Blogolj!

VB 2018: íme a német válogatott szállása

Tóth Renáta

A Moszkvától nem messze található Vatutinki Hotel Spa Complex lesz a német válogatott második otthona a világbajnokság idejére.

Vatutinki Hotel Spa Complex

Ugyan a tavalyi Konföderációs Kupa során nagyszerűen érezték magukat a Fekete-tenger partján, Szocsiban kialakított bázisukon, a világbajnokságra mégis a Moszkva melletti komplexumot választották. 

"Tudatosan visszafelé gondoltuk át a helyzetet. Amennyiben csoportelsőként jutunk tovább, az egyenes kieséses szakaszban két mérkőzést, az elődöntőt és a döntőt is a moszkvai Luzsnyiki Stadionban, a világbajnokság fő színhelyén játszanánk. Ez rövidebb utazási időt jelent számunkra, nem szükséges egy nappal korábban elutaznunk, hogy a mérkőzés napján a FIFA által kijelölt hotelekben tartózkodjunk - ahol általában nem biztosítottak a nekünk megfelelő nyugodt körülmények a felkészüléshez. Vatutinki pedig csak 35 kilométerre található a stadiontól." - magyarázta Oliver Bierhoff a szövetség döntését.

A német válogatott összesen 12 tonnás csomagokkal érkezik az oroszországi tornára. 72 szoba várja a 63 fős delegációt, és további helyiségek állnak rendelkezésre az orvosi stábnak és a segítőknek is.
Ezen felül beltéri medence, edzőterem, különböző regenerálódási lehetőségek (mint bocsa, vagy snooker) várják őket. 

Az edzéseket a CSKA Moszkva edzőközpontjában tartják majd, mindössze 5 percre található a szállástól busszal. A sajtó munkatársait és a szurkolókat új tribünök fogadják majd.

A feleségek, barátnők, gyermekek egy-egy mérkőzés utáni napon látogathatják meg a játékosokat.

Két szakács gondoskodik majd a válogatott ellátásáról: a Michelin-csillagos regensburgi szakács, Anton Schmaus; valamint a kölni Hyatt szálloda szakácsa, Felix Markwardt. Rajtuk kívül még 4 orvos, 4 fizioterapeuta, fitness edzők, továbbá média- és szervező munkatársak alkotják még a csapatot a csapat mögött.

A 23 játékosra kb. 160 pár futballcipő, 60 labda és 26 mezt készítenek be. Ezen felül teljesítik a játékosok egyéni kéréseit, mint például az egyikük cipőit a mérkőzés előtt 24 órával melegvízbe áztatni, majd szárazra fújni.

A segítők pedig mindent megtesznek azért, hogy a válogatott tagjai semmiben ne szenvedjenek hiányt, és csak a felkészülésre koncentrálhassanak. 

 

forrás: dfb.de

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/53962/pics/lead_800x600.jpg
2018 Világbajnokság,Bayernesek a válogatottban,Hírek a válogatottról,NATIONALELF HÍREK
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?