Blogolj!

A Bayernes James Rodriguez első idényére emlékezünk

Pandula László

Amikor azt gondolnád a Bayern nem lehet már jobb, akkor érkezett James Rodriguez.

A szezonról dióhéjban

A képességei sose voltak megkérdőjelezve - láthatta bárki aki nézte a 2014-es világbajnokságot, de két évnyi Real Madridi mélypont után mennyire tudta megőrizni képességeit?

A 26 éves játékosnak elérkezett a pont ahol bizonyítania kellett és ezt tudta ő is. Mikor tavaly nyáron megérkezett eléggé nagy meccshiányban szenvedett és fizikailag se volt a toppon. Aztán egyre jobb formába lendült és a Dortmund ellen két góllal és több gólpasszal vétette észre magát és nem kellett Sherlock Holmes-nak lenni hozzá, hogy kitaláljuk ő az egyik vezéregyénisége a csapatnak.

Carlo alatt nem tudott rendesen kiteljesedni. Aztán mikor Jupp Heynckes megérkezett teljesen megváltozott és jobban kezdett teljesíteni.

„Nagyon sokat beszél a játékosokkal, tanácsokkal látja el, ami nagyon pozitív a számomra”

- mondta James.

Nem kételkedünk abban, hogy a kettőjük kapcsolata segítette akkor is mikor a spanyol fővárosban edzősködött. Meg is nyerve 97/98-ban a bajnokok ligáját a csapattal. Jamest általában a 10-es, vagy hátrább a 8-as mélységi irányító posztján játszatta.7 góljából ötöt, valamint 11 gólpasszából 8-at a visszavágókon szerzett. Még sérülés is hátráltatta pedig, mert a szezon második felében négy meccset volt kénytelen kihagyni.

Kulcs statisztikák

8 perc két meccs alatt, ezt követte 3 olyan meccs amin pályára se lépett. Ez összegezve James játékideje Madridban az utolsó 5 BL meccsen. Az a tény, hogy a Bayern minden egyes európai tétmeccsén pályára lépett, csak azt bizonyítja mennyire hasznos játékosa a csapatnak és rengeteg helyzetet alakít ki.

8 gól és 14 gólpassz fűződik a nevéhez 37 meccsen. Ami nagyon jó kezdés azok között akik klubot és országot is váltottak. Csapattársa Thomas Müller és az Augsburgi assziszt király Philipp Max szerzett nála több gólt a Bundesligában.

89,5 százalékos passzpontossága azt jelenti, hogy szinte az összes labdája utat talál valamelyik csapattársához és nagyon veszélyesen tudja megjátszani a labdákat az utolsó támadóharmadban is.

Ami nagyon fontos, hogy a Bayern öltözőjében remekül ötvöződik a kemény munka és a kreatív zsenialitás. A volt Porto és Monaco játékos nagyszerű kreativitásával és szerénységével kiemelkedik játékostársai közül. Heynckes is elmondta, hogy nagyon szerény és kreatív játékos aki kivívta csapattársai tiszteletét is.

Amit ők mondtak

„A Real Madridban, nem kapta meg azokat a játékperceket, amiket a kvalitásai alapján megérdemelt volna. Münchenben boldognak érzi magát, pedig nem volt könnyű neki, hisz új kultúrát, országot és nyelvet kellett megismernie.” – Heynckes

„Teljesen elégedettek vagyunk a fejlődésével, különösen mióta Heynckes visszatért mint edző. Ez egy nagyon nagyon jó igazolás volt.” – Karl-Heinz Rummenigge

"Hasonló pozícioban játszottam Carlo Ancelotti és Zinedine Zidane alatt is. Ebben a mostani pozícióban sok sok helyzetet tudtam kidolgozni. Különböző posztokon is komfortosan érzem magam, ami remek annak fényében is, hogy Jose Pekerman alatt a Kolumbiai válogatottban van, hogy előretolt másod csatárként szerepeltet vagy balszélsőként.” – James arról mit gondol a posztjairól.

„Nagyon jól játszik már most, de még ennél is jobban tud, és el is mondtam neki, hogy tudná ezt elérni.” - mondta Heynckes.

Mi következik?

A Bayern szurkolók élvezhetik majd játékát az Oroszországi világbajnokságon is, mielőtt visszatérne majd a következő szezonra az Allianz Arenaba. Az edzőváltás nem jött jókor sosem James számára, Ancelotti váltása Rafa Benitezre volt az egyik kezdete annak, hogy végül otthagyta a Realt és Kovac érkezése is felvet némi félelmet benne. A 2018/2019-es szezon lesz a második kölcsön töltött éve, és ha ugyanígy tud játszani és fejlődni, nem kérdés, hogy a Bayern kifizeti érte a 42 millió eurót.

Forrás: https://www.bundesliga.com/en/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/52933/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Beszámolók,james rodriguez,Játékosaink
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?