Blogolj!

Jupp Heynckes: a játékosok nagyon önkritikusak

Cserny Szilárd

Jupp beszél a holnapi mérkőzésről, Vidal és Tolisso sérüléséről, és a lehetséges rotációról.

Heynckes a csapatról: „13 órától lesz az edzésünk. Nem rendelkezem még minden információval a játékosaimról, kisebb sérülések vannak. Látnunk kell, hogy Alaba hogyan érzi magát, az izomzata hogyan reagál. Tolissonak még mindig vannak problémái a sérülésével és azt szeretném, hogyha teljesen rendbe jönne.”

Heynckes Tolissoról: „A sérülése nem újult ki. Ez egy új sérülés. A fizioterápiás minden lehetséges dolgot megtett. Ha az embernek van a testén egy gyenge pontja, akkor azt általában az ellenfél eltalálja.”

Heynckes Neuerről: „Manuel ma integrálódik a csapatba, csatlakozik a bemelegítéshez és a passzjátékhoz is. Aztán meglátjuk, hogy hogyan tovább. Mindnyájan elégedettek vagyunk a fejlődésével, eddig mindent jól csináltunk.”

Heynckes Ulreichel kapcsolatban: „A keddi játéknap után nem beszéltem vele. Egy elképesztő fejlődésen ment keresztül. Ebben Toni Tapalovic keze is benne van. Manuel nagyon tehetséges és egy kivételes kapus, de edzés és speciális gyakorlatok nélkül mindez nem lett volna lehetséges. Ugyanez a helyzet Ulleval is. Sven elég önbizalommal rendelkezik, hogy a jelenlegi helyzet ne zavarja és szuverén tudjon maradni. Leverkusenben is nagyon jól meccsben tartott minket.”

Heynckes Sven Ulreich fejlődéséről: „Meg kell mondani, hogy Sven Ulreich most a második legjobb kapus Németországban.”

Heynckes egyelőre még nem akar a Real Madridra gondolni: „Először a Hannover elleni játékkal kell foglalkoznom, utána majd következik a szerda. Mindig is mondtam, hogy meg kell tartani a ritmust a bajnokságban is.”

Heynckes azzal a kérdéssel kapcsolatban, hogy esetleg a döntőben Ulreich-et vagy Neuert részesítené előnyben? „Most tavasz van és nem beszélünk karácsonyról. Erre nem tudok válaszolni. Van nekem egy egyértelmű tervem. Úgy gondolom, hogy ennek a beszélgetésnek még nincs itt az ideje. Manuel Neuerrel kapcsolatban eddig mindent megfelelően tettünk.”

Heynckes a Bayern önkritikájáról: „A csapat magabiztos. Azt hiszem, hogy ez pozitív. Ma játékanalízist fogunk csinálni, kicsit átbeszéljük a dolgokat. A játékosok nagyon önkritikusak. Ez egy nagyszerű tulajdonság.”

Heynckes a Hannover elleni esetleges rotálásról: „A Hannover egy jó szezont futott. Vannak természetesen belső problémái a közönséggel. Jól dolgoznak, különösen otthon nagyon kompaktak. Ez mind az edzőjük mellett szól. Természetesen néhány játékost nem fogok ma nevezni. De egy olyan csapatot fogok pályára küldeni, amelyik képes megnyerni a meccset.”

Heynckes a Lewandowski és Ronaldo összehasonlításáról: „Nem lehet őket összehasonlítani. Robert rendszerint háttal veszi át a labdát. Ronaldo egy olyan játékos, aki gyakran a bal oldalon érkezik és a sorok között mozog. Ami kiemelkedő, hogy a középcsatás pozícióban van esélye.”

Heynckes a korábbihoz képest kevesebbet tud rotálni: „Ha Tolisso vagy Coman bevethető lenne, akkor természetesen jobb lenne a helyzet. De én ezzel már nem foglalkozom. Ez nem lesz olyan nagy hátrány.”

Heynckes a videóbíróról: „Ez egy komoly téma. Az embernek van némi türelme, de ami jelenleg folyik az rossz és negatív hatással van a futballra. A pálya mellett egy negyedik hivatalos személynek egy monitor előtt kellene ülnie és a játékvezetőknek jelezni kellene a súlyos hibákat és szabálytalanságokat. Ez, ami most van, a nézőknek nem vonzó. Ez egy törés. Ez nem tesz jót a focinak. Kölnben mindig még aktívabbak akarnak lenni. Itt a bíró a főnök!”    

Heynckes Wenger visszavonulásáról: „Egy nagyszerű edzői karriert fejezett be. Mindenekelőtt egy tetszetős focit játszott, és Európa egyik top edzője volt. De nem tudom elképzelni, hogy elmenne egy másik klubhoz. Pozitív hatással volt az angol labdarúgásra. Valamikor muszáj kimondani, hogy elég.”

Heynckes Vidalról és a sérülés utáni hangulatáról: „Jelenleg kezelés alatt áll. Tudja, hogy ez volt a legjobb megoldás, amit a sebész tett vele. Most türelmesnek kell lennie. Arturo üdvözletét küldi a csapatnak. Azt szeretné, hogyha a csapat érte is játszana. Ő nagyon közkedvelt. Természetesen szeretné, ha ő is ott lehetne.”

Heynckes a HSV és annak helyzetéről: ”Tudják miért nem akartam tv szakkommentátor lenni? Mert akkor mindig másokról kellene beszélnem. Nem tudok erről semmit mondani, ahhoz ismerni kellene a belső dolgokat.”

Heynckes szeretne egy megjegyzést tenni a Gelsenkircheni és Isztanbuli zavargásokról: Észrevettem, hogy Gelsenkirchenben és Isztanbulban tegnap zavargások voltak. Ezek olyan jelenetek, amelyeket nem akarunk látni. Szeretném üdvözletemet küldeni Isztanbulba Senin Günesnek, akit egy tárggyal fejen találtak. Gyors felépülést kívánok neki. Ő egy top edző, nagyon kedvelem őt.”

Forrás: https://www.tz.de/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/51544/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Előzetesek,Interjúk, nyilatkozatok,Mérkőzésekről
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?