DFB-Kupa döntő: szükségünk van a tökéletes napra

Sukupčák Marián

Az FC Bayern női csapata a DFB-kupa döntőjében van. Május 19-én Kölnben, a müncheni lányok a címvédő VfL Wolfsburg-gal mérkőznek meg. A Bayern edző, Thomas Wörle egy interjúban elmondta, mennyire elégedett az eddigi szezonnal, függetlenül attól, hogy a Bajnokok Ligája kvalifikáció újra sikerül-e, és milyen kimenetele lesz a kupadöntőnek.

Az utóbbi években mindig nehéz volt német női futballcsapatként részt venni a Bajnokok Ligájában. Wolfsburg, Bayern, Freiburg, Frankfurt, Potsdam - két hely öt csapat számára, amelyek közül mind esélyes. Wörle úr, ha még ebben az évben is meg tudják csinálni, azzal egy nagy szezonbeli célt érnek el, ugye?

Thomas Wörle: "A Bajnokok Ligája selejtező valószínűleg nyitva marad a legutolsó mérkőzésig az idén. A Wolfsburg uralta a Bundesligát és már német bajnok. A VfL évek óta országos és nemzetközi tekintetben is a legmagasabb szinten játszik, számos címet gyűjthet össze. Tehát, ha a VfL mögött negyedik alkalommal is sikerül kvalifikálni magunkat a Királykategóriába, akkor ez nagy sikert jelentene ilyen erős mezőny mellett."

Mi a fontos az utolsó bajnoki mérkőzésen?

Wörle: "Még mindig van egy kemény program előttünk. Legutóbb a Potsdamot és a Brémát is legyőztük. De a Wolfsburg és a Frankfurt még előttünk áll. Az utóbbi néhány hétben kellett a hátszél, az önbizalom, és koncentrálva kell dolgoznunk továbbra is. Minden héten magas színvonalon játsszunk, ami jó hatással van a teljesítményünkre."

Mennyire elégedett a csapat teljesítményével, harci szellemével és elkötelezettségével ebben a szezonban?

Wörle: "Természetesen meg kellett birkóznunk az egyik vagy a másik csalódással, mint például a fájdalmas, szerencsétlen Bajnokok Ligája kieséssel a Chelsea ellen, vagy a három vereséggel a ligában. Ezenkívül a nagyon szerencsétlen sérülésekkel. De összességében a csapat lenyűgöző szezont játszik. A legtöbb gólt szereztük a bajnokságban, és jelenleg kilenc meccses veretlenségi sorozatban vagyunk mindössze egyetlen döntetlennel. A következő lépés a technikai-taktikai, és az atlétikai területen történt. Mi is a DFB Kupa döntőjében vagyunk. A lányok sok önbizalmat és erőt szereztek. Nagyon elégedett vagyok, de még nem fejeztük be."

Igaz, a DFB-kupa döntője jön. Az elődöntőben egy 50-50% esélyes párharcról beszélt? Milyen a Wolfsburg elleni szerepek megoszlása?

Wörle: "A döntőben természetesen a szerepek máshogy néznek ki. A VfL Wolfsburg az elmúlt öt évben négyszer nyerte meg a DFB-kupát, háromszor a német bajnokságot és a Bajnokok Ligáját kétszer is. Ezen kívül ebben a szezonban esélyük van arra, hogy újra triplázzanak. Ez már kiemelkedő, és önmagáért beszél. A VfL, az Olympique Lyonnal együtt Európa legjobb csapata, és nagy nemzetközi tapasztalattal rendelkeznek. Ennek megfelelően ők az esélyesebbek. Mi vagyunk a kihívók, de a játékban minden lehetséges."

Ez egy lehetőség, vagy talán még elég kellemes is lehet esélytelenebbként pályára lépni- ellentétben a számos bajnoki meccsekkel, amelyekben az ellenfelek megpróbálják bosszantani a neves FC Bayernt?

Wörle: "Ez egy másik szerep, ez így van. Örülünk, hogy a döntőben leszünk, és kihívást jelenthetünk Európa egyik legjobb csapatának. Mindent bele fogunk adni ebbe a fináléba, és hiszünk az esélyünkben."

Az FCB nők az elmúlt években gyakran nem az erősebb csapat, és mégis nyertek - például a 2012-es kupadöntőben, vagy a bajnoki győzelmek évében. Hogyan készíti fel a csapatot egy erősebb ellenfél ellen?

Wörle: "Olyan taktikát kell kidolgoznunk, amellyel nagymértékben kontroll alatt tarthatjuk az ellenfél erősségeit, és hangsúlyozhatjuk saját erősségeinket. Különösen kihívóként pontosan fel kell készülnünk az ellenfélből. Tudjuk, hogy a Wolfsburgot csak a legmagasabb szintű teljesítménnyel lehet legyőzni. De a fő hangsúlyt a saját játékunkra és a saját erősségeinkre fektetjük."

A menetelés a döntőben is folytatódik?

Wörle: "Különleges mérkőzés lesz, és megpróbáljuk feszegetni a határainkat. Szinte tökéletes napra van szükségünk ahhoz, hogy legyőzzük a VFL Wolfsburgot. Minden lehetséges egy mérkőzésen, ahogy 2012-ben tapasztaltuk, mikor a kupában győzedelmeskedtünk az egyértelműen favorizált 1.FFC Frankfurt ellen. Tudjuk, miről beszélünk."

Sok sikert kívánunk Önnek és a csapatnak!

Forrás: https://fcbayern.com/de

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/52790/pics/lead_800x600.png
BAYERN HÍREK,FC Bayern női csapat,Interjúk, nyilatkozatok
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?