és energiánkat beleadjuk.

dfb.de: Kedden repülnek Moszkvába. Milyen a hangulat a csapaton belül?
Joachim Löw: Izgatottan várom, ugyanakkor alázatosságot is érzek az előttünk álló nehéz feladathoz.

dfb.de: Mit élvez a legjobban?
Joachim Löw: Mindig örülök, amikor a csapat egy hosszabb időszakon keresztül együtt van és együtt dolgozhatok velük. Ez egy mindennapos munka, és nagyon élvezem. Itt a csapat, felépítünk egy kapcsolatot ezen belül, több kommunikáció, intenzívebb munka. Amikor 3-4 hetet együtt töltünk, látom a fejlődési szakaszokat közben. A tornákon pedig várom a mérkőzéseket, a versenyt. Az összehasonlítás más kontinensek legjobb csapataival – izgalmas és érdekes.

dfb.de: Mindig azt mondta, nehéz feladat a sikeres címvédés. Miért lesz ez a világbajnokság összetettebb?
Joachim Löw: A többi csapat 2014 óta jobbak lettek. Franciaország, Spanyolország, Brazília és Argentína is. Ha valaki világbajnok, Konföderációs-Kupa győztes és 3-4 éve folyamatosan vezeti a ranglistát, akkor vadásznak arra a csapatra. Minden csapat meg akar verni minket. Ahhoz, hogy megnyerjük a tornát, mindennek jól kell mennie. Minden csapat körülbelül azonos képességű. Szükség van szerencsére is, és a sérüléseket is el kell kerülnünk.
A mérkőzés kezdetétől a legjobb formát kell hoznunk és koncentrálnunk – különben az egyenes kieséses szakasz során már kieshetünk.  

dfb.de: Hogyan készül fel a válogatott az üldözött szerepére?
Joachim Löw: Már márciusban felkészítettem őket. Edzőként próbáljuk felvázolni a csapatnak, mi várhat rájuk. Szeretnénk a lehető legjobban felkészülni a sikerre. A sportos és taktikain túl szükség van a győztes mentalitásra is.  Fontos, hogy szembesüljünk a nyomással és tudjuk kezelni azt. Ez mind olyan dolgok, amik szerepet játszanak.

dfb.de: Az edzőtáborban a csapatszellem javult, ahogyan azt Ön szerette volna?
Joachim Löw: Ez egy folyamat, ami nem jön egyik pillanatról a másikra. Az elején néhány játékos nem volt biztos benne, hogy valóban itt a helye. 27 játékossal nem lehet egységet teremteni, a végleges keret kihirdetése óta viszont mindenki tudja, itt a helye, ez sok játékosnak felszabadító érzés volt. A csapatszellem a torna során is kialakul. A csapatban nagyon jól ismerik egymást, erős játékosok irányítják a csapatot. A tapasztaltabb játékosok is teljesítmény orientáltak, nem az egót, hanem a csapatot helyezik előtérbe. A fiataloknak példaképek.

dfb.de: A válogatottban nincsenek olyan szupersztárok, mint Neymar, Cristiano Ronaldo vagy Lionel Messi. Ez előny?
Joachim Löw: 2014-ben az volt, nem volt szupersztárunk, csapatként dolgoztunk a célért. A csapat mentalitása ismét pozitívnak bizonyulhat.

dfb.de: Mit gondol a csoport ellenfelekről: Mexikóról, Svédországról és Dél-Koreáról?
Joachim Löw: Mindegyik azonos szintű csapat, de Svédország és Dél-Korea nehéz ellenfél. Mexikó taktikás és technikás csapat – és az ilyen ellenfelek nagyon veszélyesek.

dfb.de: A szerződését 2022-ig meghosszabbították. Ezzel jelezni kívánt valamit?
Joachim Löw: A szövetség már régebben megkeresett. Kölcsönös egymás iránti tisztelet és bizalom van jellemzi a kapcsolatunkat. És most jön egy fiatal generáció is majd, ez pedig motiváció a számomra. 4 éven belül olyan játékosok, mint Joshua Kimmich, Timo Werner, Leroy Sané, Nikla Süle, Julian Brandt és Leon Goretzka lesznek a középpontba. Ez pedig egy izgalmas feladat a számomra.

forrás: dfb.de

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/53982/pics/lead_800x600.jpg
2018 Világbajnokság,Bayernesek a válogatottban,Hírek a válogatottról,joachim löw,NATIONALELF HÍREK
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?