Elvisszük az otthonodba a KŐFESZT-et! Kőfeszt-film 2019.09.29. 18:30 M5
hirdetés
Blogolj!

Boateng: Teljesen megbízom a képességeimben

Tóth Renáta

A dfb.de oldal az eppani edzőtáborban készített interjút Jerome Boatenggel. 

Boateng: Ez egy más világbajnokság lesz, mint 2014-ben.

dfb.de: A brazíliai világbajnokságon Manuel Neuer, Mats Hummels és Ön a válogatottnak egyfajta bevehetetlen erődjeinek számítottak. Most, 4 évvel később Neuer és Ön is egészségi problémákkal küzdenek. Ennek ellenére remélhetik a szurkolók, hogy ezt a teljesítményt Oroszországban ismét tudják nyújtani majd?
Jerome Boateng: Manu már megmutatta, hogy jó úton halad. Én pedig a kihagyásom alatt nem sokat veszítettem. Ez egy más világbajnokság lesz, mint 2014-ben, más előzményekkel és feltételekkel.

dfb.de: A sérülése nem olyan súlyos. A rehabilitáció során megtalálta azt, ami segítheti Önt a gyógyulásban?
Jerome Boateng: Igen, nagyon jól ismerem a testem. A terapeuták mindig mondják, Jerome, csináld meg magadnak az elemzést. Sokszor én mondom nekik, mit csináljanak. Ez egyrészről előny, másrészről viszont szomorú, hogy ennyi tapasztalatot szereztem ez ügyben a sérülések miatt.
Viszont nagyon boldog vagyok, mert úgy néz ki, játszhatok a világbajnokságon. De addig még sok munka vár ránk, nemrég kezdtem csak el az edzéseket a csapattal.

dfb.de: Nem óriási kihívás az, hogy világbajnoki címvédőként mindenki szeretné majd megverni Önöket?
Jerome Boateng: De igen, igaza van, ehhez kell majd igazodnunk. A legfontosabb az, hogy ne lepődjünk meg. Lesznek olyan csapatok, akik az első negyed órában nyomást akarnak gyakorlni ránk, ezért nem lehetünk idegesek és nem hibázhatunk majd.  

dfb.de: Mit jelent a válogatottnak a Bayern-blokk? A bajor csapat 7 játékosa tagja a 23 fős keretnek.
Jerome Boateng:  A klubból és a válogatott mérkőzésekről nagyon jól ismerjük ismerjük egymást. Természetesen előnyt jelent.

dfb.de: Milyennek találja a védelem második sorát Sülével, Rüdigerrel és Ginterrel?
Jerome Boateng: Nagyon jónak. Nagyszerű játékosok, nem okoz problémát, ha valamelyiküknek játszani kell majd. De nem cserejátékosnak tekintem őket. Ha játéklehetőséget kapnak, nagyon jól fognak játszani.

dfb.de: A válogatott az elmúlt 5 mérkőzésén nem tudott nyerni – igaz ez mind felkészülési mérkőzés volt.  Mindazonáltal Ön szerint ennek a negatív széria van vallomás ereje?
Jerome Boateng: Nem sok. Ilyen mérkőzéseken általában játékosokat, új játékosokat, különböző felállásokat szoktak kipróbálni – és olyan játékosokkal, akik nem túl gyakran játszanak együtt. Az eredmény nem a legfontosabb. Márciusban két nagy ellenfél, Spanyolország és Brazília ellen játszottunk. Akkor láthattuk, mi az, ami nem megy és még javítanunk kell rajta.

dfb.de: A Bayern Münchennel idén elszenvedett jelentős mérkőzéseknek, mint a Real Madrid elleni BL-vereség és a kupadöntő elvesztése az Eintracht ellen, van még hatása Önre? Mats Hummels azt mondta, neki a Bajnokok Ligája számít leginkább. Hogy van Ön ezzel?
Jerome Boateng: Matsszal ellentétben én már nyertem Bajnokok Ligáját, így az én szempontomból ez mást jelent. Természetesen mindent meg akarok nyerni. A világbajnokság kétszer megnyerése is különleges, rendkívüli lenne.  
A Bayernnel a szezon előtt többet vártunk, egy cím kevésnek tűnik, de az esélyeinkk meg voltak a többire is.
De most már teljes egészében a világbajnokságra koncentrálunk.

dfb.de: Brazíliában a válogatottban központi szerepet töltött be. A sérülések miatt veszített ebből a szerepéből?
Jerome Boateng: Ugyanott vagyok, mint előtte, nem veszítettem el semmit, de talán kívülről nézve így látszik. Teljesen megbízom a képességeimben, továbbra is az leszek, aki vagyok. A válogatott vezető játékosa, aki felelősséget vállal a csapatért itt és a világbajnokságon is.

dfb.de: Végezetül, Ön nem rapper, de azért megpróbálta…
Jerome Boateng: Igen, Jack Whitehall humoristával – nagyon szórakoztató volt.

dfb.de: Az alábbit posztolta a videóhoz: "Reméljük, Jay Z nem látja ezt". Jelentkezett Önnél?
Jerome Boateng: Nem, nem is tudom, látta-e egyáltalán. Remélem nem.

forrás: dfb.de

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/53875/pics/lead_800x600.jpg
2018 Világbajnokság,Bayernesek a válogatottban,Hírek a válogatottról,jerome boateng,NATIONALELF HÍREK
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?