Javi Martínez a bajnoki címről, Heynckesről és a VB-ről


[Újra a régi posztján futballozva, Javi Martínez kulcsjátékos volt a Bayern címvédése során Jupp Heynckes irányítása alatt

A Jupp Heynckes által irányított 2017/18-as Bundesliga bajnok csapat oszlopos tagja, Javi Martínez nem adta fel a reményt, hogy ott lehet a 2018-as Világbajnokságon a spanyol válogatottal.

Most egy exkluzív interjúban beszél a bundesliga.com-nak a 29 éves játékos – aki legutóbb Brazília ellen, négy évvel ezelőtt lépett pályára a válogatottban – beszél a Bayern München újabb bajnoki címéről, az általa leginkább kedvelt védekező középpályás posztról, a közös munkáról Jupp Heynckes-szel és a várva várt nyári eseményről Oroszországban…

Javi Martínez és a Bayern címvédésének kulcsai

bundesliga.com: „Milyen érzés hatodszorra is megnyerni a Bundesligát, Martínez?”

Javi Martínez: „Ez a bajnoki cím is jelzi a klub és a játékosok kvalitását. A végső győzelemhez csapatmunka kell, ezt fogjuk folytatni a szezon végéig.”

bundesliga.com: „Milyen jelentőséggel bír a Bundesliga győzelem a Bayernnél?”

Martínez: „A Bundesliga győzelem nagyon fontos. A Bundesliga jelenti az alapot, és a motivációt a további eredményekre, erre pedig szükség van egy Bayern szintű klubnál. A Bundesliga egy maraton, ami abszolút teljes erőbedobást követel a csapat minden tagjától. Mint mondtam, csapatmunka.”

bundesliga.com: A Bayern triplázott 2013-ban. Össze lehet hasonlítani az idei évet a 2013-assal? Még az edző is ugyan az…”

Martínez: (Nevet) Ez igaz, de nem szabad a hasonlóságokra gondolni. A sikerhez jobb lépésről-lépésre haladni, és így venni sorra az akadályokat.”

bundesliga.com: „Sok szó esett Jupp Heynckes fontosságáról miután a Bayern megnyerte a sorozatban hatodik bajnoki címét…”

Martínez: „Mindannyian örültünk, amikor úgy döntött visszatér a nyugdíjas éveiből. Nagyon fontos személy a klub számára. Ismeri a Bayernt, és a játékosokat. Helyes döntés volt visszahozni.”

bundesliga.com: „Ön személyesen mennyire boldog, hogy Heynckes visszatért? Kulcsjátékos az irányítása alatt, és újra védekező középpályást játszik, miután Pep Guardiola és Carlo Ancelotti is a védelemben számított önre.”

Martínez: „(Nevet) Nem gondoltam volna hogy visszatér a futballhoz – még ha nem is aktív értelemben. Úgy gondoltam élvezi az életet a farmján – anélkül hogy velünk, játékosokkal, és a folyamatos mérkőzésekkel kéne foglalkoznia.”

bundesliga.com: „És hogy újra a középpályán játszik?”

Martínez: „Örülök hogy újra ott számítanak rám. Ez az a pozíció, ahol a legjobban élvezem a játékot. Középhátvédként nagy felelősség nehezedik rád, meg amúgy is, a karrierem legeleje óta hatosként játszottam. Úgy érzem itt tudom a leginkább segíteni a csapatot.”

bundesliga.com: „Heynckes különös jelentőséggel bíró edző az ön számára, igaz?”

Martínez: „Számos dolog megváltozott az életemben, amikor 2012-ben Münchenbe költöztem. Valójában szinte minden. Az elejétől kezdve éreztem hogy hisz bennem az edző, ez megkönnyítette a dolgokat. Mindent neki és a klubnak köszönhetek.”

[Heynckes mindig is jól tudta, hogy hozza ki a maximumot Martínezből

bundesliga.com: „Térjünk át a Világbajnokságra és a favoritokra…”

Martínez: „(Nevet) Szóval beszéljünk a németekről?”

bundesliga.com: „Jó ötlet.”

Martínez: „Németország a címvédő, így egyértelmű hogy a legesélyesebbek között van. Ezen felül, a csapat dugig van top játékosokkal, közülük jópáran Bayern játékosok (nevet). Németország ellen játszani bárkinek nagy kihívás.”

bundesliga.com: „Ha már az esélyesekről beszélünk, szót kell ejtenünk a spanyolokról is. Ön hogyan értékelné őket, esélyesnek látja a döntőbe jutást?”

Martínez: „Nem kérdés hogy a spanyolok is egyértelmű esélyesek a győzelemre. A selejtezők során nagyon meggyőző teljesítményt nyújtottak.”

bundesliga.com: „Önnek milyen esélyei vannak hogy ott legyen a VB-n?”

Martínez: „Csak annyit mondhatok, hogy meg fogok küzdeni a helyemért a Világbajnokságra utazó keretben. Nem könnyű bekerülni, hiszen rengeteg nagyszerű játékos közül kell választania az edzőnek, de szerintem érthető hogy csalódott voltam, amikor nem hívtak be a legutóbbi barátságos mérkőzésekre sem. De ahogy mondtam: Soha nem adom fel. Mindent beleadok, hogy ott lehessek.”

Forrás: https://www.bundesliga.com/en/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/51213/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Interjúk, nyilatkozatok,Játékosaink,javi martinez
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?