Blogolj!

Heynckes egyértelmű véleménye Wagnerről, Neuerról és Müllerről

Május 19-én, szombaton az FC Bayern és az Eintracht Frankfurt találkoznak a Német Kupa döntőjében.

- Mindkét csapatot 21.500 szurkoló bíztathatja a berlini stadionban.

- A Bayernnek a 19. győzelme lehet a holnapi, a Frankfurtnak az ötödik.

- Érdekesség: Niko Kovac, aki a következő szezontól a Bayern edzője, ül az Eintracht kispadján.

FC Bayern – Frankfurt: a sajtótájékoztató legfontosabb kijelentései

Jupp Heynckes…

Gondolatairól a Berlin felé tartó repülőn: „Egy ilyen döntő előtti héten az ember sok mindent végiggondol. Amikor az ember felébred, reméli, hogy egyik játékos sem sérült vagy betegedett meg.”

Személyi kérdésekről: „Thomas Müller az emésztőrendszeri vírusa után ismét rendelkezésre áll. De nagyon sokat beszél, inkább a szállodában hagytuk, hogy itt tudjunk haladni. Manuel Neuer teljes értékű edzésmunkát végzett. De hogy megelőzzem a találgatásokat: Manuel Neuer holnap a padon fog ülni.”

A Wagner-ügyről: „Azt hiszem, elhamarkodottan reagált. Szívesebben vettem volna, ha másként teszi. Ez az ő érzelmi döntése volt, amit tiszteletben kell tartanunk.”

Az edzőkérdésről: „Önöknek (újságíróknak) ez egy fontos kérdés. Nekem nem. Tudom, hogy Niko egy remek klubhoz jön. Hiszek abban, hogy az FC Bayern a következő szezonban is sikeres lesz. Mindenek előtt Niko Kovac-csal.”

Az utolsó meccséről: "2013-ban befejeztem a pályafutásomat. Ami októbertől következett, nem volt tervben. Nem tudom, mi fog holnap történni. Számomra ez egy Német Kupa döntő, a berlini Olimpiai Stadion, a német Wembley, egy fantasztikus esemény.” Hummelsre nézve: „Te az előzőn nem voltál ott, az a Bajnokok Ligájában volt.” (nevet) „Remek meccset várok, amire később is biztosan emlékezni fogok.”

Manuel Neuerről: „Figyeltem Manuel Neuert az edzőteremben. Rendkívüli volt, ahogy dolgozott, mindenek előtt az, ahogy hitt magában. A benyomásaim múlt péntek óta kizárólag pozitívak. Senkihez sem hasonlítható kisugárzása van a kapuban. Vissza tudott térni a napi rutinhoz. Az ország megnyugodhat. Nem csak ott lesz a vb-n, de támasza is lesz a csapatnak.”

Az esélyességről: „Annyira nem látom egyértelműnek, mint a közvélemény. Éberek leszünk, a lehető legjobban fel akarunk készülni.”

Thomas Müllerről: „Természetesen a csapattal fog edzeni. Vírusfertőzése volt, ahogy tegnap este a telefonban hallottam. De jól van, holnap ott lehet a kezdőcsapatban.”

Robert Lewandowskiról: „Fantasztikus vele együtt dolgozni. A sztárcsatárokat kritizálják, ha nem lőnek gólokat. Ha egy ilyen lavina elindul, akkor mindenki bekapcsolódik. Ez a kritika vég nélküli. 40 gólt lőtt tétmeccsen, ez egy imponáló szám. Hinnie kell magában és agresszívan támadni. Lengyelországban az emberek nem értik az egészet, mert ott ő a lengyel válogatott vezére. Gerd Müllert és engem annak idején nem kritizáltak így, ha rossz sorozatunk volt.”

Niko Kovac…

A kupadöntőről, ahova az Eintracht a második egymást követő szezonban bejutott: „Ezt a célt már a szezon előtt kitűztük. Ha nem hiszünk valamiben, nem is tudjuk megcsinálni. Sokan kinevettek minket emiatt.”

Az edzőkérdésről: „Ez csak önöknek érdekes. Én nem foglalkozom vele. Csak a holnapi meccs a fontos.”

A feszültségről: „Egy bizonyos feszültségre szükség van. Ez talán idegesség is. Ma azt láttam, hogy a srácok még nem izgulnak. A közösségi médiában tobzódtak. A feszültség a meccs kezdetén hág a tetőfokára. Ez a döntő nagyon szép búcsúajándék nekem. Két éve kezdtem itt a munkát. Nem könnyű két év sikeres munka után tudatosítani, hogy lassan vége, ettől szomorkás lesz az ember. De remélem, hogy holnap mindannyian örömtől ragyogva utazhatunk haza.”

A meccsről: „Azt kell remélnünk, hogy a Bayern holnap nem fog ki olyan jó napot. Ha mindkét csapat a maximumot nyújtja, nagyon nehéz lesz nekünk.”

Lukas Hradecky-ról: „Nem tudom, hogy aláír-e már máshova. A holnapi lesz az utolsó meccse. Nagyon-nagyon jó munkát végzett. Ha jó kapusod van, előrébb kerülsz a tabellán. Egy remek ember. Sok sikert kívánok neki, elsősorban holnapra, de a jövőjéhez is.”

Mats Hummels…

A Frankfurtról: „Az Eintracht ellen nehéz játszani. Nehéz dolgunk lesz. Ezzel tisztában vagyunk. Csak nagyon jó teljesítménnyel nyerhetünk.”

Sandro Wagner kihagyásáról a vb-keretből: „Próbáltuk vigasztalni. Jól beilleszkedett a csapatba. Természetesen sajnálom, hogy a nagy álma meghiúsult.”

Az edzőkérdésről: „Mind a négyen, akik itt ülünk, meg szeretnénk nyerni a kupát. Nem foglalkozunk ezzel a kérdéssel. Majd csak ha egészségesen hazatérünk a vb-ről, kezdhetünk ezzel foglalkozni.”

David Abraham…

Az esélytelenek esélyeiről: „Egész évben jól dolgoztunk együtt csapatként, ez az erősségünk. Azért van ez így, mert nagyon sok nemzetiségű a csapat. Egységesen lépünk fel. Talán sikerül a végén az ég felé emelni a kupát.”

Robert Lewandowskiról: „Természetesen foglalkoztunk Lewandowskival. Videón is elemeztük. De nem csak őt, az egész csapatot megnéztük. Nekünk a védelemnek lesz a feladatunk, hogy kihozzuk magunkból a maximumot.”

Fordította: Frey Dóra

Forrás: https://www.tz.de/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/52820/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Előzetesek,Mérkőzésekről
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?