Blogolj!

U-19-es rangadó - Shabani: ez a meccs fog döntetni!

Szombaton fontos meccs lesz! Az FC Bayern U19-es csapata az A-juniorok Bundesliga-jának dél-délkeleti csoportjának abszolút rangadóján a TSG 1899 Hoffenheim vendége lesz. Az első játszik a másodikkal. Három fordulóval a szezon vége előtt a rekordbajnok ifijeinek öt pont a hátrányuk a Hoffenheim mögött, de a münchenieknek még van egy elmaradt meccsük, amit pótolnak.

A bajorok kiemelkedő formában játszanak mostanság, a legutóbbi hat bajnoki meccsüket megnyerték. Egy hoffenheimi idegenbeli győzelemmel Sebastian Hoeneß csapata nagy lépést tehet a Délnémet Bajnokság megnyerése és egyben a Német Bajnokság négyes döntőjébe való bejutás felé.

Meritan Shabani ebben a szezonban az FCB A-junior csapatának egyik oszlopa. A támadó középpályás 16 bajnoki meccsen hét gólt lőtt és öt gólpasszt adott. Teljesítményével a profi csapat edzőinek figyelmét is magára vonta. Az elmúlt hónapokban így többször is a Säberner Straßen edzhetett, és a Lipcse elleni idegenbeli Bundesliga-meccsen a keret tagja volt. Az fcbayern.com a hoffenheimi rangadó előtt beszélgetett a 19 éves játékossal.

Interjú Meritan Shabanival

fcbayern.com: Meritan, nagyon jó formában vagytok, a bajnokságban nyolc meccses győzelmi sorozatotok van. Mitől vagytok ennyire jók?

Shabani: „Igen, valóban nagyon jól megy mostanság! A csapat hihetetlenül összeszokott, mindenki mindent megtesz a többiekért. Ezen felül nagyon sok jó egyéni képességű játékosunk van. A csapategységgel együtt ez tesz minket most ennyire erőssé.”

fcbayern.com: Jövő szombaton következik a TSG 1899 Hoffenheim elleni rangadó. Mit vársz ettől a meccstől?

Shabani: „Nehéz és nagyon intenzív meccs lesz egy nagyon jól játszó csapat ellen, aminek a keretében nagyon sok jó játékos van. De mindenképpen meg akarjuk nyerni a meccset, és nagyon várjuk a szombatot.”

fcbayern.com: A tabellán egy meccsel kevesebbet játszva öt pont hátránnyal álltok a második helyen. Mennyire lesz a szombati meccs döntő a délnémet bajnoki címért való harcban?

Shabani: „Mindenképpen döntő lesz a meccs! Már csak négy meccsünk van. Egy vereség esetén nagyon nehéz lenne a Hoffenheimet megelőzni. Másrészt egy győzelem esetén a saját kezünkben lenne a sorsunk.”

fcbayern.com: Hogy ítéled meg a Hoffenheimet?

Shabani: „A Hoffenheim nem véletlenül áll az élen, nagyon jó csapatuk van technikás játékosokkal. Hasonló stílusban játszanak, mint mi. Ezért biztosan magas színvonalú, érdekes és izgalmas meccs lesz.”

fcbayern.com: Az odavágót a Campuson 2:1-re nyertétek. Min fog múlni szombaton, hogy a visszavágót is a magatok javára döntsétek el?

Shabani: „Kielemeztük az ellenfelet és jól felkészültünk. Természetesen első sorban a napi forma lesz a döntő. Azt nagyon pontosan kell hoznunk.”

fcbayern.com: Az elmúlt szezonban az U19-es csapattal a Német Bajnokság döntőjét csak tizenegyesrúgásokkal vesztettétek el Dortmundban. Ez plusz motivációt jelent?

Shabani: „Abszolút! Hihetetlen élmény volt több mint 30.000 néző előtt játszani. Ezt mindenképpen újra át szeretném élni, és ezúttal elhozni a salátástálat is.”

fcbayern.com: Az elmúlt hetekben gyakran edzettél a profikkal. Milyen a nagy sztárokkal, mint Hummels, Robben, Lewandowski és társaikkal edzeni?

Shabani: „Természetesen nagyon különleges, már gyerekként erről álmodtam. Nagyon büszkévé tesz és egyben nagyon motivál, hogy ilyen világklasszis játékosokkal edzhetek együtt. Nagyon sokat tanulok tőlük.”

fcbayern.com: Lipcsében ott voltál a Bundesliga-keretben. Milyen érzésekkel emlékszel a meccsre?

Shabani: „Fantasztikus érzés volt, de nagyon izgultam is. Nagyon jó tapasztalat volt ott lenni egy ilyen meccsen, megtudni, mi hogyan megy. Büszkévé tett és extra motivációt adott mindenképpen.”

fcbayern.com: A következő lesz az első szezonod a felnőttek között, még egy évig van szerződésed a Bayernnél. Mit tervezel a jövő évre?

Shabani: „Egyelőre csak a szezon még hátralévő meccseire koncentrálok és még sok mindent el akarok érni az U19-es csapattal.”

Fordította: Frey Dóra

Forrás: https://fcbayern.com/de

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/51546/pics/lead_800x600.jpg
Bayern II és utánpólás,Interjúk, nyilatkozatok
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?