Blogolj!

Matthäus : a Bayern a következő öt évben nem nyeri meg a BL-t

Bár a szezon még csak most fejeződött be, a szurkolók és a szakértők is izgatottan várják a Bayern felkészülésének kezdetét. A jövővel kapcsolatos meglátásait a Bild-nek 10 pontban foglalta össze a korábbi Bayern játékos Lothar Matthäus.

1. Kovac megfelelően tudja majd kezelni a „Sztárokat”: Még a Salzburgban eltöltött időből ismerem Niko Kovac-ot. Sokszor már akkor is úgy gondolkodott játékosként, mint egy edző. A döntéshozók teljes támogatását élvezi, és még a Bayern feletti kupagyőzelem előtt nagy tiszteletet vívott ki magának. Biztos vagyok benne, hogy egyik játékos sem fogja az orránál fogva vezetni, hiszen saját elképzelése van a játékról, amiben talán Heynckesre is hasonlít egy kicsit. Legyen szó akármelyik játékosról, egy percig sem fog tétovázni, ha ki kell tenni a csapatból, legyen az bármelyik „nagy név” is.

2. A következő öt évben lehetnek ugyan bajnokok a Bajorok, de a Bajnokok Ligáját nem nyerik meg! Nem lenne nagy meglepetés , ha a Bundesligát további öt alkalommal nyernék meg, akkora a dominanciájuk a többi csapattal szemben. Nemzetközi szinten viszont legalább 6-8 olyan csapat is van – folytatja Matthäus – akik legalább, hanem jobban felkészültek, mint a Bajorok. Az igazolások tekintetében, valamint a sorsolásokon is nagy szerencsére van szükségük, ha meg akarják nyerni a Bl-t. A gazdasági szempontból más lehetőségek között mozgó angol csapatok, vagy éppen a PSG és néhány spanyol csapat is komoly kihívást fog jelenteni a jövőben is.

3. Egy 100 Miliós igazolás jót tenne a csapatnak: Ha egy Paulo Dybala kaliberű játékos elérhetővé válna az átigazolási piacon, akkor a döntéshozóknak igen is ki kellene adni érte 100 Millió euró vagy az fölötti összeget. A nemzetközi célok eléréséhez elengedhetetlen egy ekkora összeg kifizetése.

4. Boateng távozási szándékai érthetőek. Jerome már több alkalommal is világossá tette távozási szándékát. Továbbra is foglalkoztajta a külföldre igazolás gondolata. Matthäus is teljesen érhetőnek tarjta. Ha a Bayern megfelelő helyettest találna a helyére, akkor el kellene engednie. Egy lehetséges jelölt lehetne Antonio Rüdiger, aki a Chelsea-ban folyamatosan fejlődik. A hoffenheimi Kevin vogt is alkamas lehet a feladatra.

5. Nagy rizikó volt Robbennel és Ribery-vel szerződést hosszabbítani. A végső cél elérésében véleményem szerint óriási rizikó volt a két szélsővel szerződést hosszabbítani. Mindketten sérülésveszélyesek – mint ahogyan a szezon folyamán más játékossal is megtörtént – több alkalommal is a nyilvánosság előtt panaszkodtak a kevés játéklehetőség miatt. Remélem –így tovább Matthäus – hogy a szerződéshosszabbításkor tudatosították mindkét játékosban, hogy egyiküknek sem garantált a folyamatos játéklehetőség.

6. Coman és Gnabry lehetnek az új Robben/Ribery: Mindkettőjüknek megvan a megfelelő sebessége a széleken, mindketten gólveszélyesek, és az elmúlt hónapokban bebizonyították, hogy mi rejlik bennük. Középtávon akár el is feledtethetik a szurkolókkal a Robben/Ribery párost. Ezen felül azonban érdemes olyan játékosokat is figyelemmel kisérni, mint a leverkuseni Bailey, vagy a dortmundi Pulisic vagy Sancho.

7. Neuer újra a régi lesz: Amikor Neuert a német válogatottról készült képeken látom, mindig megkönnyebbülök. Úgy tűnik teljesen meggyógyult korábbi sérüléséből.A mentalitása és beállítottsága miatt azt gondolom, hamarosan újra a régi lesz, és továbbra is úgy gondolom, hogy a világ aktuálisan legjobb kapusa. És a legszebb évei még előtte állnak.

8. A súrlódások Hoenes és Rummenigge között teszik erőssé a Bayernt. A két „alfahím” legutóbbi nyilatkozatai nekem ugyan nagyon ellentétesnek tűntek, de úgy gondolom nem is kell minden esetben mindenben egyet érteniük.Néha a különböző vélemények jót tesznek, és úgy gondolom hogy a siker érdekében mindig háttérbe tudják szorítani a saját véleményüket is a másikkal szemben.

9. Lewandowkit csak akkor szabad elengedni, ha hasonló kaliberű játékost lehet helyette igazolni. Lewandowski biztos lehet benne, hogy nem tudja ugyanazt eljátszani a bajoroknál, mint amit Aubameyang vagy Dembélé a Dortmundnál. Ha a vezetőség megfelelő utódot találna Lewa helyett, akkor akár a távozása sem zárható ki. De ki lehetne az? Timo Werner számomra egy pontenciális utód lehetne, habár nem most azonnal, hanem esetleg egy pár év múlva. Ő egy komplettebb játékos, mint Lewandowski. Rajta kívül talán még Alvaro Marata a Chelsea-ből lehetne megfelelő a pozícióra.

10. 60 Millió-s ajánlat esetén Thiagót el kell adni. Hoenes legutóbb nyíltan beszélt arról, hogy a keretet kissebbre kell faragni. Az első jelöltem Thiago. Mint ember és játékos természetesen hiányozna a csapatból, a Bayernnek nincs szüksége rá, hogy megnyerje a Bajnokok Ligáját. Ő és James hasonló stílust képviselnek, ami sok esetben a pályán még gondot is jelentett, mert mindketten szerették volna a játékot szervezni. Ha egy csapat 60 Milliót kínál érte, el kell engedni.

Fordította: Szabó Dávid

Forrás: https://tribuna.com/fcbayern/de/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/53649/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Interjúk, nyilatkozatok
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?