Blogolj!

Süle: Ott leszek Oroszországban

Eppan - Niklas Süle a szezon egyik üstököse. Az FC Bayern profijának ennek ellenére izgulnia kell a világbajnoki részvételért. A Sport1-nek adott exkluzív interjúban Süle bizakodónak tűnt.

Az FC Bayernnél töltött első szezonjában Niklas Süle 42 tétmeccsen játszott a rekordbajnok csapatban. A 22 éves belső védő most a válogatottban is bizonyítani szeretne. A Sport1 exkluzív interjút készíthetett Süle-vel.

SPORT1: Herr Süle, feltűnő, hogy a hoffenheimi időszakához képest változott a testfelépítése. Nagyon szálkásnak és edzettnek tűnik.

Niklas Süle: Megváltoztattam az étkezési szokásaimat, és azt vettem észre, hogy így jobban érzem magam. De az étkezés terén még sok tennivalóm van.

SPORT1: Jupp Heynckes a Bayernnél nagyon hamar szóba hozta a táplálkozás témáját.

Süle: Az étkezés főleg az edzők számára játszik fontos szerepet. Minden eddigi edzőmnek is az volt. Senki sem kivétel. A Bayernnél elsősorban azt vettem észre, hogy többet kell dolgoznom, és a táplálkozásomon is változtatni akartam. Én vagyok ugyanis az egyetlen játékos, aki a szezonban még csak edzést sem hagyott ki sérülés miatt. Ezek szerint nem csináltam semmit rosszul.

SPORT1: Ugyanaz a szerepe a válogatottban, mint a Bayernnél? Mats Hummels és Jerome Boateng biztos kezdők – Ön pedig az első számú helyettes?

Süle: Az én posztomon a válogatottal nagyon jól állunk: Matthias Ginter, Antonio Rüdiger, Jonathan Tah – az edzőnek nehéz dolga van, hogy kit lát jobbnak. Nagyon jó évet tudhatok magam mögött, a saját elvárásaimat is felülmúltam. Akkor is játszottam, amikor mindenki egészséges volt. Ezért vagyok ilyen jó hangulatban!

SPORT1: Elég ez a vb-re utazáshoz?

Süle: Hogy ne térjek ki egy diplomatikus válasszal a kérdés elől: Természetesen abból indulok ki, hogy ott leszek Oroszországban. Ennek ellenére tisztában vagyok vele, hogy nagyon sok jó játékosunk van ezen a poszton. A végső döntést az edző hozza meg, amit a csapat minden játékosa tiszteletben tart.

SPORT1: Fiatal kora ellenére már nagyon sok neves edzővel dolgozott, mint Julian Nagelsmann, Carlo Ancelotti, Jupp Heynckes és Joachim Löw.

Süle: Ne feledkezzünk meg Markus Gisdol-ról. Julian Nagelsmann-nal hosszabban dolgoztam, nála elsősorban taktikai elemekben fejlődtem sokat. Julian abszolút a taktika megszállottja, ez nagyon sokat segített akkor Hoffenheimben, és személyesen nekem is. Herr Heynckesnél az emberi oldal imponált: Mindenki megkapta a játéklehetőséget, nagyon jó volt a csapatszellem.

SPORT1: Jupp Heynckes azt mondta, hogy egyszer Ön lesz a világ legkeresettebb belső védője.

Süle: Nekem azt mondogatta Herr Heynckes sokszor, hogy még nem tartozom a legjobb védők közé, de azzá válhatok. Jupp Heynckes nagyon sokat segített nekem, amiért nagyon hálás vagyok.

SPORT1: Meg kell csípnie magát néha, hogy ilyen meredeken ível felfele a karrierje?

Süle: Az édesapám azt jósolta, hogy már az első Bayernnél töltött szezonomban sokat fogok játszani. Akkor azt mondtam: Apa, csak lassan! De megdolgoztam érte, és egy kis szerencse mindenhez kell.

