Blogolj!

Goretzka harcos kijelentése: nem azért mentem oda, hogy a padon üljek

Kun Béla

Jelenleg még a válogattal van a 23 éves német játékos, tagja a Nationalelf szűkített keretének, amely Oroszországba utazik. Július végén viszont már az FC Bayernben fog edzeni.

Mind a válogatottban, mind a Bayernben a középpályán elég sok konkurenciája van. Azonban abban reménykedik, hogy Kroos, Khedira és Rudy mellett a vb-n minél többet játszhat, hogy mindezt előnyként kamatoztathassa Münchenben.

Védekező középpályás vagy támadó középpályás. Mindkét poszton bevethető. Ha nagyon szükséges, akkor jobbszélsőként is megállja a helyét. Ennek ellenére a jövőbeli munkaadójánál sem lesz konkurencia hiányában. Ám Goretzka határozott céllal érkezik, a kezdőcsapatot célozza meg:

"Biztosan nem azért igazoltam oda, hogy a padon üljek. Tudtam róla, hogy hatalmas minőség uralkodik ott. Egy totálisan világklasszis csapathoz igazoltam. És nyilvánvaló, hogy mutatni is kell valamit ahhoz, hogy helyed legyen a csapatban."

- nyikatkozta a 15-szörös válogatott a TZ-nek.

147 Schalke meccs után igazol a bajorokhoz

A Bayernben is ki akar harcolni egy törzshelyet:

"Nem azért megyek oda, hogy a padon üljek, hanem azért, hogy a játékommal a csapatot segítsem."

- nyilatkozta.

A válogatottban meg tudja ismerni jövőbeli csapattársainak egy részét is, de egy személlyel már régebb óta tartja a kapcsolatot:

"Niklas Sülét már nagyon régóta ismerem, annak idején a frankfurtiak utánpótlás csapatában játszott. Ezért is nagyon jól megértjük egymást. Joshua Kimmichet is régóta ismerem. Ők már olyan társak, akiket hosszabb ideje ismerek."

- árulta el Goretzka.Azonban egyelőre teljes mértékben a válogatottra koncentrál, még lakást sem keresett Münchenben: 

"A lakáskeresést tudatosan zártam ki, hogy a témát egy időre félre tudjam tenni. Így teljesen a válogatottra tudok koncentrálni. A vb után viszont teljes mértékben az FC Bayernre fogok koncentrálni."

- fejezte be nyilatkozatát Leon.

Forrás: https://www.90min.de/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/53927/pics/lead_800x600.jpg
2018 Világbajnokság,Hírek a válogatottról,Interjúk, nyilatkozatok,Játékosaink,leon goretzka,NATIONALELF HÍREK
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?