Blogolj!

Heynckes: nem volt könnyű visszatérni a Bundesligába!

Kiss Dorisz

A Bayern legyőzte a kieső Köln csapatát az utolsó idegenbeli mérkőzésén. Azonban, ez nem volt olyan egyszerű feladat a bajorok számára. A csapat keserű kiesése a Bajnokok Ligájából mindössze négy nappal ezelőtt történt.

Hummels szerint vissza kellett küzdeniük magukat a mérkőzésbe, míg Heynckes a fennmaradó célról beszélt.

Heynckes: „Nem volt egyszerű visszatérnünk a pályára a keddi heves küzdelem után. A Köln jó munkát végzett, megnehezítették a dolgunkat. A második félidőben teljesen más játékot mutattunk. Mi irányítottuk a mérkőzést, helyzeteket alakítottunk ki és ki is használtuk őket. Fontos volt, hogy megnyerjük ezt a mérkőzést és ne veszítsük el a veretlenségi szériánkat. Még mindig van egy fontos célunk: a kupadöntő.”

Hummels: „Azt éreztem, hogy még le kell ráznunk magunkról a keddi meccs terheit. Az akarat megvolt, de még így sem volt egyszerű. Vissza kellett jönnünk a mérkőzésbe, néha túlkomplikáltuk a dolgokat, kontrákra adtunk esélyt. Sokkal jobb teljesítményt nyújtottunk a második félidőben és megérdemelten fordítottuk meg a mérkőzést.”

Kimmich: „Nyilvánvaló, hogy az első félidő nem úgy alakult, ahogy szerettük volna. Látszik, hogy mi is emberből vagyunk. Kedden egy nehéz mérkőzést játszottunk, ennek a fizikai következményeit is érezzük most. Emellett mentálisan is nehéz, nagy keserűség van bennünk, ha arra gondolunk, hogyan estünk ki Madridban. Ezen nem tud túljutni az ember 2-3 nap alatt. A második félidőben jobbak voltunk.”

Stefan Ruthenbeck (a Köln edzője): „Jól játszottunk a mérkőzés elején. Erősek voltunk a védekezés terén, és a kritikus pillanatokban sikerült birtokolnunk a labdát. Lehet, hogy nevetségesen hangzik, de akár több góllal is vezethettünk volna az első félidőben. A második félidőben a Bayern felülkerekedett. Hihetetlen nyomást gyakoroltak, sokszor kerültek a tizenhatoson belülre. Könyörtelenek a kapu előtt, egyszerűen nem bírtuk ezt a nyomást.”

Timo Horn (Köln): „Remekül kezdtünk. Akár több gólt is lőhettünk volna egy ilyen nagy csapat ellen. Amikor ilyen tökéletes passzjátékuk van, az ellenfélnek nem jut elég terület helyzetek kialakítására. Ennek ellenére, a szurkolók láthatták, hogy sosem adjuk fel.”

Simon Terodde (Köln): „A rajongók is méltányolták, hogy mindent beleadtunk az utolsó mérkőzésen. Az első félidőben közelebb álltunk a második gólhoz, mint a Bayern az egyenlítéshez. Próbáltunk harcolni, de megérdemelték ezt a 3-1-es győzelmet végül.”

Forrás: https://fcbayern.com/en

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/52259/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Beszámolók,Interjúk, nyilatkozatok,Mérkőzésekről
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?