Blogolj!

Jupp Heynckes: a Bayern egyik ikonja – még tripla nélkül is


Még a három nagy trófea újboli elhódítása nélkül is edzőlegendának számít Jupp Heynckes. A 72 éves edzőnek még így is álomszerű a befejezés.

Egy szomorú nap volt a tegnapi Jupp Heynckesnek, hiszen ez volt utolsó Bajnokok Ligája mérkőzése. Ennek ellenére nem olyan szomorú.

„Ebben is van pozitívum. Nem vágyok már ezekre a kalandokra 72 évesen”

- mondta Heynckes a madridi meccs sajtótájékozatóján.

Ő az, akit a szurkolók utoljára vesznek elő, mint felelőst. Nem az ő döntései vezettek a kieséshez (például Tolisso a kezdőben Martinez helyett). Hiszen ő volt az, aki megadta a reményt a triplára. Egy bizonytalanból egy motivált csapatot csinált, amivel elhódította a Bayern sorozatban 6. bajnoki címét. Ennek ellenére nem sikerült bejutni a BL döntőbe a ”királyi gárda” ellen.

Még ez sem vesz el semmit a nagyságából: ahogy a játékosokkal beszél, ahogy formába hozta a csapatot, ahogy pótolta a sérülteket, ahogy a játékosokat tudja irányítani. Nagyon kevesen képesek erre.

A duplázás sem lenne már vigasz a BL kiesésre. Még lesz egy kupadöntő a Frankfurt ellen, amire nagy esélye van a csapatnak, hogy megnyerje. Ha megnyerik, az se lesz olyan, mintha Európa bajnokai lennénk. De őszintén, nem sok szurkoló gondolta volna a szezon elején, hogy emiatt fogunk szomorkodni. Szóval most hátra kell dőlni, és élvezni ezt a nagyszerű edző vezette csapatot.

Forrás: https://www.br.de/index.html

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/52017/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Beszámolók,jupp heynckes,Szakvezetőről
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?