SPORT1: Melyik játékostársára néz fel a legjobban, akár a Bayernnél, akár a válogatottban?

Süle: A Bayernnél olyan játékosokkal játszom együtt, mint Mats Hummels és Jerome Boateng. Mindketten világbajnokok, és a világ legjobb játékosai közé tartoznak. Ilyen játékosok mellet tehetem meg a következő lépéseimet. Mindenek előtt Mats Hummels fejjátékát szeretném eltanulni. Egy olyan fiatal játékosra, mint én, nagy benyomást tesz az is, ahogy Arjen Robben nap mint nap dolgozik, és hogy mi mindent ért el. Őt néha már-már vissza kell fogni.

SPORT1: A Bajnokok Ligájában fantasztikus szereléssel állította meg a szupersztár Ronaldo-t, és egyébként is jórészt kikapcsolta a játékból.

Süle: Voltak jó pillanataim, és sokszor jól helyezkedtem. Ronaldo gyors, de talán már nem annyira gyors, mint négy-öt éve volt. Melegítés nélkül álltam be, szerencsém volt, hogy nem sérültem meg.

SPORT1: Növeli a Ronaldo ellen nyújtott teljesítmény az önbizalmát?

Süle: Miért? Három nappal később a kölni Simon Terodde ellen játszottam, és egyáltalán nem nyújtottam jó teljesítményt ellene. Azon a meccsen kimerült és csalódott voltam. Ezért nem is voltam jó. A Bayernnél viszont minden héten jól kell teljesíteni.

SPORT1: Nyomasztja ez?

Süle: Egyáltalán nem. Ezt meg kell tanulni kezelni, és ezt tudja az ember előre, ha a Bayernhez igazol. A nyomás jó dolog. Minket profi focistákat ez hajt, ha ilyen meccseink vannak.

SPORT1: Hogyan kapcsolódik ki?

Süle: Sok időt töltök Thomas Müllerrel a golfpályán. Mostanra ez inkább egy kemény párharc lett, nem annyira kikapcsolódás. Thomas és köztem ez mindig éles szituáció. Mindegy, hogy Mario Kart-ot játszunk vagy golfozunk. Ennek ellenére a golf remek kikapcsolódás. Otthon legszívesebben a barátnőmmel, a kutyámmal ás az öcsémmel töltöm az időt.

SPORT1: Mit hozott magával Münchenből Eppanba?

Süle: A Nintendo Switch-emet. Nagyon jól jön ezekben a napokban a fiúkkal. Más magánjellegű dolog nincs is nálam.

SPORT1: Amivel nyilván Mario Kart-ot játszik. Mennyire jó benne?

Süle: Azt mondhatom, hogy Mario Kart-ban én vagyok a legjobb (nevet).

SPORT1: FIFA-t is játszik?

Süle: Régebben nagyon sokat játszottam FIFA-val. Mostanában már szinte soha, egyszerűen túl sokszor nem vagyok otthon. A barátnőm örül, ha végre van időm rá és a kutyánkra.

SPORT1: A jövő héten lesz egy FIFA-torna az U20-as játékosokkal.

Süle: A jóslatom: legalább az elődöntőig jutok. A válogatottnál nem sokszor játszunk a FIFA-val. A Beyernnél volt egy korszak, amikor többet. Sebastian Rudyval voltam a legjobb. Thomas Müller elég furán játszik. Passzol és megy, passzol és megy. Mint az életben. Furcsának tűnik, de hatékony.

SPORT1: Azt mondják, hogy rossz vesztes.

Süle: Ha a csapattól megkérdezné, biztosan azt a választ kapná, hogy én vagyok a legrosszabb vesztes. Ha Mario Kart-t játszunk, már előre megmondom, hogy el se kell kezdenünk, mert úgyis nyerni fogok. Ha végül csak negyedik leszek, felhúzom magam. 

Fordította: Frey Dóra

Forrás: https://www.sport1.de/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/53300/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Interjúk, nyilatkozatok,Játékosaink,niklas süle
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?