Blogolj!

A német fiatal tehetségek komoly fejfájást okozhatnak Joachim Löwnek

Tóth Renáta

Julian Brandt, Kai Havertz és Serge Gnabry nagyszerűen játszottak a legutóbbi játéknapon – hozzásegítve csapatukat a győzelemhez. Joachim Löw május 15-én hirdeti ki a világbajnoki keretét – ez a 3 játékos pedig pont jó formában van ahhoz, hogy akár a VB-re is utazhasson.

Julian Brandt neve pedig talán már ott is van Löw listáján. A 21 éves középpályás 14 alkalommal volt válogatott, tagja volt a 2017-ben Konföderációs Kupát nyert csapatnak is.

Kai Havertzet 18 évesen a jövő sztárjának is nevezik, játékát Öziléhez hasonlítják. Legutóbb rekordot is döntött: a Bundesliga történetében ő a legfiatalabb játékos, aki már 50 alkalommal pályára léphetett az első osztályban. Már csak idő kérdése, mikor debütálhat a felnőtt válogatottban –akár a világbajnokságon sorra is kerülhet.

Serge Gnabry a legjobb szezonját tudhatja magáénak most, edzője, Julian Nagelsman irányítása óta rengeteget fejlődött, új edzéstervet kapott, amely meglátszik a játékán is. Nem ismeretlen játékos Löw számára, de eddig mindössze kétszer szerepelt a válogatottban, 2016 őszén utoljára, akárcsak Kevin Volland is.

Egyetlen dolog hátráltatja a játékosok VB álmának megvalósulását, mégpedig az, hogy Löw többek között a személyiségre összpontosít. Bizonyítaniuk kell, hogy megbízható a játékuk, tudják kezelni a nyomást, és illeszkednek a csapat dinamikájához.

A Bundesligából 4 forduló maradt hátra, addig még minden változhat. De ez a rövid idő elég ahhoz, hogy Löwnek fejfájást okozzon a keret összeállítását illetően. Amennyiben a 3 fiatal játékos továbbra is ilyen jól teljesít a szezon végéig, előfordulhat, hogy valamelyikük helyet kap a világbajnoki keretben is.

Forrás: http://www.dw.com/en/top-stories/s-9097

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/51545/pics/lead_800x600.jpg
Játékosaink,NATIONALELF HÍREK
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?