Joachim Löw küldetése

A válogatott edző elmondta a programot a következő bő másfél hónapra. Joachim Löwnek már van egy világos terve, aminek a VB-n működnie kell – és erről olyan sokat mondott, mint még eddig soha.

A kapitány egy múlt csütörtöki sajtótájékoztatón elmondta, mi a célja: a címvédés. Világbajnokként érkezni és távozni Oroszországból. Ez eddig csak kétszer sikerült: 1938-ban Olaszországnak és 1962-ben Brazíliának. Ehhez viszont lépésről lépésre kell építkezni.

Az egyik ilyen a múlt pénteken kezdődött edzőtábor Dél-Tirolban. Sami Khedira és Julian Draxler már szerdán elutaztak, hogy pénteken edzeni tudjanak. Különleges megfigyelés alatt volt Manuel Neuer, aki 8 hónapig nem játszott lábfejében lévő törés miatt. Attól függetlenül, hogy nem volt semmilyen probléma, csak akkor nevezik a VB-re, ha az egész táborban se lesz semmi baj.

Egy másik probléma lehet Mesut Özil és Ilkay Gündogan fotója a török elnökkel. De Joachim Löw és pár ember a futballszövetségből megbeszélte velük, hogy nincs semmi baj, ha nem volt politikai üzenete a dolognak.

Az utolsó mérkőzéseken nem szerepelt jól a csapat két erős válogatottal szemben (1:1 Spanyolország ellen és 0:1 Brazília ellen). De most már sikerült a vérfrissítés, sikerült beépíteni az újakat. Most már a védelem és a támadás is erősebb lett, ugyanúgy mint a labdatartás.

A mostani VB-re máshogy választja ki a játékosokat Joachim Löw. Idén 3 teljesen különböző csatárt visz: Mario Gomez, Timo Werner, és Nils Petersen. Közülük fogja Tirolban kiválasztani azt, aki a legjobban illik a játékba. A 2014-es döntő nyerőembereit, Schürrle-t és Götze-t viszont nem választotta be. Idén se kell nagyon biztatni a játékosokat, hiszen tudják, hogy a VB a legfontosabb.

Forrás: http://www.faz.net/aktuell/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/53304/pics/lead_800x600.jpg
Beszámolók,joachim löw,NATIONALELF HÍREK
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?