Blogolj!

Heynckes a triplázó csapathoz hasonlítja a jelenlegi keretet

Egy nappal az FC Bayern és a Bayer Leverkusen közötti Német Kupa elődöntő előtt sajtótájékoztatót tartott Jupp Heynckes. Az FC Bayern nagy léptekkel halad a nagy cél, a triplázás felé. A bajnokságot már megnyerték, a Bajnokok Ligájában az elődöntőben vannak a müncheniek, ahol a Real Madrid lesz az ellenfelük. A Német Kupában is érdekelt még a német rekordbajnok – itt kedden (20:45) játszik elődöntőt a Bayer Leverkusen ellen.

Kíváncsian várjuk, hogy mit mond a Bayern edzője Kovac szerződtetéséről. Talán megtudjuk azt is, mi van pontosan Arturo Vidal-lal, akinek vasárnap félbe kellett szakítania az edzést. A pontos diagnózist mára várták. Jupp Heynckes már nem tart sok sajtótájékoztatót, mint Bayern-edző, a következő szezontól megérdemelten nyugdíjba vonul. A Leverkusen elleni kupa elődöntő tétje, hogy marad-e esély a triplázásra.

Heynckes

… a Leverkusenről: „Az FC Bayernnek nagy rutinja van a szoros, fontos meccsekben. A Leverkusen jelenleg csúcsformában van. Nagyon jó elegyét alkotják a fiatal és a tapasztalt játékosoknak. A kupában minden lehetséges. Nehéz feladat vár ránk holnap, de a csapatom jól felkészült. Szerencsére a bajnokságban tudunk rotálni. Minden játékos nagyon motivált. Nagyon magas szinten állunk. Ezt lehetett látni a Gladbach ellen is. A Leverkusen egy nagyon stabil csapat, ami nagyon kreatív a támadásokban. Az ilyen meccseken nagyon fontos a szenvedély. Ezt fel kell kelteni. És meg kell akadályoznunk, hogy ezt a Leverkusen tegye meg. Heiko Herrlich fantasztikus munkát végez Leverkusenben. Magabiztosan és magas szinten irányítja a csapatát.”

… Vidalról: „Ma reggel azt mondta a csapatorvos, hogy az MRI vizsgálat szerint egy kis porcdarab van a térdében, ami a nyújtást akadályozza. Úton van Augsburgba, ahol egy kisebb beavatkozást végeznek el rajta. Hogy meddig fog hiányozni, azt nem tudom megmondani. Nagyon motivált, hogy minél előbb visszatérhessen.

… Kovac szerződtetéséről: „Nincs itt az ideje, hogy Niko Kovac-csal kapcsolatos személyi kérdésekről beszéljek. Csak a holnapi meccsre koncentrálok. Az ezzel kapcsolatos morális kérdések nem rám tartoznak. Talán majd egy későbbi időpontban beszélek róla, De olyan időkben, amikor Donald Trump az USA elnöke lehet, teljesen feleslegesek ezek a viták.”

… A 2013-mal való összehasonlításról: „Akkor még más játékosok alkották a keretet, akik még sosem nyertek BL-t. A Lahm-Schweinsteiger generációnak az volt az utolsó esélye erre. Olyan csapat volt, ami megfelelő időben tudott csúcsformába kerülni. A mostani csapat is ezen az úton jár.”

… a mentális tényezőkről: „A pszichés állapotnak minden szakmában nagy szerepe van. A versenysportban természetesen a fizikumnak is nagy szerepe van. De hogy egy játékos hozni tudja-e a teljesítményét, az mentális tényezőktől is függ. A saját csapatomért nem aggódom ebben a tekintetben.

… Tolisso-ról: „Újra és újra kisebb sérülések hátráltatták. Beszélnem kell vele és az orvosokkal. Hogy holnap játszik-e, azt nem tudom még megmondani. Sajnos még mindig nincs száz százalékosan rendben. De nagyon jó játékos, remek hozzáállással.”

… a csapat segítőivel elköltött vacsoráról: „Az ötlet Brazzo-tól (Hasan Salihamidzic sportigazgató beceneve – a ford.) származott, ő kezdeményezte. Nagyon jó este volt. Az egész segítő team ott volt. Tartott egy nagyon lendületes beszédet is. Nagyon jó visszajelzések jöttek. Ebből is látszik, hogy mennyire jó a légkör mostanság a Säberner Straße-n. Nekem persze ez egyben plusz elfoglaltság is volt.”

Fordította: Frey Dóra

Forrás: https://www.abendzeitung-muenchen.de/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/51336/pics/lead_800x600.jpg
arturo vidal,BAYERN HÍREK,corentin tolisso,Előzetesek,Interjúk, nyilatkozatok,Játékosaink,jupp heynckes,niko kovac,sérülés
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?