Jupp Heynckes mindenki számára példakép lehet


Egy különleges vendég érkezett Münchenbe, hogy megnézze a Bayern idei utolsó, hazai Bundesliga meccsét. Itt áll mellettem Xabi Alonso az Allianz Arenában.

Riporter: „Egy különleges vendég érkezett Münchenbe, hogy megnézze a Bayern idei utolsó, hazai Bundesliga meccsét. Itt áll mellettem Xabi Alonso az Allianz Arenában. Xabi, mivel töltöd az idődet most, hogy szögre akasztottad a stoplist?”

Alonso: „Hirtelen nagyon sok szabadidőm lett. Ezt főként a családomra fordítottam, de emellett sok új dolgot kipróbáltam. Jelenleg tanulok, szeretném megszerezni a hivatásos edzői papírokat. Nagyjából egy hónap múlva lesz az első két vizsgám. Egy év múlva meglesz az UEFA Pro Licence-m is, aztán majd meglátjuk. Lehetséges, hogy edzőként fogok dolgozni a jövőben.”

Riporter: „Rengeteg tapasztalatot szereztél a profi futballban, több nagy klub mellett a Bayern Münchenben is. Mennyire követted a Bayern idei szezonját?”

Alonso: „Mindent egybevetve úgy gondolom nagyon, nagyon jó idényt futott a csapat. Persze az első két-három hónap nem volt könnyű. De végül megmutatták, hogy ők a legerősebb csapat Németországban. És persze a BL elődöntő is nagyon szoros volt. A madridi mérkőzésen szuperül játszottak, ezt sajnos nem tükrözte a végeredmény. Nagyon jól játszottak a fiúk, nagy esélyük volt a döntőbe jutásra. Kár hogy így alakult, jövőre minden bizonnyal újra próbálkoznak.”

Riporter: „Egy különleges ember búcsúzik idén a labdarúgástól. Jupp Heynckes végleg abbahagyja, befejezi karrierjét. Róla mit tudsz mondani?”

Alonso: „Elképesztő! Hatalmas tisztelet illeti azért amit csinált és elért a csapatával, nem csak ebben a szezonban, hanem néhány évvel korábban is. Mindenki számára példakép lehet, nem csak edzőként, de emberként is. És talán ez a legfontosabb!”

Riporter: „Xabi, minden jót kívánok neked, alig várjuk a következő müncheni látogatásodat. Köszönöm a beszélgetést!”

Szerinted Niko Kovac megfelelő utódja lesz Jupp Heynckesnek?

Szavazok

Forrás: https://fcbayern.com/fcbayerntv/en#category=all

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/52693/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Bayern történelem: legendás játékosok,Interjúk, nyilatkozatok,xabi alonso
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?