Blogolj!

A Bayerische Rundfung futballszakértője Hitzlsperger az FC Bayernre tippel

Az FC Bayern a Bajnokok Ligáját legutóbb kétszer megnyerő Real ellen – München vagy Madrid, ki jut tovább a két meccsen? A BR futballszakértője, Thomas Hitzlsperger beszél a két csapat erősségeiről, arról, hogy hogyan lehet Ronaldot megállítani – és végül ki jut a döntőbe.

A BR futballszakértője, Thomas Hitzlsperger: "Nem lehet csak Cristiano Ronaldora összpontosítani"

"Ahhoz, hogy a Realt megverjük, két nagyszerű meccsre lesz szükségünk” 

- mondta nemrég az FC Bayern igazgatóságának elnöke, Karl-Heinz Rummenigge a Madrid elleni Bajnokok Ligája párharcra előre tekintve:

„De ha valaki meg tudja verni a Realt, akkor az az FC Bayern.”

A Hannover elleni sima 3:0-ás főpróba után, ahol Jupp Heynckes edző számos sztárját pihentetni is tudta, a német rekordbajnokot még egy kicsit magabiztosabbá tette.

Robben: "A meccsek, amiken ott akarsz lenni"

"Készen állunk", 

- mondta Arjen Robben a Bundesliga-meccs után:

"Csúcsformában vagyunk, ma nem sérült meg senki, várjuk a szerdát”.

20:45-től fogadja a Bayern a spanyolokat az odavágón.

„Ezek azok a meccsek, amiken focistaként ott akarsz lenni, és amiket vársz”, 

- mondta Robben.

A védő Süle is optimistán tekint a szerda estére:

„Most jönnek a nagy meccsek, amik futballistaként a nagy élményt jelentik, amikért az FC Bayernhez jöttem. Hogy ezt rögtön az első itteni szezonomban átélhetem, nagyon nagy dolog, és remélem, hogy eredményesek leszünk."

A BR futballszakértője, Hitzlsperger hisz a Bayern sikerében

A BR futballszakértője, Thomas Hitzlsperger szintén azt gondolja a BR Sportnak adott interjúja szerint, hogy a bajorok „képesek rá, hogy továbbjussanak.” Ugyanakkor „nem lennék meglepve, ha sok gól esne. Mindkét csapat a támadó focit kedveli, a vége talán 6:5 lesz a Bayernnek a két meccs után.”

Hitzlsperger az FC Bayern jelenlegi formájáról

"Láttam a Bayernt a Német Kupa elődöntőjében. Amit ott játszottak – a Bayer Leverkusen védekezése ellenére. Úgy tűnik, semmi sem zökkentheti ki őket a nyugalmukból. Nagyon meggyőzőek voltak. Ezért azt gondolom, hogy a Real ellen nagyon-nagyon jó esélyeik vannak … annyira jól játszanak, a hangulat annyira jó, mindenki dicséri a csapatszellemet, amit Jupp Heynckes tett a csapattal … azt hiszem, hogy játékban a csapat már nem is tud javulni."

... a Real Madrid erősségeiről

"Az egész csapat erős. Természetesen először mindenki Cristiano Ronaldoról beszél, aki rendkívüli játékos. De van még tíz csapattársa, akik hasonlóan jók. Nem lehet csak egy játékosra koncentrálni. Ha csak Ronaldóra figyelnek, akkor jön egy másik játékos, aki el tudja dönteni a meccset. A csapat kiegyensúlyozott, és olyan jó egyéni képességekkel rendelkeznek, mint talán egyik klub sem.”

Hogy tudja az FC Bayern megállítani a Madridot?

"Az a szép mind a két csapatban, hogy nem a taktika áll az első helyen. Ha a két csapatra gondolok, nem a taktika jut eszembe, hanem a kiemelkedő játékosok. Mindig tudnak alkalmazkodni az adott játékszituációhoz. Ezért nehéz megjósolni, mit fognak tenni. Mindig reagálnak, és nagyon-nagyon jól. Ez jellemzi mindkét csapatot.”

Fordította: Frey Dóra

Forrás: https://www.br.de/index.html

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/51682/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Előzetesek,Mérkőzésekről
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?