Blogolj!

Jupp Heynckes: ez egy elkerülhető vereség lett volna

Török Péter

Az FC Bayern elvesztette a 2018-as Német Kupa döntőt szombaton, így elmaradt a duplázás is. A német rekordbajnok egy 3-1-es pofonba szaladt bele a Frankfurt ellen. A játékosok és a szakmai stáb egyaránt csalódott volt a végső sípszó után a berlini Olympiastadionban.

„Ez így elég keserű”, - fogalmazott Thomas Müller.

Jupp Heynckes egy „elkerülhető vereségről” beszélt az utolsó mérkőzésén, ami nem sikerült a legjobban számára.

Reakciók a meccs után:

Hasan Salihamidzic: „Több gólt kellett volna szereznünk. Négy-öt jó lehetőségünk volt az első félidőben. Ennyi nem volt már a másodikban, de azért itt is domináltuk a játékot. A Frankfurt nagyon a kontrákra játszott, ami be is vált nekik. Sőt, egy büntető is elmaradt, így 2-2 lett volna, de a játékvezető más véleményen volt. Felesleges erről beszélnünk, mert ennek már vége.”

Jupp Heynckes: „Ha kikapsz egy meccsen, nem a bíróról kell beszélni. Gratulálnom kell az Eintrachtnak a kupagyőzelemhez. A Frankfurt első góljánál hibáztunk, és a Fortuna sem volt velünk Lewandowski kapufájánál. Aztán belendültünk, megvoltak a lehetőségek, agresszívek voltunk, sokat futottunk, és ennek meg is lett az eredménye. Aztán a Frankfurt nyerte a meccset, ez egy elkerülhető vereség lehetett volna. Ha nem használod ki a helyzeteid, akkor ne csodálkozz, ha elveszted a meccset.”

Thomas Müller: „Nem a tervek szerint játszottunk az első félidőben, hiába kezdtünk jól az elején, és ennek meg is lett az eredménye. Aztán egy támadási hibából megkaptuk a gólt. A Frankfurt a vártnál jobban játszott. Számos lehetőségünk volt, és a Frankfurt 3-4 helyzetből 2 gólt is szerzett. Ez nagyon keserű. Le kell vonnunk a tanulságot ebből a meccsből.”

Niko Kovac (Frankfurt edzője): „Erről csak álmodoztunk a meccs előtt. Nagyon elégedett vagyok a játékosaimmal, a kollégáimmal, a csapattal, a szurkolókkal és a nagyszerű játékkal is. Ekkora küzdőszellemmel bármilyen célt elérhetsz. Ez az, ami kiemel egy csapatot. Tavaly elbuktunk, most győztünk. A győzelmünk abszolút nem volt érdemtelen. Nagyon boldog vagyok, de szomorú is, hogy elhagyom a csapatot.”

Kevin-Prince Boateng: „Ez hihetetlen… Minden elismerésem a csapatnak. Megmutattuk! Ha harcolsz, és hiszel magadban, az megtérül!”

Bruno Hübner (Frankfurt sportigazgatója): „Le a kalapom a csapat játéka előtt, habár kicsit szerencsések is voltunk a végén.”

Forrás: https://fcbayern.com/en

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/52907/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Beszámolók,Interjúk, nyilatkozatok,Mérkőzésekről
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?